ha, ha Aniu, od razu mi się przypomniało, jak mnie prowadziłaś za rączkę z podpisem wątku! jej, rok zaraz będzie! czyli czas na wspominki będzie, ogród przed i po Ogrodowisku i kronika spotkań
ha, ha Aniu, od razu mi się przypomniało, jak mnie prowadziłaś za rączkę z podpisem wątku! jej, rok zaraz będzie! czyli czas na wspominki będzie, ogród przed i po Ogrodowisku i kronika spotkań
no popatrz a ja tego nie pamiętam pomagałam kilku osobom i trochę mi się zatarło w pamięci
gdyby nie ta pomoc, byłabym niewidoczna!
miałaś kilka osób, to pamiętam
a Twoja lista roślin bardzo kolorowa podoba mi się ta koncepcja ja bym jeszcze dodała przywrotnika , perowskie i werbenę ale może to za dużo na jednej rabacie?
będę podglądać, bo już na samą myśl o angielskiej rabacie robię się głodna
nasionka werbeny mam od Danusi, więc posieję; z tą perovską, to niezła podpowiedź
przywrotnika nie kojarzę, zaraz wyszukam w necie..
no właśnie co? może coś upleść z jakiś gałązek?...w angielskich ogrodach, coś takiego widziałam;
rabata ma długość prawie 60 m, szerokośc dam tak na 1.3m, sporo roślin trzeba, a dopóki się nie rozrosną, pewnie pusto będzie, więc powciskam, co się da; mam jeszcze biały tytoń pachnący od Martek, tez posieję i maciejkę, niech pachnie
Irenko, 60 m!
to dorzucam jeszcze jeżówkę, bodziszki , rozchodniki i trawy
biorę, co dorzucasz pasuje mi w kolorystyce i roślinki wieloletnie
obejrzałam przewrotnik, chyba mi nie zagra kolorystycznie
no popatrz a ja tego nie pamiętam pomagałam kilku osobom i trochę mi się zatarło w pamięci
gdyby nie ta pomoc, byłabym niewidoczna!
miałaś kilka osób, to pamiętam