Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 12:12, 06 lip 2013

przyjechał okap do kominka w altanie ....
Matka 12:16, 06 lip 2013

Sylwia, a ta margerytka jest niska?jaka to odmiana?
Syla 12:16, 06 lip 2013

Zastanawiam się nad posadzeniem runianki pod bonsajem na całości .... Oczywiście kamienia białego tam nie będzie .... Karmink po raz kolejny posadzony po mimo wszelkiej czułości mu okazanej
niewzruszony schnie .....

Syla 12:18, 06 lip 2013

Bogda napisał(a)
Sylwia, a ta margerytka jest niska?jaka to odmiana?

ma ok 70cm .... kupowałam pod nazwą margaretka ....
anula_wn 12:23, 06 lip 2013

Sylwia, mi karmnik też się nie udaje ! nie wiem dlaczego.... może za bardzo deptany ( u mnie)
a bonsai cudny !
Matka 22:25, 06 lip 2013

Syla, jak zdejmujesz darń to przekopujesz to jeszcze?czy sadzisz od razu?
Syla 22:31, 06 lip 2013

Bogda napisał(a)
Syla, jak zdejmujesz darń to przekopujesz to jeszcze?czy sadzisz od razu?

okrawam trawę i przewracam ją do góry nogami .... przy okazji sobie popatrzę na trawę od spodu .... ile mrówek .... masakra i jednego dorodnego opuchlaka zdepczałam ..

następnie jak odwrócę to ją dziergam urządzeniem którym robi się doskonałe kanciki tym również okrawam darń ..... teraz muszę wynająć glebogryzałkę i faceta co by mi to przemielił .....

a na razie trawka sobie siedzi odwrócona ... jutro zrobię fotkę
Syla 22:32, 06 lip 2013

anula_wn napisał(a)
Sylwia, mi karmnik też się nie udaje ! nie wiem dlaczego.... może za bardzo deptany ( u mnie)
a bonsai cudny !

posadziłam dzisiaj runiankę pod bonsajem w wolnych miejscach .... karmnika jeszcze nie wyrzuciłam .... co najwyżej znajdzie miejsce gdzie indziej ....
Matka 22:33, 06 lip 2013

Ja mam problem z jednym kawałkiem i nie wiem jak go ugryżć?jakiś czas temu była tam powiedzmy sobie'rabata' potem zarosła chwastami, jakieś miesiąc temu poukładałąm tam papiery i kartony i układałam skoszoną trawę ale bardzo szybko chwasty(osty i skrzyp w większości)zaczeły znów wychodzićboję się, zę jak to teraz przekopię to chwasty znów zaraz wyjdą i się niepotzrebnie natyram...
Syla 22:39, 06 lip 2013

Bogda napisał(a)
Ja mam problem z jednym kawałkiem i nie wiem jak go ugryżć?jakiś czas temu była tam powiedzmy sobie'rabata' potem zarosła chwastami, jakieś miesiąc temu poukładałąm tam papiery i kartony i układałam skoszoną trawę ale bardzo szybko chwasty(osty i skrzyp w większości)zaczeły znów wychodzićboję się, zę jak to teraz przekopię to chwasty znów zaraz wyjdą i się niepotzrebnie natyram...

zainwestuj w agrowłókninę ..... przytnij do wymiarów rabat , przymocuj szpilkami wykonanymi z drutu .... M Ci potnie i powygina ..... nie odchwaszczaj tylko przykryj .... to co wyjdzie przez agro łatwo się wyciąga ...... Zadbaj !!! o trawnik a zobaczysz jak będziesz odpoczywać i bez roślin na razie