Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

malgorzata_s... 20:28, 17 lut 2014

No to ci troszkę oddam

adom1206 20:40, 17 lut 2014

Jutro może coś z fotkami ogarnę i lepiej to opiszę bo dzisiaj to tak na szybko było.Łąka kwietna miałaby być przed ogródeczkiem po stronie teściowej.Tam jest taki pasek ok 2m na którym zielsko rośnie więc na jesieni opryskałam to randapem,teraz jeszcze opielę,przekopię i bym posiała.Dalej to już ogródeczek teściowej w który wtrące swoje trzy grosze.Co do rudbekii i kłosowca to jeszcze nie wiem jakie trawa na 100% rozplenica.Tu gdzie trawki owszem słonko grzeje ale nic więcej oprócz nich i liliowców nie rośnie.Hosty rosną od drugiej strony domu(zachód) razem z pęcherznicami diabolo.Dzięki za przepis na ślimaki.Niebieskie ziarenka sypałam skuteczne na ślimaki mało głodne a u mnie to chyba żarłoczne mutanty byłyNie wiem jeszcze jakie rośliny na wiejską rabatkę, macie propozycje jakieś?
adom1206 20:41, 17 lut 2014

Gosiu dziękuję od razu lepiej
monteverde 23:28, 17 lut 2014

adom1206 napisał(a)
Jutro może coś z fotkami ogarnę i lepiej to opiszę bo dzisiaj to tak na szybko było.Łąka kwietna miałaby być przed ogródeczkiem po stronie teściowej.Tam jest taki pasek ok 2m na którym zielsko rośnie więc na jesieni opryskałam to randapem,teraz jeszcze opielę,przekopię i bym posiała.Dalej to już ogródeczek teściowej w który wtrące swoje trzy grosze.Co do rudbekii i kłosowca to jeszcze nie wiem jakie trawa na 100% rozplenica.Tu gdzie trawki owszem słonko grzeje ale nic więcej oprócz nich i liliowców nie rośnie.Hosty rosną od drugiej strony domu(zachód) razem z pęcherznicami diabolo.Dzięki za przepis na ślimaki.Niebieskie ziarenka sypałam skuteczne na ślimaki mało głodne a u mnie to chyba żarłoczne mutanty byłyNie wiem jeszcze jakie rośliny na wiejską rabatkę, macie propozycje jakieś?

wejdż tutaj Leida wstawila fajne zdjęcia można coś podpatrzyć https://www.ogrodowisko.pl/watek/4160-sichtungsgarten-weihenstephan?page=1#post_5 kiedy tniesz miskanty? bo widziałam, że jeszcze stoją
eugenia_stef... 08:00, 18 lut 2014

Witaj Agnieszko widzę ze tworzysz dopiero swój ogród , będę śledzić Twoje poczyniania
adom1206 15:51, 18 lut 2014

monteverde napisał(a)

wejdż tutaj Leida wstawila fajne zdjęcia można coś podpatrzyć https://www.ogrodowisko.pl/watek/4160-sichtungsgarten-weihenstephan?page=1#post_5 kiedy tniesz miskanty? bo widziałam, że jeszcze stoją

Aniu dzięki za link skorzystam i popatrzę.Miskantów jeszcze nie tnę poczekam i za jakieś dwa tygodnie się za nie wezmę.Nie chcę się stresować że duży mróz wyskoczy jak to któregoś roku i mi wszystko szlag trafi.
adom1206 15:52, 18 lut 2014

eugenia_stefanska napisał(a)
Witaj Agnieszko widzę ze tworzysz dopiero swój ogród , będę śledzić Twoje poczyniania

Witam Cię w moim skromnym wątku
adom1206 15:57, 18 lut 2014

Dzisiaj trochę poszalałam korzystając z ładnej pogody.I mam pismo obrazkowe
Na tym kawałeczku chciałabym wysiać nasionka łąki kwietnej bo tylko zielsko tu rośnie,a tak będzie też zielsko ale może bardziej urocze
adom1206 16:02, 18 lut 2014

Następne zdjęcie to ogródek teściowej który w tym roku ja zagarniam i właśnie tutaj chciałabym coś z klimatów wiejskich.Marzy mi się morze różnych bylin i kwiatów.A całość połączyłaby się z łączką kwietną

adom1206 16:18, 18 lut 2014

Następna fotka to kawałek na którym ma stanąć ławeczka wśród rozplenic i jeżówek oczywiście po odpowiednim przygotowaniu terenu

widok z innej strony