Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

monitka 23:16, 25 sty 2013

Iza i co, dobre było? mój szwagier został na rynnie...mało jezyka sobie nie urwał tak mu przymroziło pić mu się chciało a szkoda było do domu wracać no to wpadł na pomysł żeby lód na rynnie polizać...
Konstancja30 23:25, 25 sty 2013

ja smarkata byłam i tato powiedział "tylko nie oblizuj klamki" ... rany ... co za pomysł !!! ... przecież klamki normalnie nigdy bym nie oblizała ... hmmm ... musiałam być dokuczna ... bo to mi na jakaś zemstę wygląda ...

jest super zimno ... wow ... byłam z piesą i skrzypiało pod butkami ... jak ja to lubię ... oczywiście jak mam blisko do domku )))
ana_art 23:32, 25 sty 2013

Iza no ja właśnie pomyślałam, że ON tak zrobił za czasów smarkatości nie obecnie dobrze że piesa nie mam bo bym uświergla na tym mrozie który jest za oknem u mnie...
Madzenka 01:45, 26 sty 2013

A ja zasnęłam w trakcie imprezy !!! Skandaliczny skandal!!.....
Rench 02:07, 26 sty 2013

A to jasniutkie na pierwszym planie,to co jest? Właśnie to cuś miałam na myśli

Madzenka 02:13, 26 sty 2013

Renatko to macierzanka variegata
Tess 05:41, 26 sty 2013

Marzenko, dziękuję. Obawiam się, że nie tylko, że nie wypocznę, ale zamarznę
Przyjmiesz kfiatka?
Madzenka 09:11, 26 sty 2013

Gabrysia z geometrycznego skłoniła mnie do przypomnienia sobie największej wtopy ogrodowej...

Gabrysiu wpadek było wiele, ale dumam nad taka poważna wtopą... Chyba ściana wodna poniżej poziomu gruntu.... Tak panu złota rączka jakoś wyszło.....
Już wiem..... Ogrodzenie.....
Pomijam milczeniem fakt ile trwało przygotowanie i montowanie tego szczytu modernizmu... Bo kto widział to wie, że miały być szare pręty metalowe. Żadne aj waj. No ale oczekiwanie było długie, wprawdzie wykonane na wymiar pod dyktando architekt, ale proces twórczy bardzo skomplikowany itp. A wyszło takie piękne..... ze ryczeć mi się chciało..... No cóż trzeba było gotowca w casto kupić.....Ale najpierw czekalam na przywiezienie, potem stały dwa tygodnie przęsła (bałam się że jakiś złomiarz sobie je przysposobi) a potem nastąpil szczęśliwy dzień montowania. I zong...... Brama się nie otwiera... panowie zamontowali niżej niż w projekcie a zapomnieli, że podjazd ma spadek i brama się otwierała na 1 m....
Więc było przemontowywanie całego ogrodzenia wyżej... I zostały dziury po śrubach... I słuch o ekipie zaginął bo mieli pomalować na nowo i zamaskować dziury.... I 4 tys nawet nie chcieli odebrać pozostałości do zapłaty.... I jak dziury były tak są, Żon musi wiosną przemalować, bo zaczyna rdzewieć.... Szczyt modernizmu...
A na zdjęciu widac ten szczyt modernizmu, który i tak miła być przesłonięty gabionami...

Madzenka 09:12, 26 sty 2013

Na szczęscie teraz wygląda tak...

Czyli w ogóle ogrodzenia nie widać
Gabrysia_ 09:19, 26 sty 2013

Marzenko...oj takich to też u mnie troszkę sie znajdzie...
...a jak wiadomo prowizorki są wieczne
Ja u siebie opisałam jeszcze jedną
Tylko teraz się tak zastanawiam?...czy Ogrodowisko to oby na pewno odpowiednie miejsce dla mnie co?
Ale dodam na swoje usprawiedliwienie,ze teraz jest znacznie lepiej,nawet znam nazwy roślin