Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 08:19, 03 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Mistrzyni podziału....
Ja rozplenice podzieliłam na 4szt (taka 0,5m kępę) a czytam że Asia na 20szt

Od Was kobiety to się można dużo nauczyć

Kochana...ale zawsze cos za coś.
Podzieliłaś na 4 szt i one będą już pokaźne...a nasze pypcie będą więcej czasu potrzebowały aby osiągnąć odpowiednią objętość

No ale z drugiej strony jak ktoś potrzebuje sztuk 50 i więcej to musi sobie jakoś radzic!
Magda70 08:23, 03 kwi 2017

ewa8 napisał(a)
Magda, a znasz Renklodę? Nadawałaby się do rozpięcia?

Ewa...pewnie , że znam i lubię bardzo ale miejsce w ogrodzie mam niestety ograniczone

Co do rozpięcia śliwy to ktoś mi tu kiedyś pisał, że śliwa się do tego nie nadaje.

Jak byłam w angielskich ogrodach to zawsze widziałam tak prowadzone jabłonie i grusze...śliw już nie. Ale...ja to jestem ja i czasami idę pod prąd. Miałam śliwę i musiałam z nią coś zrobić i daje dziewczyna radę. Owocuje. Pewnie owoców było by więcej gdyby rosła swobodnie ale jak dla mnie i tak wystarczy.
Tak więc jak masz miejsce to próbuj.

W tym drugim ogrodzie mam rozpięte jabłonie, grusze , brzoskwinie i morelę.

Pozdr
Magda
lojalna_ 11:39, 03 kwi 2017

Przyjedz podziel mi kobito co nie co bo ja co rusze to zdycha ......
AniMa 12:07, 03 kwi 2017

Poszłam w Twoje ślady i podzieliłam 1 dużą kępę na 20 sadzonek....Część większych, część ledwo 3 kły na krzyż Trzymam kciuki za Twoje i moje
Magda70 12:13, 03 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Przyjedz podziel mi kobito co nie co bo ja co rusze to zdycha ......

Przywieź to podzielę
Magda70 12:14, 03 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Poszłam w Twoje ślady i podzieliłam 1 dużą kępę na 20 sadzonek....Część większych, część ledwo 3 kły na krzyż Trzymam kciuki za Twoje i moje

O kurczaki....to ja też trzymam kciuki za te nasze trawy. Moim wczoraj zaglądalam w bebechy i cos tam się wykluwa...
ivo 12:19, 03 kwi 2017

Madzia mnie też czeka dzielenie 4 ogromne kepy miskantów , 50 sztuk seslerii i 50 trzcinnika Uff kiedy ja to ogarnę ? I skarpa czeka Planuje urlop na tydzień przed swiętami więc może jeśli sesleria nadal aktualna to ja chętnie
12:23, 03 kwi 2017
mam do dzielenia zurawki i jezówki ...niby pikus przy trawach ...ale pierońsko czasochłonne

Magda70 12:55, 03 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
mam do dzielenia zurawki i jezówki ...niby pikus przy trawach ...ale pierońsko czasochłonne

A jeżówki dzieliłaś już wcześniej??
Nie wiem czy mi się dobrze o uszy obiło, że źle to znoszą...a też chcę (muszę) podzielić.
Magda70 12:56, 03 kwi 2017

ivo napisał(a)
Madzia mnie też czeka dzielenie 4 ogromne kepy miskantów , 50 sztuk seslerii i 50 trzcinnika Uff kiedy ja to ogarnę ? I skarpa czeka Planuje urlop na tydzień przed swiętami więc może jeśli sesleria nadal aktualna to ja chętnie

oki. daj adres postaram się na dniach przygotować paczkę.

Ciężka robota to dzielenie ale z drugiej strony sama radocha z ilości jakie można uzyskać