Witajcie dziewczyny!! Pozwólcie, że nie będę odpowiadać indywidualnie, bo troszkę to by potrwało
Dziękuję za meldunki pogodowe, jak widać od sasa (Szczecina +2) do lasa (Podlasia -13 ..) Piekna nasza Polska cala, tylko dlaczego róznica temperatur wynosi -15 stopni!!!
Co do kaloszków i kurtki, wściekam się sama na siebie jak czasami wychodzę na ogród i nakładam albo - dobrą kurtkę sportową - którą niszcze i potem się do zasadniczego celu nie nadaje, albo stare ciuchy i wyglądam jak lump!!! Dlatego łapałam okazję i sobie strój pod kaloszki wzrowane na Danusiowych zakupiłam

Kaloszki dzisiaj na spacerze z psem wypróbowane, cieplutkie, na wiosnę idealne.
Głosowanie na kfiatki do doniec wspaniałe, dziękuje za porady mam już kilka typów., obejrzałam linka Malkul.
Dzisiaj nie zrobię fotek donic ale moje typy to:
- sanseweria
- filodendron - marzy mi się z takimi wieeeeeelkimi liśćmi lub łosie rogi
- i coś o owalnych lub podłużnych liściach : skrzydłokwiat, figowiec.
- palmę do pokoju córki bo starą wełnowiec zżarł i pryskanie nie pomogło...
Przy okazji w jednej donicy mam już zamiokulkasa - i ten zostanie, bo lubię tego kfiotka i ma idealne warunki w tym miejscu. Natomaist szeflera zostanie pocięta i ponownie będzie formowana w kulę
Wczoraj akcja odśnieżania, wieczorem znów śnieg, dzisiaj juz wszystko topnieje, na szczęscie bez deszczu, więc łagodnie. Mam nadzieje, że się do końca tygodnia - ponownego ochłodzenia - śnieg utrzyma...