Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródeczek jagody99

Ogródeczek jagody99

boguslawa_ma... 12:06, 03 cze 2014

Zaglądam i pozdrawiam
Robertop 00:14, 10 cze 2014

Jagoda, gdzie jestes? Pokaż efekty swojej pracy w ogrodzie.
jagoda99 16:00, 19 cze 2014

Kochani przepraszam nie bylo mnie cale wieki
No ale stalo sie tak jak przypuszczalam jestem w wielkim dolku po powrocie z Polski
Wiem ze musze sie pozbierac ale jakos tak trudno fizycznie jestem tutaj myslami tam i koniec tak jakos to dziwnie dziala
Dlatego dziwie sie jak ludzie wracajacy po wakacjach z Polski mowie ze nie mogliby juz tam zyc uwazam ze to bzdura w Polsce jest pieknie milo przyjemnie cieplo jak u mamy a oni pewnie nie maja odwagi sie przyznac a moze to ja jestem jakas porabana juz sama nie wiem
Pewnie ze tak na wakacjach to tez inaczej a zyc trudniej szkoda mi tych rozdzielonych rodzin mlodych wyjezdzajacych za praca poza granice kraju
Mysle jednak ze nawet gdyby byla praca w Polsce to i tak by poszukiwali jej za granica bo mlodzi sa ciekawi swiata innosci zachodu i nic sie na to nie poradzi a znani jestesmy z niezadowolenia i narzekania wiec ciagle szukamy
Na ogrodek wychodze niby cos robie ale z miejsca mnie nie znac kwitna roze i piwonie wiec kolorowo ladnie ale jakos nic nie cieszy
Piwonie kwitly w Polsce jak bylam a tu u mnie dopiero teraz drzewa owocowe opanowaly jakies robale liscie cale podziurawione jak sito
Zrobilam jakies tam zdjecia to wstawie wieczorkiem wybaczcie mi ale chyba potrzebuje jeszcze troche czasu zanim sie pozbieram hi hi hi bylo trzeba siedziec na du...e ale nie chcialo sie odwiedzic teraz cierp cialo cos chcialo
pozdrawiam
hanka_andrus 17:56, 19 cze 2014

Jagódko, tęsknota za bliskimi jest zrozumiała. Będzie dobrze,wpadnieszwwirprac i obowiązków, nie będzie czasu na doły.
Pokazuj swoje kwiatuszki.
malgorzata_s... 19:20, 19 cze 2014

Kochana przecież ty jesteś cały czas w Polsce bo z namiNie wpadaj w doły bo to do niczego nie prowadzi chyba tylko do skręcenia kostkiWiem że tęsknisz ale przecież możesz znów przyjechać a tymczasem my jesteśmy i fotki są i myślimy o tobie i ma być dobrze Pozdrawiam i przytulam
yolka 22:58, 19 cze 2014

Dawno u Ciebie nie byłam i trafiam na dołki, cóż każdy miewa swoje doły, Twoje są szczególne. Czekamy na fotki z ogrodu. Pozdrawiam
grazyna_olsz... 12:46, 20 cze 2014

Witam i pozdrawiam cieplutko
Dobrze Cię rozumiem ja tylko wjechałam na drugi koniec polski a tęsknie za rodzinnymi stronami i jak musze wracac na Śląsk to mi smutno a cóż dopiero za granice ale cóż żyć trzeba i cieszyć sie bo życie jest piękne a zwłaszcza piękne sa chwile i cieszmy się nimi

jagoda99 20:13, 24 cze 2014

Dla naszych corek przeczytajcie bardzo mi sie podoba i usune tekst

Moja droga Córeczko, gdy zauważysz, że się starzeję, proszę - bądź dla mnie cierpliwa, a przede wszystkim - spróbuj zrozumieć, przez co przechodzę.

Jeśli powtarzam tysiące razy jedną rzecz, nie przerywaj mi, żeby powiedzieć ""Mówiłaś to przed minutą"". Proszę, po prostu posłuchaj. Spróbuj sobie przypomnieć chwile, kiedy byłaś mała, a ja czytałam dla Ciebie tę samą historię noc w noc zanim zasypiałaś.

Kiedy nie chcę wziąć kąpieli, nie bądź zła i nie zawstydzaj mnie. Pamiętasz, jak za Tobą chodziłam, gdy byłaś jeszcze dzieckiem, próbując namówić Cię mimo wymówek na prysznic?

Kiedy widzisz, jak nie radzę sobie z nowymi technologiami, daj mi czas, żebym się ich nauczyła i nie patrz na mnie w ten sposób... Pamiętaj, Kochanie, jak cierpliwie uczyłam Cię, jak robić wiele rzeczy... Jak zachować się przy jedzeniu, ubrać się, uczesać włosy i radzić sobie z różnymi codziennymi sprawami.

Gdy zauważysz, że się starzeję, proszę, bądź cierpliwa, ale przede wszystkim - spróbuj zrozumieć, przez co przechodzę.

Jeśli czasem zdarzy mi się zgubić wątek naszej rozmowy, daj mi chwilę, żebym sobie przypomniała. A jeśli nie będę mogła, nie denerwuj się i nie bądź arogancka. Wiedz, że najważniejsze dla mnie to po prostu być z Tobą.

A gdy moje stare, zmęczone nogi nie pozwalają mi iść tak szybko jak dawniej, podaj mi swoją rękę, tak ja kiedyś dawałam Ci moją, gdy zaczynałaś chodzić.

Gdy nadejdą te dni - nie bądź smutna. Po prostu bądź ze mną. Próbuj mnie zrozumieć, gdy będę zbliżać się do schyłku mojego życia z miłością. Będę Ci ogromnie wdzięczna za poświęcony czas i radość, którą dzieliłyśmy. Z uśmiechem i ogromnym uczuciem, jakim zawsze Cię darzyłam, chcę po prostu powiedzieć: kocham Cię ...moja droga Córeczko.

Tekst oryginalny (po hiszpańsku) oraz zdjęcie: Guillermo Peña
jagoda99 18:53, 06 lip 2014

Juz dawno mnie nie bylo witam wszystkich
Teraz pare zdjec

to zdjecia z obejscia kolo domu mojej corki w Polsce

jagoda99 19:07, 06 lip 2014

bardzo mi sie podobalo bardzo

moje ulubione widoki