Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:24, 29 lut 2016

agata19762 napisał(a)
Irenko jestem u Ciebie na bieżąco piszę komentarze i coś je zjada
ostatnio korzystam więcej z internetu na tel, i miałam problem ale zgłosiłam do ronina mam nadzieję, że teraz będzie lepiej

świetna impreza rodzinna za Wami,
wspomnienia obejrzałam super sprawa to NASZE FORUM !!!
zakupy też bardzo fajne poczyniłaś już mnie ciekawi widoczek, jak to wszystko posadzisz i zakwitnie będzie raj dla oczu

dobrze, że ciemierniki się wysiewają dopiero teraz kupiłam dwa

jestem ciekawa widoku Twoich kwitnących hiacyntów, co to w ubiegłym roku sadziłaś

miłego popołudnia Irenko

Ojej, czasami takie psoty są ze sprzętem, ale chyba już lepiej
Ciemierniki są fajne, bo tak wcześnie kwitną, dobrze, że kupiłaś Tez czekam na widok, jak w ubiegłym roku, wszystko wyłazi, na razie jeszcze rozplenice tu nie tnę, bo te niskie są bardzo wrażliwe.
Forum jest super i na drugiej na przeciwko tez wyłażą i na trzeciej w wersji różowo-białej, buziak i dzięki za kwiatuszki/quote]

jest teraz taki kwiat

mahonia prawie już, ale będzie pachnieć
Milka 11:52, 29 lut 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śnieg u Ciebie?? Niemożliwa niemożliwość, u mnie zlazł cały i wczoraj słoneczko było. Do połowy marca prognozy jednak paskudne

Gosiu, u mnie wczoraj cudownie było, mnóstwo zrobiłam, a rano patrzę, śnieg! I te prognozy, na razie nieciekawe bardzo, ciągle deszcz i zachmurzenie.

Jesienią psy złamały gałązkę, wetknęłam do ziemi, o dziwo zawiązała pąki, chyba nawet zakwitnie, malutkie to, ale ma się doskonale
Milka 11:57, 29 lut 2016

Irenko a gdzie zamawiasz? Pogoda nie nastraja ale łapki swędzą

Zamówiłam na e-clematis.
Mnie wczoraj tak łapki zaswędziały, że ścięłam róże, bo nijak nie mogłam się dostać aby rabaty wyczyścić, a tulipany coraz wyższe i potem bym nie wlazła, będzie co ma być, forsycje prawie

azalia Soir de Paris, po obu stronach po 1 szt, bo sa jeszcze inne
super pąki, och już niedługo i zobaczę jej urodę i zapach
Milka 12:00, 29 lut 2016

cosik kolejnego białego

i ruszyły carex Elata
malgorzata_s... 12:21, 29 lut 2016

Ja nie dam rady jeszcze pracować bo śnieg dopiero wczoraj zszedł do końca. Mokro bardzo.
Kasya 12:31, 29 lut 2016

Milka napisał(a)

Gosiu, u mnie wczoraj cudownie było, mnóstwo zrobiłam, a rano patrzę, śnieg! I te prognozy, na razie nieciekawe bardzo, ciągle deszcz i zachmurzenie.

Jesienią psy złamały gałązkę, wetknęłam do ziemi, o dziwo zawiązała pąki, chyba nawet zakwitnie, malutkie to, ale ma się doskonale

no ciekawe czy ma korzonki...w domu nie chciala mi sie ukorzenic
Milka 12:49, 29 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Irenko u mnie także zima tylko jest jej więcej...

Kamila, fajnie było cię widziec na Gardenii
Ta zima straszy i straszy, ale to i tak wiosna, u nas w tej chwili topnieje, a napadało z 15cm.
Milka 12:50, 29 lut 2016

Ja nie dam rady jeszcze pracować bo śnieg dopiero wczoraj zszedł do końca. Mokro bardzo.

A u mnie miała być słoneczna sobota, była pochmurna, lecz sucha, a niedziela boska, sucho już, teraz znowu ciapa, do soboty nic nie robię, no może juz nawóz pod część rodków dam. Gosiu, u ciebie za to wiosna ekspresowa
Milka 12:52, 29 lut 2016

Kasya napisał(a)

no ciekawe czy ma korzonki...w domu nie chciala mi sie ukorzenic

W domu chyba trudniej, tu ma idealną glebę. Na razie poczekam na kwiaty, a na jesień wykopię i wtedy zobaczę, jakie korzonki.
Tak samo z klonem japońskim Garnet, 2 gałązki ułamane, tez jesienią, wetknęłam i całe w pąkach, czekam czy będą liście, bo jeśli tak, to mam gratis 2 klony i znaczy, że ukorzeniły się
martaibartek 14:40, 29 lut 2016

Milka ale czyściutko już u ciebie! Cebulowe pchają się aż miło popatrzeć