Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Madzenka 22:21, 18 cze 2013

Sylwia dla mnie rabata lawendowa jest najpiekniejsza w ogrodzie , zwłaszcza gdy pokazujesz z placykiem pod huśtawkę
Ale siem dzieje, ale siem dzieje, jest już pięknie
Richie 22:23, 18 cze 2013

Teraz to będzie dylemat czym bardziej się zachwycać - ogrodem czy nową budowlą
Magda70 22:23, 18 cze 2013

Syla napisał(a)

Magda , dzisiejsze tempo prac przy tej pogodzie ... normalnie szacun dla dwóch ekip .... Już trochę więcej widać i wreszcie odrobinę mi ulżyło .... obawiałam się wybranego koloru oraz montażu przy dachu szczególnie w I części ... ale zapowiada się dobrze ogromnie się cieszę z podjętej decyzji o dostawce dodatkowych pomieszczeń ....

A ja cieszę się z Tobą...podglądam z zaciekawieniem bo planujemy w przyszłym roku tez dostawić ogród zimowy
Sabinka 22:25, 18 cze 2013

Syla napisał(a)

Picea omorika .....najszybciej rosnący gatunek świerka ..... Swoje sadziłam w ziemi ogrodniczej i podlewam nawozami uniwersalnymi do ogrodu ..... Formuję je w żywopłot ... można jak najbardziej

Ahhhaa
No to extra pomysle nad tym pomysle!

A powiedz mi jeszcze jak widzialas ja zrobilam zawijasa z bukszpanu, myslisz ze moge je podlac dopalaczami? czy sa moze za mlodziutkie? zawsze boje sie podjewac swiezo posadzone rosliny jakimis odzywkami czy "dopalaczami"
Syla 22:33, 18 cze 2013

Magda70 napisał(a)

A ja cieszę się z Tobą...podglądam z zaciekawieniem bo planujemy w przyszłym roku tez dostawić ogród zimowy

dziękuję będę trzymać kciuki za realizację u Ciebie .... najbardziej się cieszę , że udało mi się przekonać M do realizacji zadania ..... teraz i on nie żałuje .... i mocno się w to wszystko zaangażował
atena35 22:33, 18 cze 2013

Syla napisał(a)

Pod thuje smaragd zastosowałam nawóz granulowany na wiosnę doglebowo (raz w sezonie) ..... całą resztę roślin doglebowo raz w miesiącu magiczną siłą do sierpnia .... natomiast florowit dolistnie (oprysk) dwa razy w sezonie na dosłownie wszystkie rośliny ....

Biohumus stosuję doglebowo raz w sezonie wiosną .....

Oj, to ja chyba przekarmiam moje żurawki
Syla 22:37, 18 cze 2013

Sabinka napisał(a)

Ahhhaa
No to extra pomysle nad tym pomysle!

A powiedz mi jeszcze jak widzialas ja zrobilam zawijasa z bukszpanu, myslisz ze moge je podlac dopalaczami? czy sa moze za mlodziutkie? zawsze boje sie podjewac swiezo posadzone rosliny jakimis odzywkami czy "dopalaczami"

napiszę tak .... jeśli w szkółce nie podsypali nawozami to po posadzeniu po trzech tygodniach można zrobić delikatny oprysk z florowitu ..... ale jeśli były ślady kuleczkowe w doniczkach to nie ..... Moje rośliny dostały papu dopiero w kolejnym sezonie ..... z nawozami nie przesadzam .... ale pilnuję tego zawsze wiosną
Syla 22:40, 18 cze 2013

atena35 napisał(a)

Oj, to ja chyba przekarmiam moje żurawki

jak mam czas to dokarmiam ale na wiosnę zawsze tego pilnuję
Syla 22:42, 18 cze 2013

Richie napisał(a)
Teraz to będzie dylemat czym bardziej się zachwycać - ogrodem czy nową budowlą

ogród na razie delikatnie rzecz ujmując poszedł w odstawkę .... trawa a raczej jej brak drażni .... a nad całą resztą próbuję zapanować z marnym skutkiem ale się nie poddaję
Syla 22:46, 18 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Sylwia dla mnie rabata lawendowa jest najpiekniejsza w ogrodzie , zwłaszcza gdy pokazujesz z placykiem pod huśtawkę
Ale siem dzieje, ale siem dzieje, jest już pięknie

No patrz a tak tragizowałam , że przemarzła .... dzisiaj zaczęłam ścinanie kwiatostanu szałwi .... Rekompensuje mi kolor lawenda .... więcej bylinek w swoim ogrodzie nie ogranę na razie ... nad żurawkami w tym sezonie wymiękam .... Z rabaty trzmielinowej wykopałam wszystkie marmaladki ..... tak się rozrosły , że szkodziły bukszanom .....