Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

aneta230972 23:15, 16 sty 2013

Witam Sylwia. Ja z prośbą/zapytaniem. Szukam świerków serbskich.Potrzebuję ok. 140 szt. Zależy mi aby były min. 1.20-1.30m wys. No i ciężko w małopolsce. Albo mają mało sztuk albo niziutkie. Jutro zaczynam dzwonić po śląsku tam podobno większy wybór. A może Ty mi polecisz jakąś szkółkę w naszej okolicy? Ozz wspominała, że jakiś czas temu kupowałas chyba świerka serbskiego. Całe szczęście, ze tuje aureospicata mam już namierzone bo też nie było łatwo. Podobno sa mało popularne w małopolsce ciekawe dlaczego???Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę
Ps. czytałam, że masz problemy z zatokami (znam ten ból). Jak będziesz potrzebowała dobrego laryngologa to daj znać. Podeślę Ci info.
Juzia 23:22, 16 sty 2013

Syla 08:38, 17 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Witam Sylwia. Ja z prośbą/zapytaniem. Szukam świerków serbskich.Potrzebuję ok. 140 szt. Zależy mi aby były min. 1.20-1.30m wys. No i ciężko w małopolsce. Albo mają mało sztuk albo niziutkie. Jutro zaczynam dzwonić po śląsku tam podobno większy wybór. A może Ty mi polecisz jakąś szkółkę w naszej okolicy? Ozz wspominała, że jakiś czas temu kupowałas chyba świerka serbskiego. Całe szczęście, ze tuje aureospicata mam już namierzone bo też nie było łatwo. Podobno sa mało popularne w małopolsce ciekawe dlaczego???Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę
Ps. czytałam, że masz problemy z zatokami (znam ten ból). Jak będziesz potrzebowała dobrego laryngologa to daj znać. Podeślę Ci info.

Thuje które wymieniłaś to rzeczywiście deficyt na naszym małopolskim rynku a świerki serbskie- przesyłam info na priv ...... Cena nie jest niska bo oni nie mają niskich cen no ale ...... sama zadecydujesz .... Jakość roślin również podlega dyskusji ale można wybierać i przebierać ....
aga_k 08:39, 17 sty 2013

Cieszę się że choróbsko dało Wam już spokój, teraz zrelaksuj się na stoku byle bez"szaleństw"
i czekamy na wiosnę
Syla 08:42, 17 sty 2013

aga_k napisał(a)
Cieszę się że choróbsko dało Wam już spokój, teraz zrelaksuj się na stoku byle bez"szaleństw"
i czekamy na wiosnę

Dziękuję oby do wiosny !!!!! buziak
Lena 08:58, 17 sty 2013

Sylwia,dzieciaki faktycznie zbyt energiczne i trzeba je "męczyć" ..ale i tak momentalnie odzyskują energię
Piszesz że nie wiesz kiedy w ogrodzie odpoczniesz ,ale myslę że odpoczywamy poprzez pracę w nim - ja siedząc w ogrodzie jestem niespokojna bo wciąż analizuje i muszę "grzebać" - ale to właśnie daje mi przyjemność

Sylwus,byłaś może na lodowisku Cracovia - polecasz? Planuję w poniedziałek i opinię zbieram

Miłego dnia
Mala_Mi 09:05, 17 sty 2013

Czytam o chorobach..ale już dobrze.a przynajmniej lepiej...
Czytam, że nartki tez kochasz... super.. też Zakopane i Białkę kasuję z listy...
I czytam, że plany i energia Cię rozpiera, o warzywniczku...
I nie mam więcej czasu na czytanie.... myślałam, że zimą będzie łatwiej, że .....a to już ten brak czasu do natury człeka przypisany ...
Szkoda, że Cię z nami nie było..... było super.... tyle kobiet z niespożytą energią i chumorem... że narty odeszły na drugi plan.. We wspomnieniach, bo na stoku były na pierwszym miejscu
Joaska 11:21, 17 sty 2013

A co myślicie o takim miejscu na narty??
http://www.wierchomla.com.pl/
Gosiniak 11:45, 17 sty 2013

Pozdrawiam Cię i czekam na te fotki
Ozz 11:55, 17 sty 2013

W Wierchomli jest całkiem przyjemnie na stoku, przynajmniej parę lat temu było Były krzesełka i orczyki, oraz niezbyt duże kolejki