Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 18:21, 21 lis 2013

Czasem wystarczy ładna barwa aby wzruszyć , podsyłam coś na poprawę humorku
http://www.youtube.com/watch?v=qIM-w8ji9zQ
Zielona 18:40, 21 lis 2013

Niezła wkrętka, prawda Sylwia? Płakałam ze śmiechu Cezik to MISZCZ!
Zielona 18:49, 21 lis 2013

A tak w ogóle to wiesz????, że to nie jest Polak, tylko Irlandczyk, a Cezik - nasz krajowy eksportowy towar fake-owy zrobił swój utwór, z zabawnym tekstem, podłożył pod ruchy ust Irlandczyka, pokroił wypowiedzi jury (w oryginale są zupełnie inaczej ubrani) i wpuścił do sieci... Ot, znak naszych czasów...
butterfly 18:57, 21 lis 2013

Ostatnio rzadko bywam na forum, i jak już - to na krótko.... ale tu musiałam zajrzec i musze napisać - chce kiedyś zobaczyc ten RAJ na ziemi na żywo
Syla 18:59, 21 lis 2013

Zielona napisał(a)
A tak w ogóle to wiesz????, że to nie jest Polak, tylko Irlandczyk, a Cezik - nasz krajowy eksportowy towar fake-owy zrobił swój utwór, z zabawnym tekstem, podłożył pod ruchy ust Irlandczyka, pokroił wypowiedzi jury (w oryginale są zupełnie inaczej ubrani) i wpuścił do sieci... Ot, znak naszych czasów...

Tak wiem Maciek , mój straszy syn mi to podesłał .... modyfikacja mocno spasowana tekst szyty na miarę hehehe
Syla 19:01, 21 lis 2013

butterfly napisał(a)
Ostatnio rzadko bywam na forum, i jak już - to na krótko.... ale tu musiałam zajrzec i musze napisać - chce kiedyś zobaczyc ten RAJ na ziemi na żywo

Cześć Motyllllku myślisz , że raj istnieje ??? jak byś kiedyś chyłkiem , to serdecznie zapraszam
dominika_rew 19:09, 21 lis 2013

Syla napisał(a)

to ja Ci jeszcze jedną fotkę z rh i thujami pokażę tak dla zobrazowania i podjęcia decyzji ...
nie wiem dlaczego ale połączyłabym choinę kanadyjską z hortensją
a tu obrazki dla Ciebie .....

Piękne! Nie mogłam się zdecydować pod którym zdjęciem w końcu się ujawnić, po długim czasie podziwiania i zachwytów Twój ogród na początku kojarzył mi się właśnie z tymi zdjęciami, ale teraz jestem pod wrażeniem całej ogromnej rewolucji pozdrawiam!
Zielona 19:14, 21 lis 2013

have new mail
Robaczek 19:51, 21 lis 2013

Sylwuś,
Różę możesz zakopać razem z doniczką, chyba ze masz jakąś ozdobną - wtedy wsadź do plastikowej, ale tak żeby nie uszkodzić korzeni (zwłaszcza tych drobnych, włośnikowych).
Jak masz miejsce na rabacie, to przekop ziemię, żeby jej lekką była i połóż różę na płasko.
Oberwij jej wszystkie liście i wykop dołek na tyle głęboki, żeby cała korona się w nim mieściła.
Połóż różę do dołka, zasyp tylko doniczkę. Pień i koronę zasypujesz po pierwszych przymrozkach.
Na kopiec można położyć jeszcze stroisz, ale to już przy super-hiper mrozach.

Generalnie takie zimowanie piennych w donicach to żaden problem, nie ma jak jej złamać.
Gorzej jest nieco, jak róża jest w gruncie - bo po pierwsze primo, trzeba mieć miejsce na rabacie, żeby ją położyć, a po drugie primo, trzeba jej podkopać korzenie z jednej strony żeby udało się ja zgiąć do ziemi. Po trzecie primo ultimo - jak ją nachylasz ku dołowi to nie dociskasz siłą, tylko trzeba pociągnąć w swoim kierunku, żeby swobodnie chciała się nagiąć
Przetestowany sposób
Syla 19:58, 21 lis 2013

Zielona napisał(a)
have new mail

you have the answer