Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 18:45, 16 mar 2017

Iwula napisał(a)
O Boziu...najchętniej wydrukowałabym sobie wizytówkę Twojego ogrodu!!
Zazdroszczę i podziwiam za intuicję i gust.
Wymarzony, zadbany "kawałek" zieleni...
Będę podglądać i podziwiać dalej, może czegos się nauczę..
Jedno pytanko płyty wokół tarasu - jaki to materiał?
pozdrawiam serdecznie

O Boziu!! Jak mi miło aż mnie zatkalo.

Chodzi Co płyty przy pergoli? To są granitowe 40x40 z obi.
marekm 18:57, 16 mar 2017

Magda70 napisał(a)
Fotki dla Marka, który w wiadomości priv pytał o powojnik

To jest powojnik bylinowy, który ścina się przy samej ziemi co roku i pieknie odrasta. Ma co raz więcej lodyg i w ubieglym roku zakryl mi cały gabion

Tu posadzony w maju 2014 r.

tu już zakwitl i polozył się na gabionie

Tu maj 2016...

tu widać jak już się zagęścil po roku - czerw 2016

i maj 2016

i pelnia lata na zakończenie

no to już wiem że go posadzę to jest princess diana? bardzo fajnie to wygląda, szkoda, że u siebie nie zrobiłem gabionów, mimo że do naszej prostej bryły domu idealnie pasuje - drugiej połówce się nie podobały takie przegrody, a ja nawet dość często robie takie rzeczy jako inżynier budownictwa i bardzo mi się to podoba-no ale zgoda małżeńska wyższą wartością tym bardziej że co do nasadzeń mam pełną dowolność
_Martini_ 19:46, 16 mar 2017

Magda70 napisał(a)

Bajkowy, bardzo bardzo mi się podoba i właśnie mi przypomniałaś, że miałam pytać jaka to odmiana. Taki koniecznie będzie piął się u mnie na pergoli. Czy on lubi słońce czy półcień?
Bardzo podobają mi się powojniki, male nie mam za bardzo gdzie ich posadzić. Czytałam, że można je potraktować jako rośliny zadarniajace, ale jeszcze nigdzie nie widziałam ich w tejnroli.
magnolia 20:08, 16 mar 2017

Magdus ale góry powojnika! Śliczne
magnolia 20:12, 16 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Bajkowy, bardzo bardzo mi się podoba i właśnie mi przypomniałaś, że miałam pytać jaka to odmiana. Taki koniecznie będzie piął się u mnie na pergoli. Czy on lubi słońce czy półcień?
Bardzo podobają mi się powojniki, male nie mam za bardzo gdzie ich posadzić. Czytałam, że można je potraktować jako rośliny zadarniajace, ale jeszcze nigdzie nie widziałam ich w tejnroli.
szukaj pojemników botanicznych np integrifolia. Sa i malutkie nawet 40cm.i są piękne. I te i ten Magdy są pnaczami prymitywnym więc nie wieża same na konstrukcję tylko się na niej opra i tak uda do góry.

Magda70 20:32, 16 mar 2017

marekm napisał(a)

no to już wiem że go posadzę to jest princess diana? bardzo fajnie to wygląda, szkoda, że u siebie nie zrobiłem gabionów, mimo że do naszej prostej bryły domu idealnie pasuje - drugiej połówce się nie podobały takie przegrody, a ja nawet dość często robie takie rzeczy jako inżynier budownictwa i bardzo mi się to podoba-no ale zgoda małżeńska wyższą wartością tym bardziej że co do nasadzeń mam pełną dowolność

Tak, to jest nasza księżniczka

Zgoda malżeńska to podstawa. Inaczej być nie może
Johanka77 20:33, 16 mar 2017

Uwielbiam Twój ogród Madzia!
Siadlam sobie tak po zimie i szukam inspiracji do mojego.
Przespacerowałam się u Ciebie i znów mnie oczarował.
Tyle w nim moich klimatów!

Będę wzdychać!
Magda70 20:34, 16 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Widzę, że Magnolia już Ci odpisala

Ja dodam tylkko, że mój rośnie w cieniu i doskonale daje radę. A u Malkulki rośnie w slońcu. Tak wiec wszystko lubi
Magda70 20:35, 16 mar 2017

Johanka77 napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród Madza!
Siadlam sobie tak po zimie i szukam inspiracji do mojego.
Przespacerowałam się u Ciebie i znów mnie oczarował.
Tyle w nim moich klimatów!

Będę wzdychać!

Asia, jak szukalam zdjęć powojnika to sama zaczełam wzdychać do mojego ogrodu...już za momencik znów będzie ta fahna, soczysta zieleń jupi!
Magda70 20:39, 16 mar 2017

magnolia napisał(a)
Magdus ale góry powojnika! Śliczne

Prawda, ze śliczny?!

Lubię jak do mnie zaglądasz...jak wyświetla się ta Twoja jeżóweczka z motylkiem