Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Gabrysia_ 16:07, 17 sty 2013

No to coś w tym jednak jest prawdy.
Ja kupiłam późno i jeszcze w nich nic nie rosło.
Na wiosnę wystawie
Syla 16:27, 17 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
No to coś w tym jednak jest prawdy.
Ja kupiłam późno i jeszcze w nich nic nie rosło.
Na wiosnę wystawie

będziesz cieszyła oczy jednym słowem donicowymi kompozycjami obyś była zadowolona i tego życzę !!!
Keri 20:27, 17 sty 2013

Witaj Sylwio ponownie, pisałam już w Twoim wątku, chyba w sierpniu o ile dobrze pamiętam. Wcześniej przeglądnęłam Twój wątek tylko wyrywkowo, teraz jednak poświęciłam ponad 2 tygodnie na przeczytanie dokładnie wszystkich stron zajęło mi to prawie cały styczeń. Niestety w domu jestem o godzinie 17ej, więc dopiero ta pora pozwalała mi na "zwiedzanie"Twojego ogrodu. Dzięki temu znam się już na żurawkach i innych pięknych roślinach, którymi obsadziłaś ogród. Mam do Ciebie kilka pytań, które nasunęły mi się w czasie czytania a na które odpowiedzi nie znalazłam.
Powiedz, czy Twój synek korzysta często z batuty? zastanawiam się nad zakupem trampoliny, ale nie jestem pewna czy taki wydatek się opłaca, czy dziecko szybko traci zainteresowanie?
Czy jak zamawiałaś ziemię do ogrodu to masz kogoś kto przywozi Ci większe ilości ziemi, chodzi mi o przywóz jej na wywrotce, i czy dużo płacisz? szukam kogoś kto by przywiózł mi trochę ziemi, nie koniecznie takiej super, ale muszę podrównać teren - więc cena też ma tutaj znaczenie.
Kolejne pytanie, to jaka firma robiła Twoją kostkę?
Czy jak podlewasz rośliny to zwracasz uwagę żeby nie lać po igłach (mówię tu szczególnie o tujach)?
Ja nie mogę się nadziwić że u Ciebie w ogóle chwastów nie widać, u mnie po tygodniu to masakra jak nie dam agro, jak sobie radzisz z chwastami często je wyrywasz, czy teraz rośnie ich coraz mniej?
Czy rh przed thujami są jednego koloru ?
Ja nie mogę się doczekać wiosny, bardzo ciekawa jestem Twoich dalszych poczynań budowlanych i kolejnych nasadzeń w ogrodzie, dobrze że z każdym dniem jesteśmy bliżej wiosny. Najbardziej irytuje mnie fakt że nie mogę poświęcić tyle czasu na ogród co Ty, a jedynie sobota cały dzień a w tygodniu tak jak pisałam po 17ej, to bardzo niewiele.
Śledzę cały czas Twoje kroki w ogrodzie ale teraz jestem już na bieżąco w wątku i to jaka przeszkolona z roślin ))
pozdrawiam
agata19762 22:01, 17 sty 2013

Syla 22:06, 17 sty 2013

Witam Keri u siebie a przy okazji krajankę .... widzę , że mój wątek na coś się przydał Moje uznanie w Twoim kierunku za podołanie tak długiemu wątkowi .....

Zacznę od trampoliny ..... Kuba ją uwielbia i co dzień skacze do woli .... ale to jest indywidualne ..... choć widaje mi się , że dzieciaki to kochają , ja również sobie korzystam

Ziemię do ogrodu do nowych nasadzeń kupuję sukcesywnie w workach ..... to się nie opłaca absolutnie ale przy moich ilościach zakupowych udało mi się wynegocjować spory upust wraz z dowozem na miejsce wtedy kiedy jest mi potrzebna i układaniem w miejsca które wskażę paluchem dotyczy to również kory .....jestem zadowolona

Swoje rośliny podlewam tak ..... jeśli jest słoneczna pogoda to stoję z wężem pod każdą dużą rośliną i leję pod rośliny a te mniejsze podlewam gdzie popadnie ale jak słońce zachodzi co by nie przypalało listków .......Nawożę podobnie .... z wiadrem z rozpuszczonym preparatem pod każdą roślinę .... a że mam duży ogród schodzi nad podlewaniem czasami dwa dni Dlatego będę miała nawadnianie ale nie wiem jeszcze kiedy dokładnie ......

Kostkę układała mi firma Probruk .... taka mała firemka to było dawno temu ..... nie mogę narzekać na jakość usługi .....

Nie ma chwastów = brak leżenia ...... no nie poleżę na leżaku jak chwasta widzę ..... wyrywam nawet wychodząc na zakupy jak gdzieś przyfiluję Pilnuję aby nie zarosło , reguralnie , często , ciągle aż same zrezygnują bo ja nie odpuszczę

Rh to Nova Zembla taki malinowo czerwony kolorek

Mój ogród to moja praca ..... mam taką możliwość i jestem szczęśliwa choć czasem mocno zmęczona aaaa i czasem tęsknię za moją pracą zawodową .... no ale mam jeszcze siedmiolatka który mnie bardziej potrzebuje .....nadal buziam , ściskam i zapraszam do mojego ogrodu

kasik778 22:12, 17 sty 2013

Sylwia bardzo cię proszę podeślij mi też namiary na te serby i tuje aureospicata, potrzebuję kupić kilka większych, a do was nie mam daleko

z góry dziękuję
Syla 22:20, 17 sty 2013

kasik778 napisał(a)
Sylwia bardzo cię proszę podeślij mi też namiary na te serby i tuje aureospicata, potrzebuję kupić kilka większych, a do was nie mam daleko

z góry dziękuję

Anetkę zapytaj o thuje a świerki masz na priv .... buziak
kasik778 22:26, 17 sty 2013

Dzięki Sylwio
aneta230972 22:49, 17 sty 2013

Syla napisał(a)

Zacznę od trampoliny ..... Kuba ją uwielbia i co dzień skacze do woli .... ale to jest indywidualne ..... choć widaje mi się , że dzieciaki to kochają , ja również sobie korzystam

W takim razie koleżanko droga zerknij proszę swoim fachowym okiem zadowolonego użytkownika na tą trampolinę,o której my myślimy.

http://ultimar.iai-shop.com/product-pol-5-BEZPIECZNA-TRAMPOLINA-Z-SIATKA-365cm-12ft-HIT-2012.html
alinak 00:27, 18 sty 2013

zostawiam buziaczki , bo o trampolinkach niestety nie mam zielonego pojęcia . my już lekko przerośnięci na te tematy