Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 22:24, 29 maj 2013

gierczusia napisał(a)

... Madzen .. Z matmy piąteczka , Bogdzia pewnikiem potwierdzi

Ale o sześcianach na nóżkach to jeszce nie słyszałam .... Ale bardzoooo mi siem podobają .. Rozumiem ,że uciekały na tych nóżkach nie bendom

A przyznam się, że objętość brył bez tabli matemtycznych potrafię policzyć np stożka
Zawsze piątkę z matematyki miałam a z polskiego naciaganą 4 ......
Madzenka 22:25, 29 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Lepiej sześciany bez nóżek żeby faktycznie nie uciekły, a szóstke komisyjnie dajemy , niech ją mama pogłaska ....

Mama poglaska w piątek
Madzenka 22:25, 29 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Co ja się tu dowiaduję, to granit nie jest szczytem marzeń? Buu.. A my też na dniach wymyśliliśmy, zeby betonowe schody granitem zastąpić.

Utrapienie z chwastami i mchem
Madzenka 22:26, 29 maj 2013

baraga1904 napisał(a)
...a ja za granitem jestem...bo właśnie kładziemy...hihihi...i mimo wszystkich jego wad uważam że jest ponadczasowy, elegancki i wart zachodu... jak zresztą wiele pięknych rzeczy ( np. roślin w ogrodach) jest niepraktycznych a pięknych na tym świecie...

Jest ponadczasowy i na kostkę betonową nie zamieniłabym ale trudny w utrzymaniu, w sobotę będę walczyć
Madzenka 22:27, 29 maj 2013

Syla napisał(a)

mnie natomiast czeka rewolucja kostkowa .... muszę całą ściągać i na nowo układać ale to dopiero jak ciężkie samochody przestaną przemieszczać się w głąb ogrodu .... Ja już po mału wymiękam .....

Dowiedziałam się dzisiaj , że prace przy montażu ogrodów zimowych będą trwały prawie dwa miesiące ....

Sylwia jesteśmy z Tobą!!! Dasz radę!!! A potem "scenki" nam opadną
Evchen 22:34, 29 maj 2013

Madżen melduję donieść, że zdjęć nie będzie Technika zawiodła i siem nie wgrywajom... passkudy jedne...
Mala_Mi 22:44, 29 maj 2013

Kostka betonowa gorsza od granitu..... zdecydowanie...
Nowe graby lepsze od starych też zdecydowanie...
I lekcja historii w wydaniu Izy na podstawie rh i lilaka lepsza..... najbardziej zdecydowanie....
A ja mam swoją historię wojen.. w ogrodzie.. jakoś nie mam ochoty uczyć się innych wojen.... moje mi wystarczą Prawa flanka na lewą flankę... też się gubię w datach. Dziś znów przetasowania wojsk robiłam.... ale nocne działania wojenne nie sprawdzają się u mnie Potem mus przesadzać
Jako, że stożek trudniejszy do obliczeń... to zakupiłam dziś testowo jeden bukszpanowy walec A miała być tylko kwaśna ziemia
Madzenka 22:47, 29 maj 2013

asc napisał(a)
Kostka betonowa gorsza od granitu..... zdecydowanie...
Nowe graby lepsze od starych też zdecydowanie...
I lekcja historii w wydaniu Izy na podstawie rh i lilaka lepsza..... najbardziej zdecydowanie....
A ja mam swoją historię wojen.. w ogrodzie.. jakoś nie mam ochoty uczyć się innych wojen.... moje mi wystarczą Prawa flanka na lewą flankę... też się gubię w datach. Dziś znów przetasowania wojsk robiłam.... ale nocne działania wojenne nie sprawdzają się u mnie Potem mus przesadzać
Jako, że stożek trudniejszy do obliczeń... to zakupiłam dziś testowo jeden bukszpanowy walec A miała być tylko kwaśna ziemia

Twoje wojny ogrodowe już słynne na całą Polskę
masz rację objętość walca to prościzna pole podstawy czyli koła razy wysokość :
Madzenka 22:48, 29 maj 2013

Evchen napisał(a)
Madżen melduję donieść, że zdjęć nie będzie Technika zawiodła i siem nie wgrywajom... passkudy jedne...

Muszę coś na uspokojenie zatem z zakładowej apteczki przyjąć
aga_pe 22:59, 29 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Przyjeżdżaj to ci powyrywam sadzonki

oki, dogadamy się na priv