Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 20:57, 24 sie 2014

Muszę wrócić do fotek tamtego miejsca o różnych porach. Masz tam na bogato i kiedy małe było na pewno świetnie wyglądało. A gdybyś miała wybierać, czego z najmniejszym żalem byś się pozbyła?

Fotki bukszpanów z grzybem robiłaś po powrocie? Naprawdę kiepsko wyglądają. Nie dziwię się, że masz nerwa. U u mnie brązowe, ale to chyba nie grzyb, tylko braki jakieś... U nas nie pada. Właśnie włączyłam podlewanie trawnika!
Margo 21:21, 24 sie 2014

Syla napisał(a)

Sylwia, dziękuje za odpowiedz w sprawie drzewka.
O tą trawkę z brązowymi kłosami mi chodziło. Sorki, cos źle wkleiłam że sie poprzednio zdjęcie nie pokazało.
Fajnie, że wyjazd udany, bateria naładowałaś to teraz będziesz działać i znów nas powalisz na kolana kompozycjami
Madzenka 21:31, 24 sie 2014

Kurcze bukszpany wyłysieją, pryskaj je szybko
Syla 21:48, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kurcze bukszpany wyłysieją, pryskaj je szybko

przed wyjazdem pryskałam .... jak przestanie lać ponowię oprysk ... dzięki za zainteresowanie
Syla 21:50, 24 sie 2014

Margo napisał(a)

Sylwia, dziękuje za odpowiedz w sprawie drzewka.
O tą trawkę z brązowymi kłosami mi chodziło. Sorki, cos źle wkleiłam że sie poprzednio zdjęcie nie pokazało.
Fajnie, że wyjazd udany, bateria naładowałaś to teraz będziesz działać i znów nas powalisz na kolana kompozycjami

No to dobrze się domyśliłam .... to rozplenica moudry (chyba) bo nie było nazwy przy zakupie

Czekam na pogodę i do boju
makkasia 21:56, 24 sie 2014

Syla a czym pryskasz na tą cholerę?
Serce mi ściska jakby te Twoje kola mialy wyłysieć
ściskam
Syla 21:56, 24 sie 2014

Zielona napisał(a)
Muszę wrócić do fotek tamtego miejsca o różnych porach. Masz tam na bogato i kiedy małe było na pewno świetnie wyglądało. A gdybyś miała wybierać, czego z najmniejszym żalem byś się pozbyła?

Fotki bukszpanów z grzybem robiłaś po powrocie? Naprawdę kiepsko wyglądają. Nie dziwię się, że masz nerwa. U u mnie brązowe, ale to chyba nie grzyb, tylko braki jakieś... U nas nie pada. Właśnie włączyłam podlewanie trawnika!

U nas leje od miesiąca z niewielkimi przerwami .... Mam nadzieję , że kolejny tydzień przyniesie odrobinę słońca ....Na rabaty nie jestem w stanie wejść bo tonę ....

Fotosy z dnia dzisiejszego ..... Tuż przed wyjazdem dostały preparat na grzyba . Poprosiłam koleżankę o pomoc w opryskach bo ze wszystkim nie dałabym rady a wszystkie rośliny wymagały oprysków (na trawach i drzewach rdza ) . Zrobiła to solidnie .

Teraz muszę ponowić opryski .... może się uda

A gdybym miała wybierać to nie wiem
Nie dręczy mnie to aż tak bardzo , że muszę natentychmiast .... Przemyślę i może coś wreszcie skrobnę na papierze , bo co przechodzę koło tego miejsca to mam inny pomysł

Na pewno wymaga rozświetlenia bo za ciemno tam się zrobiło ze względu na dobór roślin ...
Syla 21:59, 24 sie 2014

makkasia napisał(a)
Syla a czym pryskasz na tą cholerę?
Serce mi ściska jakby te Twoje kola mialy wyłysieć
ściskam

Nie pamiętam czym pryskałam - opakowanie mam w garażu ... ale teraz użyję innego środka .... Jutro jadę do mojego ulubionego sklepu , tam mi doradzą !

Będzie dobrze .... tego się trzymam

Pogoda obłędna to rośliny padają ... nie mam na to wpływu .... niestety ...
jambosana 22:03, 24 sie 2014

Gracimilus Ci zakwitł ??? Niebywałe...A piszą, że u nas zasadniczo nie kwitnie, moje na pewno nie mają zamiaru.

Piękny ogród, pozdrawiam.
Syla 22:06, 24 sie 2014

trawki ....

malepartus

gracillimus