Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

ana_art 23:16, 12 lip 2013

Magda70 napisał(a)

Tatarak...muszę poczytać...
nie dawaj tataraku (mam) hakone ładniejsze
Magda70 23:21, 12 lip 2013

ana_art napisał(a)
nie dawaj tataraku (mam) hakone ładniejsze

aa widzisz...dzięki...
chyba daruję sobie w takim razie szukanie...
pierwsza myśl najlepsza...
ana_art 23:26, 12 lip 2013

nie żeby tatarak był brzydki ale hakone zdecydowanie ładniejsze. tatarak ma charakerysyczny kształ z nibypusym środkiem o 'strzelistym' pokroju, a hakone zwarą przewieszającą, zwiewną kępę
JulkAd 00:34, 13 lip 2013

Fiu fiu, trafiłam na top z hakone w roli głównej....ciekawa jestem efektu końcowego
bociek 11:25, 13 lip 2013

Nieeeeeeeee, tatarak nieeeeee. Hakone, hakone i jeszcze raz hakone. Nie pozalujesz

Niedzwiedzia jest paskudna. Ladnie wygladaja male sadzoneczki, potem chwasty lubia sie w niej gniezdzic i zasycha od srodka. Mialam - nie mam. Carexy zolte, hmmm, posiadam evergolda i dluuuuuugo sie zbiera po zimie, oj dlugo, nieszczegolnie mnie urzekl, raczej bedziemy sie zegnac.

Natomiast nie wiem co macie do kostrzew. Mam kilka odmian i one sa sliczne, tylko trzebaobcinac kwiatostany szybciorem, zeby sie nie wysilaly. Moim skromnym zdaniem najlepsza odmianowo jest Intense blu, ladnie przyrasta i nie brzydnie w trakcie wegetacji... Ale wiadomo kazdy ma swoje doswiadczenie i opinie

Madzia jest czadowo Ci powiem. Klonik pierwsza klasa i bonzaj tyz

Madzenka 16:33, 13 lip 2013

Mam hakone i tatarak... Hakone rośnie w żółwim tempie... Tatarak jest piekny i podobno ma być zimozielony... Carexy lubię ale morrowwi bo też są zimozielone a pozostałe śpią do lata.... Nie pomogłam...
Gardenarium 16:39, 13 lip 2013

Hakone, oczywiście, jak za mało info to zobacz galerię zdjęciową

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/217-portrety-roslin-hakonechloa-macra-aureola

Jeśli pod żwirek pokopoiesz doły odpowiednio duże i dasz mu papu, to porośnie migiem. Ja jestem z mojego zadowolona.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/217-portrety-roslin-hakonechloa-macra-aureola

Instagram Ogrodowiska
Magda70 22:19, 13 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Fiu fiu, trafiłam na top z hakone w roli głównej....ciekawa jestem efektu końcowego

Julka ja też
Magda70 22:26, 13 lip 2013

bociek napisał(a)
Nieeeeeeeee, tatarak nieeeeee. Hakone, hakone i jeszcze raz hakone. Nie pozalujesz

Niedzwiedzia jest paskudna. Ladnie wygladaja male sadzoneczki, potem chwasty lubia sie w niej gniezdzic i zasycha od srodka. Mialam - nie mam. Carexy zolte, hmmm, posiadam evergolda i dluuuuuugo sie zbiera po zimie, oj dlugo, nieszczegolnie mnie urzekl, raczej bedziemy sie zegnac.

Natomiast nie wiem co macie do kostrzew. Mam kilka odmian i one sa sliczne, tylko trzebaobcinac kwiatostany szybciorem, zeby sie nie wysilaly. Moim skromnym zdaniem najlepsza odmianowo jest Intense blu, ladnie przyrasta i nie brzydnie w trakcie wegetacji... Ale wiadomo kazdy ma swoje doswiadczenie i opinie

Madzia jest czadowo Ci powiem. Klonik pierwsza klasa i bonzaj tyz

Niedzwiedzia paskuda...tez to stwierdziłam...chociaż moja w słoncu rośnie a mam też dwie w cieniu i o dziwo ładna zielona...ale moze to tylko zbieg okoliczności...idzie aut i już.
Carex everillo - żółty...mam pierwszy sezon i nie wiem jak będzie zimować...pożyjemy, zobaczymy...
Teraz postawię na hakone... tylko inną niż aureola - bo tę mam i jestem zadowolona...
Magda70 22:29, 13 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Mam hakone i tatarak... Hakone rośnie w żółwim tempie... Tatarak jest piekny i podobno ma być zimozielony... Carexy lubię ale morrowwi bo też są zimozielone a pozostałe śpią do lata.... Nie pomogłam...

Nie pomogłaś ale spoko, dam radę