Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 11:50, 11 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Doczytałam, że tulipany sadzimy w listopadzie, a kiedy zamawiamy?
leje deszcz, ja zajmę się domem, w ogrodzie chwasty na potęgę rosną i chyba ślimaki trzeba zbierać; komarów jeszcze u mnie nie ma, o dziwo, bo z reguły jest strasznie!
ale użarła mnie osa, żądło siedzi!
może i dobrze, ze pada, będzie trochę odpoczynku

Irenko zamawiamy we wrześniu, sadzimy w II połowie października... U nas nie Holandia i w listopadzie ziemia może być już skuta lodem....
Ja dzisiaj też odpoczywam, wreszcie porządek z jednorocznymi zrobię bo leje... I jeśli przestanie zaznaczę sobie nitkam tulipany do przesadzenia.... Zamiast białych liliokształtnych mam jakieś nieokreślonego koloru i mnie to irytuje....

Warto byłoby powalczyć dzisiaj ze skrzypem, ktory się obajwił w ogrodzie....
Sprzątanie domu nalezy do córki
Loosiuu 11:51, 11 maj 2013

U mnie też dzisiaj pada od rana
Madzenka 11:53, 11 maj 2013

Diana napisał(a)
Szalona kobieta Uwielbiam do Ciebie zaglądać
buziak
Idę się położyć ... dzieci nie maja litości z rana ... Dopadaja mnie jak małe potworki i nie ma szans na spanie

A ja sobie dzisiaj pospałam dzisiaj do 10:00 pierwszy raz od kilku lat Chyba deszczowa pogoda temu sprzyja
Madzenka 11:54, 11 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Zapachu zazdroszczę. Wart przetrzymania chwilowego smrodu.

Najfajniej pachne na pietrze w sypialni. Miodzio! Czyli też będzie najmocniej śmierdzialo w sypialni za 2-3 tygodnie
Madzenka 11:57, 11 maj 2013

anipla napisał(a)
Madżenka - program naprawczy mi się podoba - dużo mniej nadrabiania zagłości...jestem na bieżąco
Ciekawe spostrzeżenie z lawendą, jak napisałaś to sama zwróciłam uwagę że jedna odbija ledwo z suchych gałązek a druga cała "gotowa", ciekawe jak z kwitnieniem -dopiero w tym roku się na tym skupię.
Anitkam

Nigdy bym się nie zorientowała, że jest taka różnica w lawendzie gdybym, sobie przez przypadek nie posadziła ich w ogrodzie. Potem zaobserowałam u Syli to samo. Nigdzie w necie nawet nie doczytalam, że może być taka zasadnicza róznica w wyglądzie. W przyszlym roku przebuduję skarpety pod wiśniami z lawendą i bukszpanami bo się zamierzam tej wąskolistnej pozbyc.... Chociaż przyznam, że pieknie kwitnie...
Madzenka 12:02, 11 maj 2013

Lena napisał(a)

OMG ....tą część ogrodu normalnie uwielbiam - karmnik zjawiskowy

Marzenko..musiałam się 10 stron cofnąć żeby zdjęcia zobaczyć - ty naprawdę jakiegoś 'speeda' włączyłaś

Przez Ciebie zaczynam myśleć o wiśniach Amanogawa - piękne są.

Miłego dzionka - ja mam jutro Komunie córci...

Nieskromnie powiem, ze teź ten karmnik uwielbiam a jeszcze rok temu zastanwiałam się czy tych płyt nie wysypać żwirkiem....
O wiśniach myśl, ozdobne sa piękne!!
Życzę udanej uroczystości!
Joaska 12:02, 11 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nigdy bym się nie zorientowała, że jest taka różnica w lawendzie gdybym, sobie przez przypadek nie posadziła ich w ogrodzie. Potem zaobserowałam u Syli to samo. Nigdzie w necie nawet nie doczytalam, że może być taka zasadnicza róznica w wyglądzie. W przyszlym roku przebuduję skarpety pod wiśniami z lawendą i bukszpanami bo się zamierzam tej wąskolistnej pozbyc.... Chociaż przyznam, że pieknie kwitnie...

Marzenko to jak to jest z tą lawendą ???? która jest jaka??
Madzenka 12:03, 11 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Pozdrawiam sobotnio,
u mnie pada więc prace domowe na pierwszym planie

Chyba dizisaj ten standard u wszystkich będzie królował. Ogrody pójdą w odstawkę
Pozdrawiam
Milka 12:07, 11 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Irenko zamawiamy we wrześniu, sadzimy w II połowie października... U nas nie Holandia i w listopadzie ziemia może być już skuta lodem....
Ja dzisiaj też odpoczywam, wreszcie porządek z jednorocznymi zrobię bo leje... I jeśli przestanie zaznaczę sobie nitkam tulipany do przesadzenia.... Zamiast białych liliokształtnych mam jakieś nieokreślonego koloru i mnie to irytuje....

Warto byłoby powalczyć dzisiaj ze skrzypem, ktory się obajwił w ogrodzie....
Sprzątanie domu nalezy do córki

no fakt, u nas może być śnieg, ale po cichutku liczę, że do grudnia lato
a ja myślałam, jak zaznaczyc miejsca wolne, aby dosadzić kolejne tulipany i nie uszkodzić tych, co są; dam patyczki do szaszłyków a z nitkami zrobie jak ty, częśc jednak uporządkuję;
u mnie te z niewypał z tymi tulipanami, nie są białe i dlatego pośród nich dam ciemne, prawie czarne i różowe, żeby to zmienić..
no u mnie do sprzatania tylko ja, córę rano ojciec o 5 wiózł na lotnisko; skrzyp i u mnie, a już nie było!
Madzenka 12:08, 11 maj 2013

Joaska napisał(a)

Marzenko to jak to jest z tą lawendą ???? która jest jaka??

Joasiu zobacz na te stronie są dwa zdjęcia - na górnym piekne kulki z szerokolistną lawendą i dolne obwiedzione bukszpanem z tulipanami a pomiedzy nimi wąskolistna.... Łysa zimą i wiosną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=774

I zaraz wkleję zdjecia od Syli - ta u góry to szerokolistna, niżej wąskolistna

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=158