Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Madzenka 06:38, 18 sty 2013

Sylwia myśłałm podobnie jak Ania Asc, że zimą będę na bieżąco z forum... Nie da się.... Ale u Ciebie jesteme na bieżąco, na razie.... Bo nie szalejesz na forum

Jeśli chodzi o wypad narciarski to wpisujmy w wątku Spotkanie ogrodowiska na nartach aby już nie mieszać wszystkim w głowach
Buziam i jeśli możesz zerknij czy donice króre zamowiłam DDH5 będa pasowały do mojego wejścia przed dom z kulami bukszpanowymi.....
Magda70 10:17, 18 sty 2013

Syla napisał(a)
Witam Keri u siebie a przy okazji krajankę .... widzę , że mój wątek na coś się przydał Moje uznanie w Twoim kierunku za podołanie tak długiemu wątkowi .....

Nie ma chwastów = brak leżenia ...... no nie poleżę na leżaku jak chwasta widzę ..... wyrywam nawet wychodząc na zakupy jak gdzieś przyfiluję Pilnuję aby nie zarosło , reguralnie , często , ciągle aż same zrezygnują bo ja nie odpuszczę

skąd my to znamy
Keri 13:17, 18 sty 2013

Dzieki Sylwia za namiary na kostkarzy.
A jeśli można wiedzieć, pisałaś kiedyś że kupujesz ziemię gdzieś niedaleko siebie, jaka tam jest jej cena i ile to litrów.
Kwestię "skakanki" faktycznie muszę jeszcze przemyśleć, sama bym sobie poskakała a pewnie mój Kuba tym bardziej
Nie wiem czy byłaś kiedyś w szkółce "Urbanikowie" w Swoszowicach? jest niedaleko mnie, bardzo lubię tam jeździć, mają dość duży wybór i ładne rośliny, ceny raczej normalne, ale właściciel jest bardzo fajny, zawsze doradzi, można go zapytac o różne kwestie ogrodowe, zawsze sluży pomocą.
Oczywiście to żadna reklama, absolutnie! a podaje info gdybyś szukała czegoś konkretnego, a nie wiedziala ze taka szkółka w tych rejonach jest
pozdrawiam
Agnieszka
Keri 13:50, 18 sty 2013

Z tego co zdążyłam poczytać o batutach to ważne jest aby siatka była przyczepiona na calej dlugości do słupków, tak jak np. tutaj:
http://allegro.pl/posezonowy-hit-cenowy-trampolina-z-siatka-310-i2929410139.html

Sylwio a jak się nazywa to drzewko, , świerkowate, to co rośnie obok srebrnych kul dekoracyjnych, czy to świerk niebieski?
grazyna 14:37, 18 sty 2013

Och, ileż stąd się dowiedziałam Teraz mam trochę zaległości, ale niebawem wyrównam
Pozdrawiam serdecznie
aneta230972 15:38, 18 sty 2013

Keri z tego co się orientowałam to najbezpieczniejsze są trampoliny z siatką wewnętrzną. Masz pewność, że noga dziecka nie zaczepi się o spreżyny. To się właśnie przytrafiło mojemu 3-latkowi podczas wakacji
u przyjaciół. Całe szczęście skończyło się tylko na płaczu. I również bardzo ważne są dodatkowe wzmocnienia nóg aby były do samej ziemi a nie tylko do 1/3-1/2 wysokości. Jest to szczególnie istotne w przypadku gdy maksymalne obciążenie trampoliny wynosi 180 kg
Gabrysia_ 15:53, 18 sty 2013

aneta230972 napisał(a)

W takim razie koleżanko droga zerknij proszę swoim fachowym okiem zadowolonego użytkownika na tą trampolinę,o której my myślimy.

http://ultimar.iai-shop.com/product-pol-5-BEZPIECZNA-TRAMPOLINA-Z-SIATKA-365cm-12ft-HIT-2012.html

Aneta,moja córka ma właśnie taką trampolinę i jest bezpieczna nawet dla mniejszych dzieci,bo skacząc nie ma obawy ,że uderzy głową w słupek, ta siatka w środku to amortyzuje.
aneta230972 15:56, 18 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)

W takim razie koleżanko droga zerknij proszę swoim fachowym okiem zadowolonego użytkownika na tą trampolinę,o której my myślimy.

http://ultimar.iai-shop.com/product-pol-5-BEZPIECZNA-TRAMPOLINA-Z-SIATKA-365cm-12ft-HIT-2012.html

Aneta,moja córka ma właśnie taką trampolinę i jest bezpieczna nawet dla mniejszych dzieci,bo skacząc nie ma obawy ,że uderzy głową w słupek, ta siatka w środku to amortyzuje.

No i dziękuję Ci Gabrysiu bardzo.
Dla mnie najlepsza reklama to polecenie zadowolonego użytkownika
Gabrysia_ 16:00, 18 sty 2013

Mamy ją już chyba trzy lata.
Tyle dzieci się już na niej wyskakało.
Jedyny feler to ta nakładka na sprężyny ( nie wiem dokładnie jak sie to nazywa) szybko gremnieje od słońca i się rwie.
aneta230972 16:05, 18 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Jedyny feler to ta nakładka na sprężyny ( nie wiem dokładnie jak sie to nazywa) szybko gremnieje od słońca i się rwie.

A nie jest to objęte gwarancją?