Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Robaczek 22:10, 10 kwi 2014

Cześć Sylwia!
Pisałaś, że nic się nie dzieje? A to dobre hahaha chciałabym mieć taką 'leniwą' wiosnę
W sumie posadziłaś tylko 150 cisów, przycięłaś pewnie kolejne 150, rabatki masz wysprzątane na błysk, przygotowane miejsce w gabionach na szałowe kompozycje, kupiony komplet mebli (jaki mi się śni po nocach) i zaaranżowany taras. DROBIAZG.
Wstydu nie masz, kto to widział tak się obijać na wiosnę…?
Widzę, że narysowałaś już plan nasadzeń przy altanie - róże z lawendą i trawkami - a wybrałaś odmiany? Wbrew temu co napisałaś u Martusi, takie rabatki nie muszą być pracochłonne. Obcinanie kwiatów przekwitniętych róż w sezonie podczas popołudniowego spaceru to czysta przyjemność, a lawendy i dodatki - bezobsługowe. Dasz radę
Bardzo podoba mi się plan na warzywnik, a w zasadzie ogród kuchenny w stylu Gertrude Jekyll, bo jak słyszę drzewka owocowe i krzaczki jagodowe też będą Świetny pomysł, że usadowiłaś go tak blikso tarasu. Ujęty w ramy z bukszpanu będzie wyglądał elegancko, a zapach ziół i smak rozgrzanych w słońcu pomidorów przy samym tarasie - bezcenny.
Widok na brzozy piękny, obyś tylko miała czas nacieszyć nim oczy z perspektywy tej cudownej kanapy, tego Ci życzę!
Pozdrawiam serdecznie, jesteś bardzo dzielna!
Syla 22:47, 10 kwi 2014

baraga1904 napisał(a)
...Syla...kupiłam donicę w tej firmie w której Ty kupowałaś...niestety dotarła uszkodzona po dwóch tygodniach czekania!!! reklamację już złożyłam i w firmie i u przewożnika...napisz mi proszę może na prive czy u Ciebie sparawa już jest załatwiona i jak długo czekałaś?

Ja swoje donice rozpakowywałam przy kierowcy (bo gdyby coś to od razu zwrot) .... było trochę zamieszania ale pan cierpliwie czekał .... Wszystkie były w należytym porządku .... żadnego uszczerbku .....

Sprawa reklamacji rozpatrzona pozytywnie .... Pani, bardzo miła zresztą , zapewniała mnie , że to pierwszy przypadek pęknięć po napełnieniu ich w prawidłowy sposób .... Umówiłam się na rabat .... Nie za bardzo uśmiechało mi się wyciąganie tych warstw donicowych.....

Reakcja ze strony sprzedającego była natychmiastowa
Syla 22:48, 10 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Cholercia !!! dwa dni później mogłaś jechać

Ale ja mam jeszcze potrzebę altanową nic straconego ..... skusiłabym się jeszcze na dwa fotele ustawione frontem do kominka w altanie ......rozważam
Syla 23:08, 10 kwi 2014

Robaczek napisał(a)
Cześć Sylwia!
Pisałaś, że nic się nie dzieje? A to dobre hahaha chciałabym mieć taką 'leniwą' wiosnę
W sumie posadziłaś tylko 150 cisów, przycięłaś pewnie kolejne 150, rabatki masz wysprzątane na błysk, przygotowane miejsce w gabionach na szałowe kompozycje, kupiony komplet mebli (jaki mi się śni po nocach) i zaaranżowany taras. DROBIAZG.
Wstydu nie masz, kto to widział tak się obijać na wiosnę…?
Widzę, że narysowałaś już plan nasadzeń przy altanie - róże z lawendą i trawkami - a wybrałaś odmiany? Wbrew temu co napisałaś u Martusi, takie rabatki nie muszą być pracochłonne. Obcinanie kwiatów przekwitniętych róż w sezonie podczas popołudniowego spaceru to czysta przyjemność, a lawendy i dodatki - bezobsługowe. Dasz radę
Bardzo podoba mi się plan na warzywnik, a w zasadzie ogród kuchenny w stylu Gertrude Jekyll, bo jak słyszę drzewka owocowe i krzaczki jagodowe też będą Świetny pomysł, że usadowiłaś go tak blikso tarasu. Ujęty w ramy z bukszpanu będzie wyglądał elegancko, a zapach ziół i smak rozgrzanych w słońcu pomidorów przy samym tarasie - bezcenny.
Widok na brzozy piękny, obyś tylko miała czas nacieszyć nim oczy z perspektywy tej cudownej kanapy, tego Ci życzę!
Pozdrawiam serdecznie, jesteś bardzo dzielna!

płonę ze wstydu
W wolnej chwili porobię zdjęcia .... Drzewka owocowe posadziłam w warzywniku , będą się w nim przeplatać skrzynki warzyne..... W części altanowej jest zamysł na róże i lawendę i usadowienie kilku skrzynek z ziołami i pomidorami ale to jeszcze plany .....Choć napisałaś , że róże nie są kłopotliwe to jednak mocno się ich obawiam .... no chyba , że obornik taki kupiony w sklepie podoła oczekiwaniom pięknotek

W przyszłym tygodniu ruszam z przekładaniem kostki ... przed świętami w miejscach gdzie bałaganu widać nie będzie a po świętach pełną parą

No właśnie ten czas na odpoczynek .... muszę się tego nauczyć a Kraków na Ciebie czeka jak tylko nadarzy się okazja
Nikita 20:22, 18 kwi 2014

Sylwia! Wesołych i spokojnych Świąt!

Mathildis 22:54, 18 kwi 2014

Robertop 00:17, 19 kwi 2014

Sylwia, życzę ...
ewa004 08:11, 19 kwi 2014

Sylwuś Wesołych Świat Ci życzę
Ma być ładna pogoda ,może zrobisz zdjęcie jak leżysz na kanapach w ogrodzie potem już nie będzie kiedy
Alisonek 21:00, 19 kwi 2014

Enya73 13:01, 20 kwi 2014

RADOSNYCH ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO , SAMYCH MIŁYCH CHWIL W GRONIE NAJBLIŻSZYCH SMACZNEGO JAJECZKA I MOKREGO DYNGUSA.