Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 11:12, 23 lis 2013

Jagodaa napisał(a)
Witaj Syla rok temu przeczytałam pierwszą część Twojego wątku, lektura zmotywowała mnie do wielu działań, z drugą częścią już nie jestem na bieżąco tekstowo, ale zdjęcia zawsze mam czas obejrzeć. Przepięknie komponujesz rabaty, a rośliny najwyraźniej świetnie się na nich czują. Gratuluję Ci ślicznego ogrodu już teraz, a przecież to jeszcze nie koniec!

PS. Zainspirowałam się pewnym miejscem u Ciebie (żurawkowy dywanik+sosenki na pniu)

Witaj Jagoda Jeśli myślimy o tym samym miejscu, to tam posadzone są, w dywaniku żurawek, trzy żywotniki Franky Boy. Dziękuję za odwiedziny
Syla 11:20, 23 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Sylwia, te ostrokrzewy masz w donicy?
Mój jest w gruncie, ubiegłą zimę super przetrwał, powoli tnę go w stożek, ale trudne to
pozdrawiam

Moje rosły kiedyś w gruncie , potem przesadziłam do donic i zimowały w garażu. W kolejnym sezonie rosły w donicy a zimę spędziły w szkole (do której zawiozłam) Ten pomysł okazał się zły . Fakt , że nikt o nie nie zadbał. Wszystkie listki im się posypały . Na wiosnę je reanimowałam , jeden jest ok choć i drugi zaczął wypuszczać listki.

Zadołuję je w donicach na zimę w zaciszne miejsce ..... a wiosną pomyślę o miejscu na nie w gruncie
Syla 11:21, 23 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Jak to pod koniec lutego bywa
Co i tak nie przeszkadza maniakom ogrodowym

Mnie akurat przeszkadza
Syla 11:22, 23 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Heloł na gardenie w ubiegłym roku Kondzio przyjechał wiec liczę, że się zastanowisz....

No i pewnie w 2014 nie zawiedzie
Milka 12:16, 23 lis 2013

Syla napisał(a)

Moje rosły kiedyś w gruncie , potem przesadziłam do donic i zimowały w garażu. W kolejnym sezonie rosły w donicy a zimę spędziły w szkole (do której zawiozłam) Ten pomysł okazał się zły . Fakt , że nikt o nie nie zadbał. Wszystkie listki im się posypały . Na wiosnę je reanimowałam , jeden jest ok choć i drugi zaczął wypuszczać listki.

Zadołuję je w donicach na zimę w zaciszne miejsce ..... a wiosną pomyślę o miejscu na nie w gruncie

Może i ja tak zrobię na razie w ziemi posiedzi, a wiosną pomyślę
Syla 14:50, 23 lis 2013

Część powiązanych traw i trawek .... Reszta musi poczekać na swoją kolej ...

Syla 14:52, 23 lis 2013

Syla 14:54, 23 lis 2013

Maluszki dostaną czerwone kokardki ..... jak kupię

Kolory w ogrodzie ....
Zielona 16:34, 23 lis 2013

No i nawet jesienią pięknie jest w pięknym ogrodzie... Sylwia - jak to jest z chwastami, kiedy ogród jest taki jak u Ciebie. Czy jest już na tyle gęsto, że chwasty nie rosną, czy jednak w sezonie dłubiesz regularnie? No i jeszcze chciałam zapytać, jak wewnętrzne zmiany. Podłogi się kładą?
leon60 16:38, 23 lis 2013

Jakie dostojne snopki piękna jesień !