Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 09:57, 28 gru 2012

kasik778 napisał(a)

Tess Paryż jest cuuuuuudowny. Ja byłam z rodzinką przez tydzień. Z przewodnikiem w ręku obejrzelismy wzdłuż i wszerz
Najbardziej zakochalam się w sniadaniach jedzonych w kafejkach w porannym słońcu a wino z bagietką wypite (prosto z malutkiej butelki) na trawniku w Wersalu smakowalo jak w najdroższej restauracji

Marzenko nic już nie mów, bo ja w tym roku nie jadę za granicę, co najwyżej nasze góry będę zwiedzać (dość umiarkowanie, bo z dzieckiem daleko nie pójdziemy)

ale Paryż to moje marzenie, bo nie byłam nigdy, Rzym także mam nadzieję, że relacja z wojaży będzie na forum

Polskie góry są piękne
Madzenka 09:58, 28 gru 2012

Zeta hufhaus był inspiracją dla naszego domu
Madzenka 10:01, 28 gru 2012

Lena napisał(a)
Człowiek tak juz ma ,że wyznacza sobie cel i dąży do niego.A gdy dąży to i praca staje sie przyjemniejsza bo motywuje go ów cel.
Dobra materialne to chyba taka zmora 21 wieku - zastępują często prawdziwe szczęście...
Taka refleksja...

W każdym razie każdy ma prawo żyć po swojemu,robić to co lubi i co daje mu szczęście i spełnienie

Marzenko ja podobnie jak Ty wybrałam się wczoraj na zakupy i w szoku byłam ile ludu.Zaparkować ciężko i ogólnie wszędzie kolejki.Zniechęcona kupiłam sobie prasę ogrodniczą i do domku

Dobra materialne były nie tylko w 21 wieku. Ludzie od zawsze dążyli do posiadania i władzy. Skąd niewolnictwo i wojny?
Dlatego bardzo mnie zainteresowała wypowiedż Aliny ale uciekła

Madzenka 10:02, 28 gru 2012

Filozofujemy bo roboty brak!!! Gdy nadejdzie wiosna i weźmiemy łopaty i grabie w ręce nie będziemy dyskutować o być czy mieć?
anula_wn 10:02, 28 gru 2012

Jasne, że żyjemy i pracujemy aby z tego korzystać, ale niedobrze, jak posiadanie samo w sobie staje się celem. Ja np. po wypadku nie mam auta i jadę dzisiaj pobuszować po sklepach kolejką ot i nie będę miała problemu z parkowaniem!
I też lubię rzeczy, ładne i wolę mniej, a ładne, ale czasem cena nie jest warta przedmiotu....
Jedni pukają się w głowę jak ktoś kupuje lampę za tysiące, inni się pukają jak ktoś kupuje rośliny za tysiące.... ale to nasze pieniądze więc powinniśmy nimi dysponować tak, aby sprawiały nam radość

Mnie tylko boli jak widzę, że ktoś goni za pieniądzem, nie ma na nic czasu, a potem....nie ma czasu cieszyć się tymi pieniędzmi.....równowaga jest potzrebna wszędzie
anula_wn 10:03, 28 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Filozofujemy bo roboty brak!!! Gdy nadejdzie wiosna i weźmiemy łopaty i grabie w ręce nie będziemy dyskutować o być czy mieć?

święte słowa !
Lena 10:08, 28 gru 2012

Mądrze prawicie
Anulka udanych łowów życzę
Madzenka 10:22, 28 gru 2012

anula_wn napisał(a)
Jasne, że żyjemy i pracujemy aby z tego korzystać, ale niedobrze, jak posiadanie samo w sobie staje się celem. Ja np. po wypadku nie mam auta i jadę dzisiaj pobuszować po sklepach kolejką ot i nie będę miała problemu z parkowaniem!
I też lubię rzeczy, ładne i wolę mniej, a ładne, ale czasem cena nie jest warta przedmiotu....
Jedni pukają się w głowę jak ktoś kupuje lampę za tysiące, inni się pukają jak ktoś kupuje rośliny za tysiące.... ale to nasze pieniądze więc powinniśmy nimi dysponować tak, aby sprawiały nam radość

Mnie tylko boli jak widzę, że ktoś goni za pieniądzem, nie ma na nic czasu, a potem....nie ma czasu cieszyć się tymi pieniędzmi.....równowaga jest potzrebna wszędzie

Dlatego mamy ogrodowisko aby utrzymywać równowagę
Madzenka 10:23, 28 gru 2012

Zeta mi przypomniała o pięknie hortensji i buszuję po necie aby sobie pooglądać nowe odmiany
gierczusia 10:41, 28 gru 2012

Witaj Marzeno jestem z Wami od niedawna i jakoś teraz natrafiłam na Twój wątek .. Nie potrafię jakoś się określić , czy powinnam zacząć od ogrodów które są blisko czy też od tych , które mi się podobają... A Twój jest prześliczny ... Nie przeczytałam oczywiście wszystkiego ale pismo obrazkowe przejechałam chyba całe podoba mi się ,ze wszystko , nawet najmniejszy detal ma poświęconą Twoją uwagę iiii imponuje mi Twoja stała gotowość do zmian ( mam zdaje się ta samą chorobę )....będę odwiedzać ... A jak kiedyś znajdziesz chwilkę to rzuć jakiegoś linka na duże donice - chyba z włókna szklanego pozdrawiam gorąco