Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Magda70 19:21, 20 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wystraszyłam śię Bocka i na pewien czas zniknę

Wystraszyłaś się, że duuuużo je więc może zabraknąć i trza dorobić??
nieszka 19:29, 20 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bociek zostaw moją lodówkę!!!

Ostatnio jak zapowiadali takie wieeeelkie mrozy to skończyło się na -13 Do minus 15 przy takim śniegu niech sobie będzie... Chyba będę musiała biale donice z bukszpanami do domu wtargać...

Oj żebyś miała rację że to tylko strachy na lachy!
Dobrze że śniegu pod dostatkiem
Gabisia 20:11, 20 sty 2013

Madżenko, ależ Ci zazdroszczę kolekcji doniczek! Piękne
Zaśnieżony ogród też cudny.

Pozdrawiam
Gabrysia_ 21:23, 20 sty 2013

Oj...chyba dużo tej sałatki robisz...
...bo jakoś długo cię nie ma
Zeta 21:25, 20 sty 2013

A ja ma słońce do Ciebie pytanie bo staram się ogarnąć Twój wątek od części pierwszej...i chyba masz sosenki varella czy jakoś tak ...gdzie one u Ciebie rosną...na której rabacie ich szukać...bo mam na nie ochotę na wiosnę...i niewiem z czym je skomponować..??. I jeszcze jedno pyt ..bo masz taras drewniany ...a jakie to drewno i czym impregnujesz??. Czy to prawda że trzeba go impregnować dwa razy w roku.??. No widzisz jestem na 437 stronie wątku 1 i tyyyle pytan mam ...no ale te najważniejsze..
Kasiek 21:37, 20 sty 2013

Varellki tez rzucily mi sie w paczaly,mozna prosic o wiecej info?Plissss
Magda70 21:40, 20 sty 2013

Zeta napisał(a)
A ja ma słońce do Ciebie pytanie bo staram się ogarnąć Twój wątek od części pierwszej...i chyba masz sosenki varella czy jakoś tak ...gdzie one u Ciebie rosną...na której rabacie ich szukać...bo mam na nie ochotę na wiosnę...i niewiem z czym je skomponować..??. I jeszcze jedno pyt ..bo masz taras drewniany ...a jakie to drewno i czym impregnujesz??. Czy to prawda że trzeba go impregnować dwa razy w roku.??. No widzisz jestem na 437 stronie wątku 1 i tyyyle pytan mam ...no ale te najważniejsze..

Bzdura...nie trzeba tarasu drewnianego dwa razy w roku
A verellki widziałam ale zapomniałam chyba koło tarasu kuchennego byly i przeniesione gdzieś były ...ale nie pamietam
Madzenka 21:55, 20 sty 2013

Madzia pilna z Ciebie uczennica varelki były przy tarasie kuchennym a jesienią zostały przeniesione na boczną rabatę przy garażu.
Ale varelki należy podziwiać u Domi, bo ma piękne wielkie kule!!!

Na tym zdjęciu widać największą kulę pod wiśnią Kiku-shidare to moja najpiękniejsza varelka, dorodna kuleczka. Rośnie między innymi kosodrzewinami gorskimi, różami okrywowymi, pod wiśnią. Poszukam lepszych zdjęć, ale muszę się przesiąść na inny komouter
Madzenka 21:58, 20 sty 2013

Zeta napisał(a)

Jesteśmy za leniwi aby taras olejować 2x w sezonie... Tylko wiosną go odnawiamy...
Mamy taras wykonany z modrzewia, najgorszej jakości, bo to juź był koniec budowy i nie było na gatunek A tylko C..... ale wygląda nieźle i tylko niektore deski pękają. Ale mamy kilka na wymianę

Marzył mi się taras drewniany, bo jest ciepły i nie jest śliski jak z płytek ceramicznych.
Magda70 22:01, 20 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Madzia pilna z Ciebie uczennica varelki były przy tarasie kuchennym a jesienią zostały przeniesione na boczną rabatę przy garażu.
Ale varelki należy podziwiać u Domi, bo ma piękne wielkie kule!!!

Na tym zdjęciu widać największą kulę pod wiśnią Kiku-shidare to moja najpiękniejsza varelka, dorodna kuleczka. Rośnie między innymi kosodrzewinami gorskimi, różami okrywowymi, pod wiśnią. Poszukam lepszych zdjęć, ale muszę się przesiąść na inny komouter

A podziękować pani nauczycielce..podziękować Staram się jak mogę
A varellka mi sie podoba i nawet jedna mam gdzieś pod śniegiem...