Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Luki 10:19, 16 maj 2014

Ja to po prostu nie potrafie opisać zachwytu nad twoim ogrodem. Uwielbiam go
Dobrze, że miłorząb cały bo strasznie szkoda by było.
Muszę się doedukować w szałwii, a dokładniej ją kupić, bo bardzo przypadła mi do gustu
MalgosiaR 10:23, 16 maj 2014

O jej Sylwia,
wichura musiała być u Ciebie solidna patrząc na tego miłorzęba. Dobrze że przeżył, na zdjęciu wygląda nieciekawie. Żurawki przepiękne, zasilasz je florovitem? Marmoladowe żurawki nadają się na słoneczną rabatę jeśli dobrze pamiętam, jeśli nie proszę popraw mnie. Muszę wymienić citronelkowe bo żadne nie odbiły zanikły te w słońcu, a w cieniu przeżyły.

Miłego deszczowego piątku życzę
monteverde 10:33, 16 maj 2014

Syla napisał(a)
Przed hortensjami żurawka Marmalade - mojej produkcji

Pięknie wszystko rośnie i się rozrasta Sylwia u Ciebie w porządku z deszczem? nie podtapia mam nadzieję, dobrze,że miłorząb się nie złamał, u mnie wczoraj wiatr złamał najładniejszą sadzonkę pomidora pozdrówka
Syla 10:50, 16 maj 2014

monteverde napisał(a)

Pięknie wszystko rośnie i się rozrasta Sylwia u Ciebie w porządku z deszczem? nie podtapia mam nadzieję, dobrze,że miłorząb się nie złamał, u mnie wczoraj wiatr złamał najładniejszą sadzonkę pomidora pozdrówka

Deszcze w nadmiarze !!!.... Mam ogród ze spadkiem a tam gdzie woda mogłaby się zbierać , co metr mam porobione odwierty zasypane żwirkiem tak żeby świerkom było dobrze.

Moje sadzonki pomidorków jeszcze w domu ale pomalutku je hartuję . Oto one Dostałam od koleżanki malusie siewki różnych odmian ale nie zapisałam sobie choć mus to zrobić

leon60 10:54, 16 maj 2014

Jak zobaczyłam miłorzęba zamarłam... ufff dobrze,że nie ucierpiał
Ogród cudowny nawet w deszczu, wszystko soczyste i bujne !
Zachwyca mnie Ice Cream i chyba przy swoim buku posadzę jak uda się kupić
Powtarzam się ale jest BOOOOSKO ! ! !
Buziaki
Syla 10:54, 16 maj 2014

MalgosiaR napisał(a)
O jej Sylwia,
wichura musiała być u Ciebie solidna patrząc na tego miłorzęba. Dobrze że przeżył, na zdjęciu wygląda nieciekawie. Żurawki przepiękne, zasilasz je florovitem? Marmoladowe żurawki nadają się na słoneczną rabatę jeśli dobrze pamiętam, jeśli nie proszę popraw mnie. Muszę wymienić citronelkowe bo żadne nie odbiły zanikły te w słońcu, a w cieniu przeżyły.

Miłego deszczowego piątku życzę

Małgosiu , citronella piękna lecz nie na stanowisko słoneczne niestety , polecam Lime Marmalade choć ona bardziej limonkowa niż żółta ...
Żurawki dostały tej wiosny biohumus oraz azofoskę , na razie oczywiście .... Będę zasilać dolistnie folovitem ale to w czerwcu lub doglebowo magiczną siłą do ogrodu.

Żurawka Marmalade jak najbardziej da radę na słońcu tylko mus je podlewać
Syla 10:59, 16 maj 2014

leon60 napisał(a)
Jak zobaczyłam miłorzęba zamarłam... ufff dobrze,że nie ucierpiał
Ogród cudowny nawet w deszczu, wszystko soczyste i bujne !
Zachwyca mnie Ice Cream i chyba przy swoim buku posadzę jak uda się kupić
Powtarzam się ale jest BOOOOSKO ! ! !
Buziaki

Olu dziękuję Dzięki ulewom mam czas posiedzieć z Wami nie ma tego złego .... Dzisiaj planuję jedynie pozbyć się podpórek przy miłorzębach oraz klonie Royal Red bo go mocno wykrzywiły i zastąpić go pojedynczymi palikami które były zakupione dla brzóz a nie zostały wykorzystane

Roślinność w tym roku tak szybko ruszyła , że trudno nadążyć z pielęgnacją ...

Ice Cream ładna ale jak nie znajdziesz to można zastąpić Carexem Evergold
Syla 11:03, 16 maj 2014

Luki napisał(a)
Ja to po prostu nie potrafie opisać zachwytu nad twoim ogrodem. Uwielbiam go
Dobrze, że miłorząb cały bo strasznie szkoda by było.
Muszę się doedukować w szałwii, a dokładniej ją kupić, bo bardzo przypadła mi do gustu

Dziękuję bardzo Miłorząb dość , że podżarty przez opuchlaki to jeszcze podpory stracił .... To że mam szałwię łączną to zasługa identyfikacji przez Danę .... Długo trwałam w nieświadomości

Swoją szałwię miałam sobie podzielić na inne zakątki ale nie zdążyłam , może uda mi się kolejną wiosną
leon60 11:06, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

Ice Cream ładna ale jak nie znajdziesz to można zastąpić Carexem Evergold

Myślałam o tym tyle, że Evergold będzie w dwóch innych miejscach i myślę o innej
Ice Cream jest chyba nieco wyższa ? jaśniejsza ?
Jaka masz żurawkę za buczkiem ?
Syla 11:09, 16 maj 2014

Krakus napisał(a)

Witam,

Dziś oficjalnie się przywitam. Prześledziłem wątek od początki części drugiej. Ogród coraz ładniejszy. Piękna wiosna. Pękne nasadzenia ale to juz od wielu osób "słyszałas"
Piękne też te Twoje żurawki. Szkoda tylko, że wszędzie gdzie czytam te opuchlaki w żurawkach. Strach kupować bo wiem, że czasu mieć nie będę tak się nimi zajmować.
Twojej produkcji Marmalade bardzo ładne. Nie myślałaś zająć się masową produkcją zdrowych żurawek dla Ogrodowiskowiaków?

Jak widzę co porobiło z tymi podporami to aż boję się do siebie jechać na działkę i zobaczyc jakie spustoszenie jest u mnie.

Jeszcze raz dzieki za pomoce na priv (long time ago..)

Pozdrawiam

Witaj Krakus Strach kupować bo plaga , choć można przed sadzeniem każdej roślinki nowo zakupionej zaglądnąć w korzonki i w razie ewentualności wygrzebać i wygnieść

Produkcja się odbywa na wyłączną prywatną potrzebę a nadwyżka wędruje do koleżanek sąsiadek (choć nadwyżki nie są aż tak liczne )

Mam nadzieję , że nie poniesiesz żadnych strat pogodowych ....