Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 08:05, 10 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Ja od kilku lat się przymierzam do cięcia brzozy penduli i nie mogę sie zdecydowac jaką chcę miec. jak sie już zacznie ciąc to trzeba to kontynuowac i dlatego ciagle nie podejmuję decyzji bo taka do samej ziemi tez mi się podoba, chyba nawet lepiej niż w formie parasola.Pozdrawiam Marzenko.

Ja Bożenko musz teraz póki gałązki, które nisko wyrosły są cienkie, bo gdy z tego zrobi się mocny konar to trzeba będzie piłę spalinową....

Ja pod brzozą mam posadzone inne rośliny więc nie może być do samej ziemi, a też mi się taka podoba i mam dlatego dylemat...
Madzenka 08:06, 10 lut 2013

Pola napisał(a)
Marzenko, podczytałam o cięciu brzozy, czyli już niedługo....... Dobrze że zajrzałam znów coś wiem

Można później ale ja jestem zwolenniczką, że jeśli coś korygujemy w drzewach to wyłącznie zimą...
Madzenka 08:07, 10 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

Jeszcze chwilę Aniu jak minie groźba mrozów ale przed rozpoczęciem wegetacji. U ciebie pewnie ze dwa tygodnie po mnie
Brzozy muszę troszkę od dołu podciąć bo mam pendulę , ktora zasłania inne rosliny a i tak narazie prowadzę przewodniki brzóz do góry. ..

a ja bym radził jeżeli mus to teraz , a najlepiej zwłaszcza grubsze gałęzie lipiec/sierpień

Zatem przesądzone, za tydzień cięcie
Madzenka 08:08, 10 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Ja od kilku lat się przymierzam do cięcia brzozy penduli i nie mogę sie zdecydowac jaką chcę miec. jak sie już zacznie ciąc to trzeba to kontynuowac i dlatego ciagle nie podejmuję decyzji bo taka do samej ziemi tez mi się podoba, chyba nawet lepiej niż w formie parasola.Pozdrawiam Marzenko.

Madzenko .. Pozwól ,że pogratuluję u Ciebie Bogdzi fachowości ... od razu rozpatrzone wszystkie możliwości ... Bogdziu , czyżbyś była matematykiem ?

Bingo
Gabrysia_ 08:29, 10 lut 2013

Marzenko...witaj w niedzielny poranek
noemi 09:29, 10 lut 2013

W mojej biedronie nie ma już ciemerników ... zaglądałam dla Nas ... do kompozycji do donic , odświeżyłam sobie foto z tą z hebe ... bardzo ładnie się razem prezentują
Gabrysia_ 09:32, 10 lut 2013

noemi napisał(a)
W mojej biedronie nie ma już ciemerników ... zaglądałam dla Nas ... do kompozycji do donic , odświeżyłam sobie foto z tą z hebe ... bardzo ładnie się razem prezentują

A gdzie ta fota?
..chętnie zobaczę
Bo chyba nie jestem w stanie, przekopać się przez tyle stron
Milka 09:36, 10 lut 2013

Marzenko, miłego dzionka
noemi 09:38, 10 lut 2013

Gabrysia_ napisał(a)

A gdzie ta fota?
..chętnie zobaczę
Bo chyba nie jestem w stanie, przekopać się przez tyle stron

Marzenka m.in. u mnie zamieściła ... proszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=287
Gabrysia_ 09:42, 10 lut 2013

Dzięki Noemi
Ja chyba jeszcze u Ciebie nie byłam.. hmm...?