Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

JulkAd 21:55, 18 cze 2013

Megi napisał(a)
WY tak o tej lawendzie ( Magnolio kolejne zjawiskowe zdjęcie) i dzieciach rozprawiacie, że aż miło

a ja popijam kawę z pianką i wspominam dzisiejszy ranek, gdy ze swojego pokoju wyłoniła się moja 10-letnia kosmitka, ubrana w zestaw, którego nikt poza nią by nie nałożył, a potem przez bite 5 minut jadła jedną malutką kanapeczkę ku uciesze spieszącego się męża który ją jeszcze do szkoły na czas musiał odwieźć.

I chyba powinnam się cieszyć, bo jeszcze w żadnym dialekcie nie gada do mnie, więc i ja jeszcze mam czas (chyba?

u mnie Młoda zaczęła w jakimś nieznanym mi narzeczu gadać w wieku lat 13....i nadal nie przestaje....pozostały Ci jakieś trzy lata względnego luzu
Madzenka 21:57, 18 cze 2013

magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Magnolia dojrzewaj kofana , dojrzewaj Moźesz u mnie powolutku dojrzewać
Jak to myślisz nad nazwą wątku?
Ogród Magnolii
Ogród magnoliowy i nie tylko
Lawenda.... Magnolia.... Gabiony....
Wszytsko o czym marzysz u mnie jest

Forumowicze pomóżcie, trzeba nazwę wątku dla Magnoli wymyśleć bo ja się kolejnych zdjęć doczekać nie mogę
Madzenka 21:59, 18 cze 2013

monitka napisał(a)
Konstancjo Izo jesteś wielką szczęściarą że do 16 roku życia swej pociechy nie musiałaś przyswajać obcych dialektów Moja młoda zaczęła od 13 wiosen ...a tu Madżenka mówi że po 18 mija...jeszcze trochę przede mną. A mój młodszy egzemplarz rośnie, obserwuje i zbroi się do walki żeby kiedyś pokazać co potrafi Jak na nią patrzę to widzę że będzie niezła jazda

No ale miło poczytać że nie jest się samemu z tym zjawiskiem

Madżenko pamiętasz gdzie kupowałaś podpory na powojniki?

Dzieki Ani Art pamiętam, zaraz wyśle na prive
JulkAd 22:02, 18 cze 2013

Dzięki Marzenko za odpowiedź na moje laendowe problemy....zobaczym, najwyżej ją wyciępię, na razie walczę
Loosiuu 22:03, 18 cze 2013

Mognolio zakładaj wątek!
Jakich roślin masz najwięcej w ogrodzie lub która z nich jest dla Ciebie najważniejsza? Możesz do niej nawiązać w tytule. Z chęcią pooglądamy Twoje poczynania w ogrodzie
Kasiek 22:04, 18 cze 2013

Ja sie przyznam bez bicia ze nie nadrobie,ale wszystkie fotki znam niemalze na pamiec Pozdrawiam cieplutko
Syla 22:05, 18 cze 2013

pozdrawiam Marzen .... wesolutko u Ciebie jak zwykle ale niczego innego się nie spodziewałam ... dzisiaj było upalnie ... wieczorkiem kąśliwie a teraz prawdopodobnie będzie burzowo
Syla 22:06, 18 cze 2013

Loosiuu napisał(a)
Mognolio zakładaj wątek!
Jakich roślin masz najwięcej w ogrodzie lub która z nich jest dla Ciebie najważniejsza? Możesz do niej nawiązać w tytule. Z chęcią pooglądamy Twoje poczynania w ogrodzie

wnioskuję za
Madzenka 22:08, 18 cze 2013

Ale się uśmiałam z dylematów wychowawczych
Podsumowując problemy zaczynaja się w wieku 6 lat a kończą w wieku 28 lat... Średnia arytmetyczna problemów wychowawczych wyniosła 17 lat. Dominanta u dziewcząt 18 a chłopców 19-20.... mediany nie policzę, za mały materiał statystyczny

Buziam wszytkich rodziców i dzieci mających problemy w zrozumieniu języka suahili
Loosiuu 22:10, 18 cze 2013

Ciekawe w jakim ja mówię??