Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 22:57, 17 maj 2013

eliza3 napisał(a)
Irenko, chociaż na chwilę wpadłam, bo nie mogłam sobie odmówić spaceru po Twoim ogrodzie.
Tamaryszek piękny, też go lubię, o tej porze chyba najładniejszy.
Lawenda piękna, będzie bosko jak zakwitnie i rh już zaczynają kwitnąć... ja jeszcze czekam na swoje.
Pozdrawiam.

Eliza, cieszę sie z odwiedzin
a wiesz, że ja gapa nad gapy, dopiero odkryłam jak bosko pachnie tamaryszek, coś niesamowitego, bo one wielkie na kilka metrów i ten zapach wszędzie
no moje rh chyba tak normalnie idą, jeszcze w pakach
buziam
gierczusia 22:58, 17 maj 2013

Irenko Aniele ... Przyznam siem bez bicia ,że ta podoba mi się zdecydowanie najbardziej .. Ty mnie rozbestwiasz , wieszzzz ?.... To jest takie miłe ... Dziękuję

Mam nadzieję ,że ta co mi wpadła w oko jest taka przez cały sezon wegetacyjny.. Bo ja mam taką , co na początku ma ciemniejsze brzegi a w połowie lata liście są już jednolite .. A mnie zależy na tym ,żeby ten bialutki śliczny brzeg był widoczny non - stop
Milka 22:58, 17 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dziewczyny, u mnie kocimiętka sieje się jak chwast, mam ją wszędzie, gdzie tylko nasiona spadną.

chyba i ja zobaczyłam takie tyci tyci, no to fajnie, niech sie sieje
Milka 23:00, 17 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Niesamowite Twoje rh!

Marzenko, to ja musze je widzieć..koniecznie
ale juz chyba sie nie wyrobię, odłożę to na później;
dla mnie to dziw nad dziwy, że rh nieuśmiercone, było kilka prób wcześniej z nimi, ale z porażką
Milka 23:01, 17 maj 2013

Moniika napisał(a)
Irenko cudne widoczki pokazujesz ! Piękny kolor nawrota , śliczne dalie ! Pozdrawiam M

Moniko dziękujemy
kolor ma wyjątkowy, ale na zdjęciu nie widać
ana_art 23:02, 17 maj 2013

kruca bomba te fioletowe rh wymiatają żurawki z tymi pofalowanymi listkami to?
Tamaryszek mnie zachwyca nieustannie
Milka 23:03, 17 maj 2013

Debra napisał(a)
Ile lat ma ten Tamaryszek u Ciebie?
Wspanialy okaz.

hym, tak się zastanawiam, około 14-15 lat, są naprawdę wielkie, bo 2 tam rosną; i pachną...
polecam , fajny krzaczor, ale u mnie drzewa się zrobiły; dziś posadziłabym go jako solitera w centralnym punkcie
Milka 23:06, 17 maj 2013

Nati napisał(a)
piękne widoki zachwyciły mnie oczywiście rh ale i glicynia juz tak wcześnie kwitnie ? nigdy nie wierzyłam w jej kwiaty w naszym klimacie w internecie zawsze były one przerysowane i przekolorowane, a u ciebie piękne ja mam za mało miejsca jednak ona jest ekspansywna,żurawki i funkie też uwielbiam i kolekcjonuję zbiór, mam mało cienia ale zawsze coś wymyślę fotki dołączę z funkiami u siebie jak się trochę rozrosną . pozdrawiam

Natalia, witam cie u siebie i oczywiście na forum
glicynia jest ekspansywna, ale u nas daje sobie radę, najgorsze dla niej są majowe przymrozki, w tym roku było łaskawie
tu masz samych fanów żurawek, na pewno podpowiemy, jakie odmiany na słońce, u mnie rosną na patelni
obiecuję zajrzećo ciebie pozdrawiam
Milka 23:08, 17 maj 2013

Nati napisał(a)
aha i tamaryszek też mam , ale mały 2 lata u mnie i sięga mi do brody kolor biały twój ma pewnie ok 8-10 lat on szybko rośnie i u mnie dużo osób go przez to krytykuje bo nie można nad nim zapanować, co ty myślisz na ten temat.

Tamaryszki trzeba odpowiednio podcinac, aby otrzymac piękne drzewo, ja osobiście jestem nimi zachwycona, cudownie pachną i są niewymagające; tak jak pisałam wcześniej, posadziłabym go w centralnym punkcie, no ale kiedyś byłam zielona
a białego nie widziałam nigdy, koniecznie go u siebie pokaż mój ma między 14-15 lat, wysokość do 8-10 m
Milka 23:09, 17 maj 2013

Rench napisał(a)
Powtarzam się,ale pięknie u Ciebie
Chyba zainwestuję w rysia,pięknie u Ciebie wyglada

Reniu namawiam; możesz póki młody spleśc mu gałęzie w warkocz i ciąc górą w parasol, widziałam u kogos tak prowadzony, cudownie to wygladało; mało tego, on cudownie pachnie, bez się chowa!