Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 22:00, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Syla trzymam kciuki abyś za rok miała czas i ochotę cieszyć się ogrodem. Bo jest tak pieknie , że aż niewyobrażalnie Obiecaj na forum, że żadnych rewolucji nie robisz, dopieszczasz i cieszysz się ogrodem!
A ja będę pilnować

Syla do bukszpanów na brzeg rabaty jakie niskie trawki wsadzić? Cerex elata, evergold czy coś innego. Z tyłu są zebrinusy, ambrowce i zielona sciana z graba... Za zielona... Obok miniaturowe hosty sillouett , czy jakoś tak... Więc chyba elata?

Ps. O spotakniu tak zagaiłam

nad elatą pomyśl .... nie wiem ale kiedyś doczytałam , że woli półcień ... słońce może jej dokuczać ....chyba , że ją będzie coś chronić od intensywnego światła ....

ps o spotkaniu .... dziękuję , że o mnie pomyślałaś ... to miłe bardzo

Magda70 22:23, 24 wrz 2014

Syla....dałaś czadu w tym roku...Pięknie!!
beata_kulesza 22:26, 24 wrz 2014

Syluś , widzę ,że też masz szkraba do przyjęcia
To tak jak ja
a tulipany właśnie w maju kwitną akurat na przyjęcia
Borbetka 08:37, 25 wrz 2014

50 postów, wiedziałam, że dzieje się ,
Milena7770 13:51, 25 wrz 2014

Witaj Sylwia, pięknie u Ciebie oczu nie mogę oderwać. Oj dzieje się dzieje, nie dziwię się więc, że nie możesz ochłonąć.

Przychodzę po poradę , otóż pod wpływem oglądania Twoich zdjęć zrobiłam podobną rabatę z novą zemblą. Jednak rabata jest od zachodniej części, rodki mało co kwitły, coś im dolegało, potem te w cieniu " wzieły" się, a te od zachodniej strony zmarniały całkiem. Pilnowałam podlewania, pryskałam na grzyba. Teraz widzę, że na wiosnę nic z nich nie będzie, bo nowe pąki już zaschły, zmarniały. Z której strony Twoje rh rosną ? Jak myślisz zostawić je tam, przenosić ? W zasadzie na razie nie mam gdzie, bo jak już to od wschodu a tą stroną planuję się zająć dopiero na wiosnę. No szkoda mi ich bo mam ich tam 5 sztuk.
Syla 17:12, 25 wrz 2014

Magda70 napisał(a)
Syla....dałaś czadu w tym roku...Pięknie!!

Dzięki Magda .... trawnik piękny ... teraz przy nim moje rabaty wyglądają mizernie .... miała być pogoda i nie ma pogody .... i nie idę grzebać w ziemi bo nie no pójdę tylko słońca mi brak
Syla 17:13, 25 wrz 2014

beata_kulesza napisał(a)
Syluś , widzę ,że też masz szkraba do przyjęcia
To tak jak ja
a tulipany właśnie w maju kwitną akurat na przyjęcia

tak .... komunista będzie z niego w maju a po tulipany poturlikam się jutro ... może coś kupię z bieli i różu ....
Syla 17:15, 25 wrz 2014

Milena7770 napisał(a)
Witaj Sylwia, pięknie u Ciebie oczu nie mogę oderwać. Oj dzieje się dzieje, nie dziwię się więc, że nie możesz ochłonąć.

Przychodzę po poradę , otóż pod wpływem oglądania Twoich zdjęć zrobiłam podobną rabatę z novą zemblą. Jednak rabata jest od zachodniej części, rodki mało co kwitły, coś im dolegało, potem te w cieniu " wzieły" się, a te od zachodniej strony zmarniały całkiem. Pilnowałam podlewania, pryskałam na grzyba. Teraz widzę, że na wiosnę nic z nich nie będzie, bo nowe pąki już zaschły, zmarniały. Z której strony Twoje rh rosną ? Jak myślisz zostawić je tam, przenosić ? W zasadzie na razie nie mam gdzie, bo jak już to od wschodu a tą stroną planuję się zająć dopiero na wiosnę. No szkoda mi ich bo mam ich tam 5 sztuk.

Dzięki Milena ..... rh Nova Zembla mam posadzone od strony zachodniej .... ale słońca mają w nadmiarze .... Nie wiem w czym może tkwić przyczyna , że Ci nie kwitły i marnieją .... Może za głęboko posadzone , może nie dostały wystarczającej ilości papu (moje w tym roku również słabo kwitły) . One są żerne podobno
Juzia 17:18, 25 wrz 2014

A ja bym chciała jeszcze trochę zdjęć

Pozdrawiam!
Syla 17:26, 25 wrz 2014

Obiecałam fotki i słowa dotrzymuję .... jak by co

Przed