Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

eliza3 12:24, 16 paź 2012

Dzisiaj plany ogrodowe musiałam odłożyć, pada... może i dobrze, bo bardzo sucho i deszcz potrzebny. Teraz z innej beczki, widziałam u Ciebie suchodrzew. Jak o niego dbasz, bo mój co roku wymarza. W tym roku prawie całkiem zmarzł, ale się odrodził i nie chciałabym go stracić.

Urszulla 12:30, 16 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby
Milka 12:35, 16 paź 2012

To pogoda jak u nas, ale ja wyjątkowo cieszę się z tego deszczu, a mniej ucieszył Waligóra, bo wczoraj podlewał..
co do suchodrzewu, nie mam żadnego doświadczenia, bo posadzony niedawno, 2 tygodnie lub 3 temu; posadziłam na wiązowej rabacie, raczej ma marne szanse na przetrwanie, ale skoro piszesz, że odbija..to zostawię własnemu losowi, jakby co za rok zmiana się szykuje!
pozdrawiam ciepło
Gardenarium 12:37, 16 paź 2012

Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:38, 16 paź 2012

Urszulla napisał(a)

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu

Irenko czy Ty zamierzasz coś sprzedawać???brzmi okrutnie, a może źle zrozumiałam posta...oby

Uluś, nie..absolutnie tylko rozmawiałyśmy tak hipotetycznie, że ogród to inwestycja, ale podnosi wartość posesji

to jest naprawdę moje miejsce na Ziemi, bardzo dobrze wpłynęło na mnie kupno domu, a zwłaszcza ogród..mam tu same wyzwania, wiele radości ale i niepowodzenia, ale optymiści dadzą sobie radę
buziam
jotka 12:38, 16 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to
Milka 12:47, 16 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja nie napisałam w kontekście, że Irenka zamierza coś sprzedawać, ale przecież żadna z nas nie wie kiedy co i jak zamierza kiedyś. Trzeba się liczyć jakby co z takim ruchem.

Dodam, że nigdy tak sucho i bezuczuciowo o ogrodzie nie myślę

Dokładnie tak; nawet wczoraj prowadziliśmy na ten temat rozmowę, a zaczęło się od sąsiadki; została sama w domu, duży ogród, nie stać ją na żadną pomoc, a tu trzeba kosić, podcinać wielkie konary, przycinać i plewić; inna sprawa utrzymanie domu, już się martwi że w zimnym będzie siedzieć, a to znowu zagrzybi dom..i stoi przed trudnym dylematem, całe życie tu spędziła, ale dalej nie da rady, broni się, ale jakąś decyzję i tak musi podjąć!
ja ogród czuję, jak żywą istotę, część nas i mam nadzieję, następnych pokoleń
Milka 12:50, 16 paź 2012

jotka napisał(a)

O, widzę, że i Danusia się ze mną zgadza Sama przecież wielokrotnie w realizacjach ogrodowych podnosiła wartość nieruchomości
I chwała Jej za to

Jolu, wielka radość, ze jest Danusia, moja przygoda z ogrodem, a właściwie druga odsłona, zaczęła się rok temu z poznawaniem artykułów Danusi, rad i zdjęć
Gardenarium 12:50, 16 paź 2012

Ja też, jak tu sprzedać bukszpanowy? Nie wyobrażam sobie. choć za to mogłabym zrealizować kolejne marzenie Kolejny ogród, ale większy
Jednak nie potrafię.

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 13:17, 16 paź 2012

Danusiu! I bardzo dobrze. Twój jest piękny. A większy?? tak jak się ma zdrowie i dużo sił- ale ja w tym roku przeżyłam trudne sprawy zdrowotne i nie życzę nikomu zderzenia z brutalną rzeczywistością. Czasem jest lepiej mieć mniej i móc się tym cieszyć, niż dużo (jak np. ta Pani o której Irenka pisze) i mieć utrapienie i musieć sprzedawać.

To trudne życiowe dylematy.....ale wróćmy do naszych wspaniałych ogrodów większych, mniejszych i malutkich.......Danusia natchnęła mnie dzisiaj optymizmem....i z tego się cieszę!!!! w ten deszczowy ponury dzień.....

Pozdrawiam Irenko, zupka dzisiaj u mnie ogórkowa i dekoracje na WS czas zacząć.....