Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Milka 11:39, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
I zapomniałam się pochwalić, ze zakupiłam na wyprzedaży w sklepie Tschibo stój ogrodnika Kaloszki i kurtkę
Kaloszki są lekko wyściełane i mięciutkie, juz wiem, że nie bedę zdejmować ich z nóg

W takim oto gustownym stroju bedę się prezentowac w ogrodzie
Choruję na huntery ale chyba sobie sobiście dopiero w Angli zakupię, bo ceny masakryczne!

wow!!! i dekoracje już! aleś ty błyskawica!!

a drogie te kaloszki?
Madzenka 11:39, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Natchniona przez Irenkę mam koncpecję na stożki cisowe w moim ogrodzie. Potrzebuję ich na chwilę obecną 5-7 szt. Ktokolwiek widział ktokowliek wie.... Bo do Konina nie pojadę bo nie mam czym

Marzenko, uchyl rąbka tajemnicy...co wymyśliłaś?
na jesień ładne stożki były u Kulasa tam gdzie mieszkam, w cenie 120 zł, wysokość 35-45 cm, małe ale ładne..

Irenko ponieważ powojniki są piękne ale tylko kilka miesięcy brakuje mi szkieletu w tej kompozycji.
Zamiast tych treljaży z powojnikami bedą stożki cisowe. Ale chcę kupić od razu takie 1,5 m.
Madzenka 11:41, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Jesteśmy umówione na giełdę 02.02 ? nic nie pokręciłam ?

Dokładnie tak!!! o 7:00 czy 7:30?

7.30 zanim wyjadę, psiury pozamykam!! potrwa!
dobrze, ze mi pin do karty przysłali, zgubiłam, będzie można poszaleć, ale jak za bardzo, to proszę, stopujcie mnie

Irenko 7:30 najpóźniej bo potem juz sie wszyscy zbierają i mały wybór czegokolwiek... A karta Ci się nie przyda, bo trzeba płacić gotówką....
Milka 11:41, 26 sty 2013

bardzo dobra koncepcja i faktycznie ta wielkość pożądana, da wyższe piętro a powojniki jak trochę zahaczą o cisy, będzie cudnie!
Madzenka 11:42, 26 sty 2013

Kaloszki 89 zł, kurtka 59 zł... A niszczyłam kurtki narciarskie i do biegania w ogrodzie więc sobie nowy kombinezonik zakupiłam i kolor nie brudzący
Madzenka 11:46, 26 sty 2013

Jeszcze zobaczę jak się wiśnie rozrosną na wiosnę to zdecyduję czy 3 czy 5 stożków pójdzie na tę rabatę. bo moze bedzie cis -powojnik-cis-powojnik-cis???
Dwa dodatkowe stożki potrzebuję koło ściany wodnej bo mam za małe bukszpanowe, ale jak patrzę na te stożki Danusiowe zimą to wzdycham, brakuje mi zielonego na tle gabionów. A buskzpanowe juz też wiem gdzie zagospodaruję Mam taki malutki prostokąt przy przejściu do domu i tam bedą kuleczki bukszpanowe i stożki.

Ale pownieważ jestem bardzo zmienna koncepcja moze się trzydzieści razy zmienić
Milka 12:00, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Jesteśmy umówione na giełdę 02.02 ? nic nie pokręciłam ?

Dokładnie tak!!! o 7:00 czy 7:30?

7.30 zanim wyjadę, psiury pozamykam!! potrwa!
dobrze, ze mi pin do karty przysłali, zgubiłam, będzie można poszaleć, ale jak za bardzo, to proszę, stopujcie mnie

Irenko 7:30 najpóźniej bo potem juz sie wszyscy zbierają i mały wybór czegokolwiek... A karta Ci się nie przyda, bo trzeba płacić gotówką....

dobra, szykuję się na 7..no tak, pisałas kiedyś, że gotówka, dzięki
Milka 12:01, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kaloszki 89 zł, kurtka 59 zł... A niszczyłam kurtki narciarskie i do biegania w ogrodzie więc sobie nowy kombinezonik zakupiłam i kolor nie brudzący

to nie wiem po co ci te Hunterki, za taką cenę, taki strój! elegancja!!!
Milka 12:02, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jeszcze zobaczę jak się wiśnie rozrosną na wiosnę to zdecyduję czy 3 czy 5 stożków pójdzie na tę rabatę. bo moze bedzie cis -powojnik-cis-powojnik-cis???
Dwa dodatkowe stożki potrzebuję koło ściany wodnej bo mam za małe bukszpanowe, ale jak patrzę na te stożki Danusiowe zimą to wzdycham, brakuje mi zielonego na tle gabionów. A buskzpanowe juz też wiem gdzie zagospodaruję Mam taki malutki prostokąt przy przejściu do domu i tam bedą kuleczki bukszpanowe i stożki.

Ale pownieważ jestem bardzo zmienna koncepcja moze się trzydzieści razy zmienić

wszystko świetnie brzmi, ma sens i powiem tak...kolejna szaleje, i tak będzie z nami co roku!!!
Sebek 12:05, 26 sty 2013

Huntery ceną powalają - a za te rzeczy na prawdę się opłacało

Aha - krokusy w domu kwitną jedynie kilka godzin - także jeśli byłabyś w pracy to możesz przegapić ich kwitnienie.... Za to prymule o wiele, wiele dłużej