Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Loosiuu 13:13, 11 maj 2013

Te co jeszcze nie kwitną to chyba można, a np drżączkowate raczej nie, dopiero po przekwitnięciu
Milka 13:58, 11 maj 2013

Nie wiem, jak ty dajesz radę, istna perfekcja!
Syla 15:10, 11 maj 2013

alinak napisał(a)
Sylwia -widzę że nie tracisz czasu . ja jeszcze nie wzięłam się za rozmnażanie .ale w tym roku robię wszystko pomalutku i bez spiny . swoboda i kompletny laycik. ogród bossko wygląda

Nie śpieszę się z niczym bo i tak nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego w danym momencie jak bym sobie tego życzyła ..... Ustalam sobie plan dnia począwszy od najważniejszego Nie powiem , żeby nie było chwilami nerwówki ale jakoś jeszcze daję radę
Syla 15:11, 11 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Chcialam rzec a nie mówiłam ale nie wypada
Lawendy przezyły Moją wąskolistną wyciepię bo m sę nie podoba,.... Będzie tylko szerokolistna

Ogród przepiękny!!! Altana wymiata. Czekam na zakup kamienia, ciekawa bardzo jestem efektu końcowego.

Marzen ... miałaś 100% racji , dlatego się nie martwiłam tylko grzecznie czekałam na listki buziak i podzięk
Syla 15:13, 11 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Nie wiem, jak ty dajesz radę, istna perfekcja!

Staram się jak mogę a pokazuję to co już w miarę przyzwoicie wygląda cwana bestija ze mnie dziękuję
Syla 15:15, 11 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Te co jeszcze nie kwitną to chyba można, a np drżączkowate raczej nie, dopiero po przekwitnięciu

Jak jest potrzeba taka jak teraz (nie zależy mi na kwitnieniu żurawki) , że podżera mi je intruz ... wyciągam , dzielę i czekam na efekt .... Kilka razy mi się udało ale nie twierdzę , że tak jest dobrze bo się nie znam
Syla 15:17, 11 maj 2013

A tutaj zapraszam do oglądnięcia zdjęć z sadzonkowania żurawki .... Zaznaczam bo tam nie napisałam , nie używałam ukorzeniacza ..... Tak robiłam również poprzednim razem i przyjęło mi się 100% sadzonek , ale nie jestem ekspertem , dzielę się tylko informacją jak robi to Syla

Żurawka Beaujolais

https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=36#post_3
Syla 15:39, 11 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Sylwio daj Boże każdego dnia takie przynudzanie. Przepięknie. Czekam na przyspieszony kurs dzielenia żurawek ( a czy jak już kwitną to można dzielić? ) Podaj nazwę lawendy szerokolistnej. Pozdrowienia.

Ja się spotkałam z lawendą wąskolistną (bo takie chyba u nas zimują) o szerokolistnej nie słyszałam ... Mam u siebie wąskolistne o niebieskich i zielonych listkach .... Ta o niebieskich listkach to Dwarf Blue a o zielonych Intensive Aromativ - pod taką nazwą kupowałam .....
Syla 16:18, 11 maj 2013

Przyglądnęłam się moim dwóm odmianom lawendy i z tej o niebieskich listkach młodziutkie listki rosną zielone (Dwarf Blue) ..... i są odrobinkę szersze od tej Intensive Aromativ .... Ja u siebie podziwiam obie Mają intensyne niebieskie kwiecie i pachną zabójczo !
Ewa 16:44, 11 maj 2013

Sylwia pięknie u Ciebie aż chce się oglądać i oglądać