Madzenka
09:57, 28 gru 2012

Polskie góry są piękne

Człowiek tak juz ma ,że wyznacza sobie cel i dąży do niego.A gdy dąży to i praca staje sie przyjemniejsza bo motywuje go ów cel.
Dobra materialne to chyba taka zmora 21 wieku - zastępują często prawdziwe szczęście...
Taka refleksja...
W każdym razie każdy ma prawo żyć po swojemu,robić to co lubi i co daje mu szczęście i spełnienie
Marzenko ja podobnie jak Ty wybrałam się wczoraj na zakupy i w szoku byłam ile ludu.Zaparkować ciężko i ogólnie wszędzie kolejki.Zniechęcona kupiłam sobie prasę ogrodniczą i do domku
Filozofujemy bo roboty brak!!! Gdy nadejdzie wiosna i weźmiemy łopaty i grabie w ręce nie będziemy dyskutować o być czy mieć?
Jasne, że żyjemy i pracujemy aby z tego korzystać, ale niedobrze, jak posiadanie samo w sobie staje się celem. Ja np. po wypadku nie mam auta i jadę dzisiaj pobuszować po sklepach kolejkąot i nie będę miała problemu z parkowaniem!
I też lubię rzeczy, ładne i wolę mniej, a ładne, ale czasem cena nie jest warta przedmiotu....
Jedni pukają się w głowę jak ktoś kupuje lampę za tysiące, inni się pukają jak ktoś kupuje rośliny za tysiące.... ale to nasze pieniądze więc powinniśmy nimi dysponować tak, aby sprawiały nam radość
Mnie tylko boli jak widzę, że ktoś goni za pieniądzem, nie ma na nic czasu, a potem....nie ma czasu cieszyć się tymi pieniędzmi.....równowaga jest potzrebna wszędzie