Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:41, 10 maj 2013

asc napisał(a)
a gdzie foto rodków?

Pada cały czas Aniu...
Madzenka 23:41, 10 maj 2013

Magda70 napisał(a)
bylam....i spadam...
Domów żółtych nie lubię...i z czerwonym dachem
Ale już kilka takich samych...w tym samym stylu też mi odpowiada...

Dlatego mam szarą elewację i grafitowy dach
Madzenka 23:44, 10 maj 2013

gusiarz napisał(a)
Tulipanowa Marzenka... Nic dodać, nic ująć . Marzenko - cudny awatarek - bo ja z tych opóźnionych czasowo
Marzenko - mam pytanie odnośnie grabów, które widziałaś w czasie holenderskich wojaży. Z pewnością graby które oglądałaś były już kilkunastoletnie lub może i starsze. Jak grube mają pnie? U grabów formowanych oczywiście, takie 20 -30 letnie okazy?

Bardzo dokładnie analizowałam pnie tych grabów spokojnie. Nawet kilkunastoletnie z powodu cięcia karłowacieją i pnie nie są grube. Też się balam, że mi wielkie pnie wyrosną....
Na stadionie Olimpijskim we Wroclawiu są przedwojenne żywopłoty grabowe... Pnie mają średnicę 10 cm... Więc chyba bez obaw
Madzenka 23:45, 10 maj 2013

bociek napisał(a)
Tulipki masz moje wymarzone - rozne roze i biele - pomarancz to nie moja bajka. Pluje sobie w brode, ze Cie nie posluchalam i nie kupilam cebulowych na jesieni Teraz juz nie bede taka gupia
U nas komary tna bez opamietania, zdazylam popielic zanim mnie zezarly zywcem, ale swedzi wszystko.

Pomarańcz w ogrodzie to też nie moja bajka ....
Będzie Agelique zdecydowanie więcej.
Tulipanki będziemy sadzić razem. W Holandii widziałam instrukcję, że naleźy je sadzić w listopadzie.... Zatem nie będę się spieszyć i posadzę pod koniec października...
Madzenka 23:46, 10 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko,narozrabialam Ci na watku,ale juz usunelam

Nie widziałam
Madzenka 23:50, 10 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Komarow u mnie jeszcze niet,ale mam delegacje slimakowa ze wszystkich stron swiata. Rozeszlo sie lotem blyskawicy ze nowe hosty sa na stole szwedzkim...Mniam mniam, i za darmo

Po dzisiejszym deszczu to będą tańczące z wilkami ... Lub latające ślimaki... Jutro bedzie akcja wybierania
agniecha973 23:51, 10 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Łosiu rzepak tak pachnie, wyłącznie na piętrze w sypialni.... Że aż się udusić można... Całe szczęście, że jeszcze na niego nie jestem uczulona

Za 2-3 tygodnie już nie będzie pachniał, będzie znacznie gorzej.

Tulipanki pooglądałąm-pikne. U mnie wczoraj rozkwitły prawdziwe Spring Green i ich różowe odpowiedniki, które też widzę u Ciebie.
Kasiek 23:54, 10 maj 2013

Rowniez sie zachwycam Twoimi tulipanami i chociaz mam kilka w ogrodzie,to nie planowalam dalszych.Do tej pory...Jak ujrzalam Keukenhof to padlam z nadmiaru pieknych kompozycji Widzac je u Ciebie w Twoich kompozycjach chyba zgapie,bo naprawde pieknie jest.Przerazaja mnie tylko ich pozniejsze ,wiednace liscie
Diana 23:58, 10 maj 2013

Marzenko Twoje łany tulipanów zachwycają .... pomarańczowe i różowe to moi faworyci Już sobie wyobrażam połączenie różowych z pomarańczowymi w przyszłym roku ... cudnie.
Kochana jak Ty to ogarniasz ? Kiedy znajdujesz czas na te wszystkie odpowiedzi ....
Pędzisz jak szalona ....
pozdrawiam
Madzenka 00:21, 11 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Za 2-3 tygodnie już nie będzie pachniał, będzie znacznie gorzej.

Tulipanki pooglądałąm-pikne. U mnie wczoraj rozkwitły prawdziwe Spring Green i ich różowe odpowiedniki, które też widzę u Ciebie.

Wiem Aguś... Aż się boję tego smrodu... Ale na razie cudownie mi pachnie