Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

izabela75 17:06, 20 maj 2014

życie jednak nie jest sprawiedliwe!!!!! Ty masz takie piękne czosnki a moje spią

Powiedz kochana jak duże masz to lustro, i jak masz je zamontowane???

bo ram nie widzę ,daj fotkę tak w całej okazałości to lustro.Moje jeszcze w garażu stoją bo czekam aż mój eM będzie miał chwilę żeby mi ramy jakieś do nich zrobić
izabela75 17:10, 20 maj 2014

Dopatrzyłam i chyba masz 180:180 cm to lustro co????

powiedz tylko jak masz je mocowane???
Magda70 21:44, 20 maj 2014

izabela75 napisał(a)
Dopatrzyłam i chyba masz 180:180 cm to lustro co????

powiedz tylko jak masz je mocowane???

Iza, dokładnie - lustro ma 180 na 180 czyli cały jeden płotek. eM zdemontowal ten jeden płotek, zrobił ramę o taką:

na to przybił płytę i na płytę przykleił lustro, zamocowal dookoła listwy zabezpieczające przed deszczem...u góry w kształcie litery C a po bokach litera L

a to dzisiejsze nasadzenia przy lustrze...zabraklo mi kory...i roślinek...

bociek 21:47, 20 maj 2014

Magda, super Wam wyszlo. Czy slupki macie tylko na kotwach wbitych w ziemie? I czy kantowka jest przykrecana do kotew?
U mnie na razie slupki, jutro bede montowac linki, ale za same haczyki i zaciski, bez tego czegos do naciagu, nie kupilam. I linek malo, wiec poki co bedzie robota wykonana w 70%

Buziam
Magda70 21:47, 20 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Świetne linkowanie drzewka owocowego. Ja moich grabów nie rozepnę, bo M mi linek nie pomontuje....
Świetnie wszystko wygląda. Z przyjemniścią się do Ciebe zagląda.

Ps. Czy jesteś zadowolona z czarex beatles?

A dlaczego Ci eM nie pomontuje linek??? Czasu brak? No bo chyba nie brak umiejętności...

Marzena...teraz to już jestem zadowolona z Beatlesów....ale zaraz po zimie byly takie brązowe...takie nijakie..i mialam mieszane uczucia. Ale z dnia na dzień prezentują się lepiej...więc na razie jest ok.
Magda70 21:50, 20 maj 2014

bociek napisał(a)
Magda, super Wam wyszlo. Czy slupki macie tylko na kotwach wbitych w ziemie? I czy kantowka jest przykrecana do kotew?

Tak Kasia, kantówka jest przykręcana do kotew...u góry też jest przymocowana.
Magda70 21:54, 20 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Magdo, czy będziesz cięła czubek powyżej 5. linki?
Ile lat tak prowadzisz to drzewko? Co będzie w nogach tej śliwy (jaka to odmiana)?

Świetnie.

Pszczółko, nie będę cięła czubka, tam będą jeszcze dwie linki zamontowane...i gałązki też rozpięte.
Drzewko tak prowadzę prawie od 2 lat jakoś...troszkę za późno się za to wziełam...ale lepiej późno niż wcale co nie?
A w nogach to nie do konca wiem co będzie...ale chyba troszkę sielsko...piwonie, liliowce...przede wszystkim kwitnące kwiaty... na razie to tam bałagan jest.
Magda70 21:57, 20 maj 2014

Ewa...sorki, że tak znienacka

Aga_szsz...dzięki

Rere79...szukalam, uważałam ale szczeny nie znalazlam...coś bujasz

Makkasiu...no mam lustro...w końcu mam
Madzenka 22:00, 20 maj 2014

Magda70 napisał(a)

A dlaczego Ci eM nie pomontuje linek??? Czasu brak? No bo chyba nie brak umiejętności...

Marzena...teraz to już jestem zadowolona z Beatlesów....ale zaraz po zimie byly takie brązowe...takie nijakie..i mialam mieszane uczucia. Ale z dnia na dzień prezentują się lepiej...więc na razie jest ok.

M nie zamontuje, nie ma opcji... Musiałabym fachowca wezwać....
Lustro boskie, nasadzenia czad. Pokazuj dalej. Pokazalam M lustro i mowi że ścianę wodną trzeba balchą obłożyc....
Juź to widzę ... Już planuje wczasy.., i ściana pójdzie sie paść na all inclusive...
Magda70 22:00, 20 maj 2014