Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

gierczusia 11:24, 11 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja od kilku lat się przymierzam do cięcia brzozy penduli i nie mogę sie zdecydowac jaką chcę miec. jak sie już zacznie ciąc to trzeba to kontynuowac i dlatego ciagle nie podejmuję decyzji bo taka do samej ziemi tez mi się podoba, chyba nawet lepiej niż w formie parasola.Pozdrawiam Marzenko.

Madzenko .. Pozwól ,że pogratuluję u Ciebie Bogdzi fachowości ... od razu rozpatrzone wszystkie możliwości ... Bogdziu , czyżbyś była matematykiem ?

Bingo

Naprawdę ??
gierczusia 11:32, 11 lut 2013

Madzenko temat mi waśnie prawie z głowy wyjęłaś .. O ja tak dumam ,czy te ciemierniki zostawić w domu .. Tak ślicznie wyglądają na moim " białym oknie ".. Czy raczej je wyeksediować na zewnątrz... I taka śliczna ta inspiracja z Berlina .. Ciemiernik + hebe ajjjjajjj .. Może troszkę w domku postoją a potem out .. Będzie wilk syty i owca cała
alinak 16:34, 11 lut 2013

mamo jak czytam o przebiśniegach .....u mnie normalnie 0,5 m. śniegu na trawie i w ogóle zima na całego ...- 5 st.
Madzenka 20:42, 11 lut 2013

Lena - moje stożki kupiłam na allegro
Madzenka 20:47, 11 lut 2013

Ha ha ha wiosna pierwsza przyjdzie w tym roku na zachodzie, niech się Rzeszów nie cieszy
Danusiu przebiśniegi wychodzą w Jeleniej Górze a tam zimniej o conajmniej 2-3 stopnie Gdyby rosły u mnie w ogrodzie pewnie by już kwitły. Rabata, na ktorej rosną do remontu generalnego, zatem przebiśniegi zagoszczą u mnie . Posadzę przy furtce.

Gierczusia - Moje ciemierniki stoją w ogrodzie w temp. poniźej 15 stopni, czekam aż mrozy zelżeją i pójdą do szarych wielkich donic przed drzwiami

Alina - Na zewnątrz postawiłam juz prymulki i mają się bardzo dobrze. Zatem trabię, że na zachodzie można już dekoracje wiosenne w donicach ustawiać Chyba sobie w tym tygodniu skoczę do ZC aby dokupić prymul do dużej donicy. U nas ok 18 było -0,5 stopnia

Lena - mnie te nowoczesne kratki kuszą, kurcze ale musze poczekać na przemalowanie elewacji czyli ok dwóch lat i zachodznia ściana zyska nowe oblicze

Irenko - czekam na wiosnę zgodnie z zapowiedziami 21.02

Gabrysia - u Was jakoś zimniej?

Gosiniak - u Ciebie wiosna będzie szybciej Przecież Lubuskie to najcieplejsze miejsce w Polsce Winnice nawet macie !!!

Wieloszko - ręce mnie swędzą a na allegro zakupiłam ładowarkę do nożyc Boscha, którą mi wcięło Graby będę cięła w następny weekend ale z brzozami zobacze, masz rację, muszę sprawdzić czy nie płaczą... Albo w ogóle ich nie przytnę. Jakoś na myśl o przycinaniu brzóz serce mi krwawi... Nie wiem dlaczego, ale mam olbrzymi sentyment do tych drzew.

kraania 20:53, 11 lut 2013

Marzenko a skąd ta data wiosny 21.02? Zaciekawiło mnie to, bo kilkanaście lat temu ('96 lub '97) 21 lutego było 21 stopni!. Byłam wtedy starszą u siostry na ślubie i pamiętam to doskonale, tylko roku nie pamiętam .
Madzenka 20:58, 11 lut 2013

kraania napisał(a)
Marzenko a skąd ta data wiosny 21.02? Zaciekawiło mnie to, bo kilkanaście lat temu ('96 lub '97) 21 lutego było 21 stopni!. Byłam wtedy starszą u siostry na ślubie i pamiętam to doskonale, tylko roku nie pamiętam .

Irenka przepowiada, źe tego dnia nadejdzie wiosna do Wrocławia

Konstancja30 21:04, 11 lut 2013

Madżenko ... sęk w tym, że wczorajszej nocy nie zassnęłam ... !!! ...

serio

i to nawet na małą kwileczkę ... skandaliczny skandal ... i nie fiem melatoniny potrzebuję czy hormonów

buziam

(wyświetliło mi, że tekst zawiera 18 ! błędów ... nie widzę ani jednego )
kraania 21:06, 11 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Irenka przepowiada, źe tego dnia nadejdzie wiosna do Wrocławia

To już wszystko wiem.
Madzenka 21:08, 11 lut 2013

Konstancja30 napisał(a)
Madżenko ... sęk w tym, że wczorajszej nocy nie zassnęłam ... !!! ...

serio

i to nawet na małą kwileczkę ... skandaliczny skandal ... i nie fiem melatoniny potrzebuję czy hormonów

buziam

(wyświetliło mi, że tekst zawiera 18 ! błędów ... nie widzę ani jednego )

Wielokropki wyświetla jako błędy Mój M też nie spał...