Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 19:36, 24 wrz 2014

Luki napisał(a)
Kurcze człowiek tu dmucha chucha dwa miesiące, żeby trawnik wyrósł, a tu hops jak dywanik efekt w jeden dzień. Strasznie mnie cieszy ten widok, więc mogę się tylko domyślać jak Ciebie cieszy no i jeszcze to nawadnianie... zamawiam fotki z uruchomionymi zraszaczami

oooo .... dobrze .... jak tylko zostaną uruchomione
Syla 19:41, 24 wrz 2014

beata_kulesza napisał(a)
Wpadłam się przywitać już dawno do Ciebe zaglądam i jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu . Bardzo ładny. Dla mnie bomba . Tak trzymaj. Pozdrawiam

Dziękuję Beata cztery lata na ogrodowisku, cztery lata kombinacji ogrodowych i już prawie kończę ....ten mój pokój ogrodowy
Syla 19:42, 24 wrz 2014

ana_art napisał(a)
cieszę się razem z Tobą i czekam na efekt końcowy!

Miałam jeszcze w planie posadzić kilka roślin ale mnie siły opuściły i chwilowy brak entuzjazmu .... chyba się zmęczyłam
Syla 19:45, 24 wrz 2014

Janina napisał(a)
Sylwia piszesz że będziesz robić oświetlenie, na wcześniejszych fotkach jeszcze przed rewolucją w twoim ogrodzie widać lampy. Czy ty już miałaś to oświetlenie tylko zmieniaż lampy na inne czy przerabiasz jakoś?

Oświetlenie już w ogrodzie było ale nie działało .... kable poprzecinane itd. .... Dlatego robiłam to jeszcze raz , tym razem mam nadzieję , że światło zrobi swoje... wieczorową porą
Syla 19:48, 24 wrz 2014

Sebek - będzie ciąg dalszy .... dywanik cudny .... chyba z emocji jestem padnięta

Filip
- nie zapomniałam samo się zrobi ???? a tak się da ???? Z wężem już biegać nie muszę to dużo zaoszczędzonego czasu
Syla 19:50, 24 wrz 2014

Loosiuu napisał(a)
Sylwia, mam pytanko. Pamiętam, że jak sadziłaś na jesień cisy to zostawiłaś na zimę poczochrane i obcięłaś na wiosnę. Jak będziesz miała chwilkę to zobacz do mnie i poradź mi czy mogę je obciąć teraz jeszcze czy już zostawić

Obcinałam na wiosnę .... Nie wiem jak u Ciebie pogodowo ale ryzyko grzyba w moich warunkach teraz za duże .... Poczekaj z cięciem o ile dasz radę
Syla 19:51, 24 wrz 2014

Gabisia napisał(a)
Aaaaa, zapomniałam dodać, że biję Ci brawo na stojąco, za to, że nie zastosowałaś Roundupu!
To cholerstwo jest używane tak bezmyślnie, że aż ciarki mnie przechodzą….
Mój sąsiad, zamiast wyrywać chwasty (straaaasznie męczące), hoduje sobie dorodne, a potem chodzi i pryska Roudupem na rabatach, pomiędzy roślinami….
Mi się wydaje, że takie pryskanie też jest męczące…. a szybciej byłoby wyrwać…
A potem: - Pani Gabrysiu, nie wiem, ale coś mi rośliny źle rosną…?

A mój synek biega sobie wzdłuż jego "rabatek".

Tego środka nigdy nie będę używać (ani niczego od firmy Monsanto).

Ciekawy film o Roundupie:

https://www.youtube.com/watch?v=ULPn0de1dhA

Nie zastosowałam roundupu ...... Wcześniej również nie stosowałam .... nawet na kostce .... wyrywam ręcznie choć to nieciekawe zajęcie ale wyrywam
ana_art 19:52, 24 wrz 2014

Syla napisał(a)

Miałam jeszcze w planie posadzić kilka roślin ale mnie siły opuściły i chwilowy brak entuzjazmu .... chyba się zmęczyłam
no przy takiej rewolucji wcale się nie dziwę
Syla 19:53, 24 wrz 2014

eee_taam napisał(a)
Witaj, zagladam do ciebie dość często

zdjecia z rozchodnikami jak z holenderskich ogrodów bardzo..bardzo... nawet bardziej niz bardzo ładneklasa

cały miesiąc myślałm czy u siebie mam mieć rozchodniki i jakie ...zrezygnowałam z nich na rzecz róż ...taki wybór ...ale jak widze te zdjęcia ...to się czuję zagubiona bo jeszcze mam trochce trawnika do wycięcia

Nie wiem czy się skuszę na róże .... może .... kiedyś .... Rozchodniki powtórzę jeszcze w kilku miejscach z szałwią i trawami .... Robię się leniwa
Syla 19:56, 24 wrz 2014

ana_art napisał(a)
no przy takiej rewolucji wcale się nie dziwę

Ten sezon ogrodowy śmignął mi tak szybko, że nie zdążyłam nacieszyć oczu kwitnącymi roślinami .... Dobrze , że mam zdjęcia robione dla Was .... Cudowny wynalazek....aparat