Zastanawiam się nad posadzeniem runianki pod bonsajem na całości .... Oczywiście kamienia białego tam nie będzie .... Karmink po raz kolejny posadzony po mimo wszelkiej czułości mu okazanej
niewzruszony schnie .....
okrawam trawę i przewracam ją do góry nogami .... przy okazji sobie popatrzę na trawę od spodu .... ile mrówek .... masakra i jednego dorodnego opuchlaka zdepczałam ..
następnie jak odwrócę to ją dziergam urządzeniem którym robi się doskonałe kanciki tym również okrawam darń ..... teraz muszę wynająć glebogryzałkę i faceta co by mi to przemielił .....
a na razie trawka sobie siedzi odwrócona ... jutro zrobię fotkę
Ja mam problem z jednym kawałkiem i nie wiem jak go ugryżć?jakiś czas temu była tam powiedzmy sobie'rabata' potem zarosła chwastami, jakieś miesiąc temu poukładałąm tam papiery i kartony i układałam skoszoną trawę ale bardzo szybko chwasty(osty i skrzyp w większości)zaczeły znów wychodzićboję się, zę jak to teraz przekopię to chwasty znów zaraz wyjdą i się niepotzrebnie natyram...
zainwestuj w agrowłókninę ..... przytnij do wymiarów rabat , przymocuj szpilkami wykonanymi z drutu .... M Ci potnie i powygina ..... nie odchwaszczaj tylko przykryj .... to co wyjdzie przez agro łatwo się wyciąga ...... Zadbaj !!! o trawnik a zobaczysz jak będziesz odpoczywać i bez roślin na razie