Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

aneta230972 21:34, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Moniko - kwiatku - planuję kupić sobie hunterki w Angli - w maju jak sprawiać sobie przyjemność to już na całego Pojadę na ChFSh i wrócę z hunterami !

Masz rację w Polsce ceny chore. Miło wspominam wyprzedaże w USA, na których można było upolować perełki za 20% ceny wyjściowej. Ja tak właśnie kupiłam kalosze Burberry za 50$ przecenione z 250$. W PL takich złotych strzałów brak. W Anglii nie byłam więc nie mam porównania ale napewno Huntery kupisz taniej niż tutaj. Czasami super wyprzedaże na te kalosze są w internetowym spartoo.pl. Tylko trzeba szybko działać

Marzenka ten Twój czarny zestaw super. No i cena w porządku. Bo szczerze mówiąc to Hunterek było by mi baaaardzo szkoda do prac ogrodniczych. No chyba, że do samej tzw. kosmetyki w ogrodzie
Ja się ostatnio śmiałam, że mi w zasadzie wystarczają do szczęścia trzy rodzaje obuwia: klapki/havaianas lub crocs na lato, kalosze na deszczowe dni i śniegowce sorel na zimę. Totalny luuuuuuz
Enya73 21:36, 28 sty 2013

Marzenka, to jedziesz na Chelsea Flower? Ja się też zastanawiam poważnie nad wyjazdem z Ogrodowiska z Danusią
Madzenka 21:44, 28 sty 2013

malkul napisał(a)

Mam pytanko - jakie dokładnie bambusy masz w domu?

Wiosna jedna donica na wymianę.

Nie rozumiem??

Tzn przędziorki mi wyżarły bambusy w jednej donicy i bambusy są na wymianę
Madzenka 21:45, 28 sty 2013

monitka napisał(a)
W temacie doniczkowych dorzucę jeszcze jako propozycję takiego fikusa.Podobno ciężki do zmarnowania. Lepiej go niezybyt często podlewać jak za dużo. Jak dla mnie to bardzo dobra opcja bo mam tendendencję do przesuszania a potem zalewania kwiatów...

Moniko miałam tego fikusa, faktycznie posucha go nie uśmierciła Potzrebuję coś. Większych liściach bo do zamiakulkasa będzie za dorobnoliściasty
Madzenka 21:47, 28 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Marzenka, to jedziesz na Chelsea Flower? Ja się też zastanawiam poważnie nad wyjazdem z Ogrodowiska z Danusią

Jedziemy z M i córką do Londynu i przy okazji na CHFSh
Madzenka 21:51, 28 sty 2013

Anetko ja się zastanawiam komu opłaca się magazynować po sezonie towar, który raczej trudno będzie sprzedać .... Lepiej zamrażać kasę? Musimy się jeszcze uczyć handlu... Przydałyby się takie wyprzedaże jak w USA
Madzenka 21:52, 28 sty 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko,u mnie tez odwilz i tak w kolko...Wieczorem snieg,rano chlapka...

Kasiek oby do wiosny!
aneta230972 21:57, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Anetko ja się zastanawiam komu opłaca się magazynować po sezonie towar, który raczej trudno będzie sprzedać .... Lepiej zamrażać kasę? Musimy się jeszcze uczyć handlu... Przydałyby się takie wyprzedaże jak w USA

Też tego nie pojmuję. W USA wolą sprzedać zarabiając trochę ale mieć wolne miejsca w magazynach i na półkach na nowy towar/nowe kolekcje, na których zarobią z nawiązką.
I to dla mnie jako potencjalnego konsumenta ma sens bo ja kocham prawdziwe wyprzedaże
Magda70 22:02, 28 sty 2013

Dobrze powiedziane...prawdziwe wyprzedaże!
Bo to u nas to niestety parodia ....
Syla 22:08, 28 sty 2013

No i Marzenko jak Cię nie kochać skoro zawsze mówię i mam ...... Czerwień ramy lustra + biel kory brzozy + zieleń bukszpana, cisu w postaci kul i choiny kanadyjskiej w szpalerze i zwiewna jasna trawka ..... no będzie dobrze , będzie ......