Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Mathildis 01:11, 16 maj 2014

Linia rabaty brzozowej fajnie wyszła, ja większość szkodników też ręcznie usuwam, na opuchlaki nicienie polałam - zobaczymy czy coś pomoże...
Faktycznie mogłoby przestać wiać bo mi sosny do ziemi się gną i jeszcze przypadkiem wiewiórki pospadają
agata19762 09:19, 16 maj 2014

Sylwia dawno mnie tu nie bylo, a tu taaaaaaaaaaaakie zmiany

pięknie masz nawet w fazie roboczej
Syla 09:28, 16 maj 2014

agata19762 napisał(a)
Sylwia dawno mnie tu nie bylo, a tu taaaaaaaaaaaakie zmiany

pięknie masz nawet w fazie roboczej

dzięki lubię pracę w ogrodzie .... bardzo ..... nie wyobrażam sobie go nie mieć .... Teraz jedynie pomalutku do przodu
Syla 09:34, 16 maj 2014

Mathildis napisał(a)
Linia rabaty brzozowej fajnie wyszła, ja większość szkodników też ręcznie usuwam, na opuchlaki nicienie polałam - zobaczymy czy coś pomoże...
Faktycznie mogłoby przestać wiać bo mi sosny do ziemi się gną i jeszcze przypadkiem wiewiórki pospadają

Za radą Sebcia może jednak zastosuję Dursban ale tylko w miejscach gdzie tępiłam ręcznie i widziałam oraz w miejscach gdzie w ubiegłym roku sadziłam rośliny kupione z jednego punktu .....

Na nicienie się nie skusiłam w tym sezonie .... może źle zrobiłam .... Kolejny sezon zaplanuję bardziej dokładnie
Moje brzozy, dzisiejszy nocny tajfun przetrwały .... Poległ miłorząb bo się paliki połamały oraz klon się przechylił przez pale, które również się poluzowały, ale zaraz to naprawię i będzie good

No dokładnie szkoda wiewiórek
Syla 09:36, 16 maj 2014

aneta230972 napisał(a)

Sylwuś to ja Ci podeślę mojego 4-letniego Michasia bo wygląda na to, że macie bardzo podobne zainteresowania . A my się ciągle z mężem zastanawiamy po kim on "to" ma . Pozdrowionka ślę.

Bardzo chętnie przygarnę Michasia, Kubuś będzie miał towarzystwo
Syla 09:38, 16 maj 2014

Bogda napisał(a)
ależ cudne liniekorę dasz na rabaty?

Będzie kora .... obowiązkowo
Syla 09:40, 16 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Sylwuś....ale Ci ogród zmalał!!!! Hoho!
Pamiętam te hektary...jak robiłaś zdjęcia z góry....a teraz trawnika mało

Klonik wysunąć dobry pomysł, a brzozy też kocham i czekam na moje, aż urosną.
Codziennie patrzę ile poszły w górę

Klonik poszedł na inne stanowisko .... przy ścianie pojawią się inne drzewka Dumam teraz jakie

Trawnika ubyło, to fakt który mnie absolutnie nie martwi , będę go z przyjemnością kosiła jak tylko go wymienię
Syla 09:41, 16 maj 2014

noemi napisał(a)
Dzięki za głos w sprawie zdjęć frostedów nie mam, ale zaczaiłam, że je źle posadziłam, jutro przesadzę i zobaczę czy to to, czy to nie to … ice cream będę szukać …

buziak

Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona po przesadzeniu bo u Dany to się ładnie jednak prezentuje
Syla 09:44, 16 maj 2014

monteverde napisał(a)

łał ale fotki jak ładnie i te brzózki a oranżeria jak ladnie się prezentuje no i klon śliczny pozdrówka Syla

Dziękuję Aniu za odwiedziny Oranżeria przechodzi teraz testy szczelności stolarki oraz łączeń z elewacją domu .... Ulewy i silny porywisty wiatr sprawił , że w dwóch miejscach mus popracować .... ale dramatu nie ma

Informuję , że klon uciekł na brzozową
Syla 09:45, 16 maj 2014

Nadal intensywnie pada i wieje .... Zrobiłam obchód aby ocenić straty a przy okazji zrobiłam kilka fotek

Żurawki będą za chwilkę kwitły .... na zdjęciu Obsidian