Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 23:33, 17 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)

niestety nie Irenko - Patriot ma odwrotnie - białe na zewnątrz. akurat mi się w oczy rzuciło bo sprezentowaliśmy taką teściowej na urodziny. Ale ta Twoja jest bardzo ładna, no ale nie wiem czy jest ktoś kto podejmie się ustalić jej nazwę. tego jest zwyczajnie za dużo.
pozdrowienia ciepłe

ja mam w sumie dwie podobne, jedna białe na zewnątrz i druga białe w środku i nigdy nie jestem pewna, która jest która, ale najważniejsze, obie fajne ja juz z nazwami daję sobie spokój, aby ładne
pozdrawiam
Milka 23:35, 17 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko zachwyciła mnie Twoja lawenda Piekna taka duza Ale jak zakwitnie to dopiero bedze Pozdrawiam

Danusiu, ona juz tyle lat u mnie, ze jakos ciut mi spowszedniała, ale odkąd na forum jestem, na nowo ja odkryłam szalałam rok temu z radości z powodu limek
ale lawende uwielabiam i mam jej sporo, ostatni wymarzło mi 10 z nowej odmiany i to chyba w marcu
danuta_szwajcer 23:40, 17 maj 2013

No tez limki mam jak i inne ale w koncu w tym roku posadziłam Anabel i dzis mialam tyle radosci jak zobaczylam i liczyłam jak duzo ma juz pączkow A Lawende chce tez dokupic bo zrobilam miejsce nowe Super masz ten ogrod no i rosnie Ci wszystko pieknie
Milka 23:47, 17 maj 2013

juz masz pąki u Anabel, musze moją sprawdzic, jest dorodna, ale jakos nie patrzyłam dokładnie; tez planuję zakup lawend i traw, zobaczymy, co uda się
ale juz sucho jest, nie mogłam chwaściorów nawet widłami wyciągnąć
barbara_kraj... 23:56, 17 maj 2013

irena_milek napisał(a)

szkoda, ze mało osób tamaryszki sadzi, fajne są

Przy sąsiednim bloku zaczyna rózowić się właśnie! Piękny, rozmyty, delikatny róż! A krzew naprawdę spory!
Co za widok!
danuta_szwajcer 00:01, 18 maj 2013

Irenko na ogrodowych juz tez są pąki U mnie jeszcze mokro po ostatnich mocnych deszczach a straszą nastepnymi W koncu bym chciała pobiesiadowac w tym ogrodzie
Rench 00:25, 18 maj 2013

irena_milek napisał(a)

Reniu namawiam; możesz póki młody spleśc mu gałęzie w warkocz i ciąc górą w parasol, widziałam u kogos tak prowadzony, cudownie to wygladało; mało tego, on cudownie pachnie, bez się chowa!

Jak pachnie,to więcej nie trzeba mnie przekonywać
Pola 05:46, 18 maj 2013

Irenko, jesteś niezastąpiona dziękuję za radę w sprwie bluszczu buziam Cię mocno...
Urszulla 07:04, 18 maj 2013

Nadrabiam Irenko zaległości i muszę przyznać że to połączenie masz idealne- wspaniale dobrane roślinki

Poczytałam ciekawe rzważania lawendowo-kocimiętkowe. Ania ma fajne doświadczenia- też się uczę
A tamaryszek cudowny- teraz wiem że pachnie

Całuję za roślinki
są całe i zdrowe, napisz mi tylko jaka trawka?
Mirka 07:41, 18 maj 2013

Irenko zawitalam do ciebie dzisiaj a tu 148 postów kiedy ja to ogarnę ale piknie u cię