Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

weronika77 01:36, 23 maj 2013

Irenko, choć pora bardzo późna, wpadłam by podziękować za wspaniałe przyjęcie, ciekawe rozmowy, cierpliwość dla Kajtka, za możliwość poznania Twojego Miłkowa, bo my spotkaliśmy się drugi raz. Dziękuję za zdjęcia, lepszych nie mam.

Kajtek nie zasiada z nami do stołu, a nawet odchodzi 2 metry dalej jak my jemy posiłki (i udaje, że śpi).
Tymczasem w Miłkowie nie było mu do snu jak dostał kiełbaskę od Irenki, za to w podróży odmawiał swojego jedzonka. Aż do dziś. Zrobiłam sałatkę ryżowo kurczakowo ananasowo rodzynkowo kukurydzianą a Kajtek odwołał swoją głodówkę i zjadł 3 porcje.

Bardzo miło się rozmawiało, tematów wiele a czasu ciągle mało. Właściciele Ogrodu w Miłkowie
odsłonili nieco rąbka Ich niebywałej energii i zamiłowania do swojego ogrodu pełnego okazów roślinnych.

Kolejny raz (teraz w realu) zachwyciły mnie tamaryszki. Nie wiedziałam, że tak pięknie i mocno pachną.
Też mam to drzewko "biblijnego pojednania", ale kiedy urośnie tak jak u Irenki i Zygmunta...

Miałam okazję podpatrzeć jak wygląda zachwyt ogrodniczki gdy rozkwita kolejny cud natury. Oto piwonia, która tak uradowała Irenkę, a Jej mąż dostrzegł to kwitnienie pierwszy.

Kwiaty nawrotu są śliczne, jak pisze Irenka. Moje zdjęcie wcale nie jest lepsze od wstawionych przez Irenkę. DZIĘKUJEMY i życzymy miłego urlopu! Buziaczki.
Edi00 07:19, 23 maj 2013

Dzięki Irenko za podpowiedź w sprawie trawy.
To zdjęcie z tamaryszkiem jest zachwycające
Milka 12:49, 23 maj 2013

Kondziu, wzajemnie, wrócę do was w czerwcu...ale będę mieć laptop, to chyba zajrzę i wrzucę fotki

Bogusiu i ja pozdrawiam

Marzenko, na sałatkę się piszę łózka jeszcze nie zmontowane, brak czasu, ale będą
dzięki, że pamiętasz nazwę, to faktycznie on

GoRana, no szaleje ten maj, wczoraj grzmoty, wiatr, deszcz, zimno, dzis zaledwie 14 stopni, ale na ogrodzie jest ładnie

Krysiu dziękuje i pozdrawiam

Justynko, dokładnie taki jest; może kiedyś się wybierzesz to może oddzielę jedną część i sobie weźmiesz
kielichowce ciut kapryśne, zależy od odmiany

Danusiu, chyba za dużo mam gatunków, przez to więcej pracy, ale chyba warto, bo jak kwitnie jest cudownie pozdrawiam

Evchen, każda piwonia piękna, ale generalnie do moich ulubionych należy SORBET, biała, pierzasta, z delikatnym różem i pachnie tak, jak się nazywa

Weroniko, dzięki za zdjęcia, miło było was gościć

Edytko, proszę uprzejmie i fakt, tamaryszek jest super, ale teraz nieźle naśmieci tymi kwiatostanami, jak zacznie zrzucać
Eve 12:52, 23 maj 2013

No to zdjęcie tamaryszkowe powala urodą

Baw się dobrze na wyjeździe, ale odezwij się jeszcze do mnie przed
danuta_szwajcer 12:54, 23 maj 2013

Szykuje się urlop i wyjazd aż Ci zazdroszcze ale życze Ci udanego urlopu, dużo ciekawych zdjęc i wrażen i odpoczywaj
Milka 12:57, 23 maj 2013

Ewa, oczywiście odezwę się
będe miec komp, to może i z Krety pogadamy

Danusiu, będę wypoczywać i podziwiać i w ciepełku, bo u nas zimno ciut.

Na razie uciekam
i wybaczcie, że nie poganiam po waszych ogrodach, nieczasowa jestem, jak mówi Ania asc
Welka 18:10, 23 maj 2013

Miłego urlopu, ale z urokami Krety na pewno będzie miły
Pozdrawiam
eliza3 18:27, 23 maj 2013

Kreta? Fajnie, bo u nas ma być zimno jeszcze dobrych parę dni. Przywieź nam słonko i ciepełko.
Życzę udanego wyjazdu i cudownych wrażeń.
AgnieszkaW 18:43, 23 maj 2013

Udanego wyjazdu Irenko.
Gardenarium 18:44, 23 maj 2013

Irenka na Krecie a my na Chelsea

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies