Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Zeta 22:02, 20 sty 2013

Aha ja mam taras z ipe i strasznie odłazi mi ten olej ...a ty swój olejem impregnujesz?
A te varellki to jak kosodrzewiny niewymagające ...i one same tak w kulki rosną ??
Zeta 22:09, 20 sty 2013

A u Domi też widziałam ...ale chciałam zobaczyć jeszcze inne kompozycje z nimi
Madzenka 22:13, 20 sty 2013

Zeta napisał(a)
Aha ja mam taras z ipe i strasznie odłazi mi ten olej ...a ty swój olejem impregnujesz?
A te varellki to jak kosodrzewiny niewymagające ...i one same tak w kulki rosną ??

Mi nic nie odłazi, olejuję W 212 roku Fluggerem a poprzednio jesienią 2010 wstrętnym kasztanowym kolorem Altaxinu mi wykonawca pomalował... I cały 2011 czekałam, ze wypłowieje.... i nie był olejowany ...
Ale czekam, ze znów się ten ciemnoszary zmyje i w tym roku jaśniejszym będzie olejowany
Konstancja30 22:14, 20 sty 2013

mam 5 dni urlopu i chyba się podciągnę z topografii nasadzeń bo cieniutko ... cieniutko przy dziewczynach wypadam a tak niby zakofana jestem w geometrii i tak dalej ... czeba popracować ...
Konstancja30 22:15, 20 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mi nic nie odłazi, olejuję W 212 roku Fluggerem a poprzednio jesienią 2010 wstrętnym kasztanowym kolorem Altaxinu mi wykonawca pomalował... I cały 2011 czekałam, ze wypłowieje.... i nie był olejowany ...
Ale czekam, ze znów się ten ciemnoszary zmyje i w tym roku jaśniejszym będzie olejowany

mi też nic nie odchodzi i nie płowieje ... a kciałabym ... ...
Madzenka 22:20, 20 sty 2013

Różne ujecia varelki
Wiosną zaraz po posadzeniu

I w środku lata jak ją dookoła obrosło

Te sosny kształtują się same w kule i podobnie jak inne nie lubią nadmiaru wody i lubią słońce. Dlatego rośnie u mnie na tej rabacie, bo tam wyjątkow ziemia nie jest gliniasta i ma słońce przez cały dzień. Gubiła trrchę igieł ale po oskubaniu wyglądała pięknie.

A na tym zdjeciu kolejne trzy sztuki varelek posadzone pod kosodrzewiną na pniu. Jeszcze malutkie. Wiosną o prawej stronie będą piwonie (jeśli odżyją po przesadzeniu w sierpniu....) a po lewej rozplenice (medium boy, które zastąpiły madżenkowego potwora - vertigo). Na całej tej rabacie królują (będą królować za kilka lat) wiśnie kiku - shidare (5 szt), budleje (9 szt) oraz niebieskie powojniki, na razie widać tylko podpory a nie powojniki.... No cóż ogród wymaga myślenia wiele lat w przód i cierpliwości...
Enya73 22:21, 20 sty 2013

To Izo użyj myjki ciśnieniowej z dużym ciśnieniem i zmyj go kierując końcówkę blisko deski. I zostaw potem naturze
Madzenka 22:22, 20 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)
mam 5 dni urlopu i chyba się podciągnę z topografii nasadzeń bo cieniutko ... cieniutko przy dziewczynach wypadam a tak niby zakofana jestem w geometrii i tak dalej ... czeba popracować ...

Wyślę Ci pocztą projekt abyś wyryła na pamięć
Termin przydatności 1 rok bo już i tak połowę planuje znów przemieszczać, zwłaszcza liliowce....
Madzenka 22:23, 20 sty 2013

Enya73 napisał(a)
To Izo użyj myjki ciśnieniowej z dużym ciśnieniem i zmyj go kierując końcówkę blisko deski. I zostaw potem naturze

U mnie z kasztanu rude łaty zostawały po myjcee..... Poddalismy się. Po szarości poszliśmy... Teraz te łaty wyłażą.... Strach się bać jak śnieg z tarasu zejdzie
Konstancja30 22:23, 20 sty 2013

i siem zakochałam w varelkach ... zapisane w notatniku ... będę szukać