Kasiu, na wszelki wypadek napisałam u ciebie. Na liscie nowozakupionych sa wszystkie, co sie nie tnie, o roznych terminach kwitnienia i pachnace, a jeden jest z zoltymi liscmi, ma go Ania-Monteverde, cudny.
Pyszny korzen, dodaje do wielu potraw, smak odlotowy, musze poszukac i kupic, nawet pieczone ziemniaki maja super smak.
Bojam sie...no ale mus, to mus
Marzenko, pamietasz te luki z winogronami?
Tam ida teraz róze i powojniki, drugie miejsce, to pod tujami na wprost domu, wywalam skrzynki, przytniemy na maksa i wyrownamy tuje i tam tez roze i powojniki. Kolejne miejsce, powojniki na mur z rozami, tam gdzie albizja i deren kousa i kwiecisty Rubrum.
Jak zrobie, pokaze, bo na razie okropna pogoda. Ja juz wszystko wycielam, ciut wczesnie, ale kiedys przed O. cięlam podobnie i jakos wszystko zyje, a zimy były srogie.
Niedziela byla piekna, forsycje u mnie prawie juz, zolc przebija.
Powojniki z Twojej listy pokrywają się z moją malutką listą czyli Mayleen i Stolwijk Gold. Zamówiłam sobie jeszcze Lemon Beauty, bo mi się spodobał bardzo. Ale będziemy miały pięknie
Korzenia lubczyku nie próbowałam a mam już go długo, liści tylko używam. Muszę spróbować