Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Konstancja30 15:01, 28 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Czy tak wygląda zima?

Chyba bardziej polubię sosny

w sosnach taaakich od razu siem zakochałam ... a na zdjęciach pierwsze co mnie poraziło to absolutnie absolutny ład i harmonia ... Madżenko ten ogród ma w poważaniu pory roku ... jest piękny nieprzerwalnie (czyżby to się pisało osobno ??? bo mi na czerwono podkreśla ... hmm ... postanowiłam zignorowac nawet jak na analfabetkę wyjdę ) ... jeżeli ja kiedyś osiągnę takie coś u siebie to będę najszczęśliwszą istotą na Ziemi ... nie we Wszechświecie ... toż to wyższy wymiar szczęścia ... !!! ...
Madzenka 15:01, 28 gru 2012

Dobrze że mi przypomniałaś, ze cytrynówkę na narty należy w piersióweczce nosić

Iza z Litwą to nie przesadzaj bo możecie trafić na weekend 19 a nie 12 stycznia... Chyba że wyruszycie tydzień wcześniej???
Madzenka 15:03, 28 gru 2012

Iza te czerwone mi zostały tzn sztuczne owoce ostrokrzewu więc jeśli wytrwasz to Ci w styczniu przekaże

Ps ogród nie jest w harmoni, ma jeszcze sporo miejsc do poprawek Pozorny ład nadaje mu obrzeże z kostki granitowej
Madzenka 15:05, 28 gru 2012

Aha i gdyby nie zima tobym ostrzygła bukszpany bo takie poczochrane. Muszę sprawdzić kiedy Danusia ostatni raz sowje cięła, bo u niej takie idealne zimą... A moje rosły jeszcze w październiku mimio, że nie nawożone azotem od lata...
Madzenka 15:05, 28 gru 2012

Aha i gdyby nie zima to bym ostrzygła bukszpany bo takie poczochrane. Muszę sprawdzić kiedy Danusia ostatni raz swoje cięła, bo u niej takie idealne zimą... A moje rosły jeszcze w październiku mimio, że nie nawożone azotem od lata...
Konstancja30 15:11, 28 gru 2012

obrzeże ... ... Madżenka a te kule, z których każda jest idealnie idealna ... a te kwadraty w kwadracie niczym pomnik geometrii ... a te trafffki co poczochraniem subtelnie kropkę nad I stawiają ... obrzeża to ja nawet nie zauważyłam ...

na to czerwone poczekam ... a swoją drogą może jak spersonalizuję swoje oczekiwania i w kwiaciarniach zacznę mówić "owoc ostrokrzewu" a nie "takie czerwone małe okrągłe ale może być ewentualnie podłużne" to mniej będę panie irytować i owoc znajdę )))) ...
Konstancja30 15:13, 28 gru 2012

bukszpany poczochrane ... ... maruda
Madzenka 15:14, 28 gru 2012

Konstancja30 napisał(a)
obrzeże ... ... Madżenka a te kule, z których każda jest idealnie idealna ... a te kwadraty w kwadracie niczym pomnik geometrii ... a te trafffki co poczochraniem subtelnie kropkę nad I stawiają ... obrzeża to ja nawet nie zauważyłam ...

na to czerwone poczekam ... a swoją drogą może jak spersonalizuję swoje oczekiwania i w kwiaciarniach zacznę mówić "owoc ostrokrzewu" a nie "takie czerwone małe okrągłe ale może być ewentualnie podłużne" to mniej będę panie irytować i owoc znajdę )))) ...

Iza takie słowo pisane o moim ogrodzie sobie wydrukuję i powieszę na tabliczce przed wejściem
To czerowne małe na naszej giełdzie ogrodniczej tonami można było kupić

A jabłuszka masz?
Konstancja30 15:19, 28 gru 2012

jabłuszka mam ... z choinki ... wyglądają na sztuczne bo som sztuczne ale jabłko to jabłko uznałam i już nie molestowałam pań w kwiaciarniach ... cynamon kupiłam z podkładami na allegro tzn coś co robi za cynamon
Madzenka 15:21, 28 gru 2012

Iza trzeba było na wiankowanie do Wroclawia przyjechac tyle tego miałyśmy, cynamonu, suszonych pomarańczy, lotos, sztuczny śnieg, wstązki każdego rodzaju, juta... U Madzi zapasy na następny rok zostały

A teraz zmykam bo wieczorem mam gości. Sio do kuchni!