Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:46, 20 sty 2013

an_tre napisał(a)

Irenko, dzięki za spełnienie prośby Świetne ujęcie
Danusiu, bo Szefowej się nie odmawia a awatarek jest super prawda?

u mnie brak umiejetności w kadrowaniu, ale udało się
...to nic, nauczysz się, jak będziesz chciała najważniejsze, że jest efekt piorunujący i super

z tą nauką, to nie ma końca! ale może to lepiej
Milka 15:49, 20 sty 2013

beta napisał(a)
witaj Irenko

cudny awatarek

czytałam że rabatę angielską planujesz?

masz już obmyślone roślinki? na razie wyczytałam że myślisz o malwach

mam u siebie kilka sztuk, ale tylko jedną pełną, a reszta pojedyncze

największy problem jaki z nimi miałam to taki, że się pokładały, bo dość wysokie wyrosły, muszę przyznać że w odpowiedniej scenerii wyglądają niezwykle malowniczo

zazwyczaj kojarzyły mi się z wiejskimi klimatami, ale ostatnio gdzieś widziałam chyba w angielskim ogrodzie i wyglądało to slicznie

ciekaw co Danusia na ten temat myśli?

pozdr.

Ta pełna Beatko, śliczna!!! pokładanie to problem, czyli musi cos rosnąc do podtrzymania...a Danusia powiedziała, że problemem jest mączniak, dośc lubi malwy.

z roślinek póki co, mam to; kocimiętka, szałwie w 3 kolorach, róże i laurowiśnia; myślę co jeszcze, a na koniec może się okazac, że koncepcja całkowicie się zmieni!!
an_tre 15:49, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko, dzięki za spełnienie prośby Świetne ujęcie
Danusiu, bo Szefowej się nie odmawia a awatarek jest super prawda?

u mnie brak umiejetności w kadrowaniu, ale udało się
...to nic, nauczysz się, jak będziesz chciała najważniejsze, że jest efekt piorunujący i super

z tą nauką, to nie ma końca! ale może to lepiej
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ana_art 15:50, 20 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Aniu, a kiedy swój sadziłaś? i jak go prowadzisz?

Irenko posadziłam go w lipcu 2011, maleństwo takie trzy gałązki na krzyż. Nie wiedziałam że trzeba go jakoś specjalnie prowadzić, miałam go przyciąć na wiosne bo strzelił trochę do góry, ale okazuje się że cięcie tylko po kwitnięciu... tak to jest jak ktoś chce być ogrodnikiem tylko wiedzy mu brakuję
Milka 15:51, 20 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Fajny avatarek...
..taki wiosenny

zaklinamy wiosnę i gonimy zimę!!
beta 16:00, 20 sty 2013

no właśnie, tylko co do tego podtrzymania?

a Twoja lista roślin bardzo kolorowa podoba mi się ta koncepcja ja bym jeszcze dodała przywrotnika , perowskie i werbenę ale może to za dużo na jednej rabacie?

będę podglądać, bo już na samą myśl o angielskiej rabacie robię się głodna

Milka 16:00, 20 sty 2013

ana_art napisał(a)

Aniu, a kiedy swój sadziłaś? i jak go prowadzisz?

Irenko posadziłam go w lipcu 2011, maleństwo takie trzy gałązki na krzyż. Nie wiedziałam że trzeba go jakoś specjalnie prowadzić, miałam go przyciąć na wiosne bo strzelił trochę do góry, ale okazuje się że cięcie tylko po kwitnięciu... tak to jest jak ktoś chce być ogrodnikiem tylko wiedzy mu brakuję

moje też było maleństwo, a brak wiedzy ..psy zadbały, stale go podgryzały i w końcu się zagęścił;
cięcie po kwitnięciu zagęszcza roślinę, ale jest jeden problem z nimi, mszyce je strasznie atakują;
czyli teraz po kwitnięciu przytnij, możesz nadać kształt kuli, za kolejny rok czeka cię bajeczne kwitnienie!
Mala_Mi 16:02, 20 sty 2013

Ooo znów nowy awatarek
Znalazłam

I o pszczółce Mai też
Zeta 16:02, 20 sty 2013

Piękne malwy kojaża mi się z babcinym ogródkiem ....zawsze przed oknem kuchennym miała łany malw i hortensje ogrodowe....i jak ona robiła że te drugie zawsze kwitły ńiewiem do tej pory.....ah. Malwy chyba stają się coraz modniejsze
Milka 16:04, 20 sty 2013

beta napisał(a)
no właśnie, tylko co do tego podtrzymania?

a Twoja lista roślin bardzo kolorowa podoba mi się ta koncepcja ja bym jeszcze dodała przywrotnika , perowskie i werbenę ale może to za dużo na jednej rabacie?

będę podglądać, bo już na samą myśl o angielskiej rabacie robię się głodna

nasionka werbeny mam od Danusi, więc posieję; z tą perovską, to niezła podpowiedź
przywrotnika nie kojarzę, zaraz wyszukam w necie..
no właśnie co? może coś upleść z jakiś gałązek?...w angielskich ogrodach, coś takiego widziałam;
rabata ma długość prawie 60 m, szerokośc dam tak na 1.3m, sporo roślin trzeba, a dopóki się nie rozrosną, pewnie pusto będzie, więc powciskam, co się da; mam jeszcze biały tytoń pachnący od Martek, tez posieję i maciejkę, niech pachnie