Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

zaczarowanaa 16:54, 10 sty 2013

irena_milek napisał(a)
podglądam wszystko, szukam...coś wymyślę, będę sprawdzać termin kwitnienia i wymagane warunki; już wiem, ze moje tawułki przesadzę pod rh, bo lubią wilgoć, ale mam 2...dawne błędy i mus dokupić z 10 dla efektu; pomiędzy powstawiam hosty, posieję biały tytoń i werbeny, mniej więcej

tu po prawej znalazłam tawułki i hortensje, bajka
http://www.houzz.com/photos/landscape/p/32

Irenko widze ze Ty tez w tym klubie siedze juz ze 3 godziny i ogladam........
Milka 16:56, 10 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Będzie pięknie... a jaka szeroka będzie ta rabata?

tak myślę, że zostawię tyle trawnika żeby kosiarka przejechać, a potem tę rabatę tak na 1m lub do 1.3 góra zrobię...wystarczy?
Milka 16:59, 10 sty 2013

zaczarowanaa napisał(a)

podglądam wszystko, szukam...coś wymyślę, będę sprawdzać termin kwitnienia i wymagane warunki; już wiem, ze moje tawułki przesadzę pod rh, bo lubią wilgoć, ale mam 2...dawne błędy i mus dokupić z 10 dla efektu; pomiędzy powstawiam hosty, posieję biały tytoń i werbeny, mniej więcej

tu po prawej znalazłam tawułki i hortensje, bajka
http://www.houzz.com/photos/landscape/p/32

Irenko widze ze Ty tez w tym klubie siedze juz ze 3 godziny i ogladam........

no widzisz co te dziewczyny z nami zrobiły...ja chyba juz więcej, bo kilka innych rzeczy tez pootwierałam!!
Urszulla 17:11, 10 sty 2013

Ja też się dołączam......zwróciłam uwagę na to samo co Ty.....pas horti z tawułkami.

Masz cudowny pomysł na tę rabatę.....dobrze że doczytałam....że iglaki zostaną...Uf...nawet fajny efekt będzie jak się zza nich wyłonią takie kolorowe pasy. Tylko rośliny dobrać to sztuka....tak jak Eliza pisze żeby długo kwitły. Dla mnie niezawodne są hortensje.....ale jak oglądam gdzieś łany tych czosnków jestem oszołomiona.
Milka 17:12, 10 sty 2013

ale mnie to urzekło!!
http://www.houzz.com/photos/landscape/p/64
Milka 17:15, 10 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Ja też się dołączam......zwróciłam uwagę na to samo co Ty.....pas horti z tawułkami.

Masz cudowny pomysł na tę rabatę.....dobrze że doczytałam....że iglaki zostaną...Uf...nawet fajny efekt będzie jak się zza nich wyłonią takie kolorowe pasy. Tylko rośliny dobrać to sztuka....tak jak Eliza pisze żeby długo kwitły. Dla mnie niezawodne są hortensje.....ale jak oglądam gdzieś łany tych czosnków jestem oszołomiona.

Ula...fajnie, że podobne rzeczy nam się podobają

i widzisz, słowo klucz powiedziałaś...pas..no bo właściwie to będą takie pasy po 2 stronach; czosnki może na jesień dosadzę, ale chciałabym, aby ona była kwitnąca przez cały sezon, więc będę też tam sadzić jednoroczne, ale stworzę jakiś minimalny szkielet zielony, żeby zimą nie było łyso i smutno..
no i narozrabiały dziewczyny, bo odeszłam od tego co ważne do zrobienia i zajęłam się tym!
Urszulla 17:22, 10 sty 2013

hortensje z runianką?.....nie wiem jak masz ustawione obrazy rozmiarowo S,M,L,XL
Urszulla 17:23, 10 sty 2013

A gulasz ugotowany?
Milka 17:33, 10 sty 2013

hortensje nie, za duże, nie chę zasłonić panoramy...myślę, coś dziewczyny może pokażą, może u kogoś coś wypatrzę, w artykułach...spoko, na razie czas

ja w pracy, w domku będę o 20, goście i ..muszą zrozumieć jak przy garach będę
justi 17:42, 10 sty 2013

Extra wyglądasz Irenko w tym stroju, to juz ten wyjazd na narcioszki w ten weekand? Ja nie umiem, ale jeszcze sie naucze ... mam nadzieję