Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

Zielona 22:52, 04 sie 2014

Po Żelazowej chętnie pospacerowałam. Ale wpadłam też w sprawie drzew. Jesteś pewna, że zwierzęta pogryzają Tobie iglaki? U mnie łasiły się tylko na liściaste. Miałam sarny i zające. Teraz już jest siatka ogrodzeniowa i kłopotu nie ma, ale rozumiem Twoje rozterki: empatia dla zwierząt, czy jednak dla roślin?
adom1206 05:52, 05 sie 2014

Dokładnie tak.U mnie sarny i zajączki.Też wydawało mi się źe liściaste mogą im smakować ale iglaki? Musze pomyśleć o ogrodzeniu i wtedy problem się rozwiąże sam
iwonaal 13:52, 05 sie 2014

Przyszłam się przywitać
adom1206 16:24, 05 sie 2014

Zapraszam częściej.Później wpadnę z rewizytą.
wiunia 20:40, 05 sie 2014

adom1206 napisał(a)
Dokładnie tak.U mnie sarny i zajączki.Też wydawało mi się źe liściaste mogą im smakować ale iglaki? Musze pomyśleć o ogrodzeniu i wtedy problem się rozwiąże sam

To tak jak u mnie Agnieszko ale zawsze jest inna "dziura" do załatania i jak to eMuś mówi prowizorki nie będziemy robić jak już to jakieś konkretne ogrodzenie ( ciekawa jestem?) i czekam pewnie w końcu skończy się standardową siatką, bo po co mi coś innego skoro i tak obsadziłam teren grabami i tujami?
Kindzia 21:44, 05 sie 2014

Mojej sąsiadce zające i sarny obgryzały systematycznie tuje na końcu działki, potem już tylko pole jest, łatwy dostęp miały. W tym roku już się zdecydowali na ogrodzenie z siatki, a mieszkają tam ze 40 lat Dojrzeli
adom1206 22:31, 05 sie 2014

Hmm...40 lat to ja czekać nie będę. Macie jednak rację że w życiu to ciągle coś i zawsze milion innych rzeczy pilniejszych więc odrobinę zrozumienia dla 40 lat też znajdę.U mnie też teren nieograniczony i odkryłam że stadko to przychodzi i dziecku wodę z basenu wypija jak gorąco jest.Mimo szkód i tak je uwielbiam.

Sonka 14:29, 19 paź 2014

Bardzo dziękuję, przejrzę Twój wątek z wielką przyjemnością,pozdrawiam
Sonka 16:31, 19 paź 2014

Obejrzałam i poczytałam od deski do deski, masz piękną rabatę trawiastą, zapisałam sobie nazwy i na pewno częściowo skorzystam, kocham trawy, mój mąż to juz nawet nie reaguje na nowe zakupy trawiaste, mówi, "o trawy". Kiedyś mówił, że ja to nawet z apteki i od fryzjera krzaki przynoszę. Ogród mam spory i można by jeszcze sadzić i sadzić a jak braknie miejsca to za ogrodzeniem jest następne.
Co do leśnych zwierzat to muszę Ci powiedzieć, że iglaste są również przysmakiem dla nich, u mnie wiele zostało zniszczonych, uwielbiaja młode przyrosty świerków jodeł nie wspomnę o liściastych i owocowych. Wiem coś o tym, bo ja w lesie mieszkam.
No co do Twego ogrodu, to zalewania bardzo ci współczuję, okropność, kiedyś i u nas tak było ale to już przeszłość, mam nadzieję,że nie wróci, chociaż po tych wyrębach lasów nie wiadomo co może nas zastać.
Rabatki pięknie się u Ciebie zazieleniły, zmiany ogromne i jak bardzo cieszą to ja też znam to uczucie, pięknie.
adom1206 12:54, 24 paź 2014

hura wreszcie znalazłam kabel od aparatu.więc parę zdjęć wam wrzucę.
Wrzesień w Żelazowej Woli.