Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

nicol21 22:38, 21 kwi 2015

Super mieć taki ogród zimowy i z takim widokiem!! No ale pokazałabyś ten widok z teraz coby do 2011 przyłożyc Na pewno nie masz się czego wstydzić więc szybciochem pokazuj!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Syla 10:48, 22 kwi 2015

iwka napisał(a)
Ja nie wiem jak można przez cztery lata uzyskać taki cuuuuuudny ogród. Mistrzostwo normalnie. Ja chyba przez następnych 10 lat nie uzyskam 1/100 ale chociaż na tyle mam nadziei

Miłe słowa na początek dnia , przydały się i poprawiły mi nastrój , dziękuję Cztery lata to długi okres czasu ... Drzewka kupowałam w takich rozmiarach aby było je już widać ,dlatego efekt prac jest już zauważalny . Co prawda przy sadzeniu nie było lekko ...
Miłego dzionka
makkasia 10:57, 22 kwi 2015

Syla uściski na dzień dobry przysyłam
A żeby nie było, ze taka bezinteresowna jestem to poproszę o fotki z tulipanami bo przecież som u Ciebie i pewnie kolor już pokazały
Macham
Syla 11:01, 22 kwi 2015

Bogda napisał(a)

a pokaż teraz jak jest!!!!podbuduję się

witaj po przerwie

Zdjęcie "przed" rewolucjami posiadam bo była taka możliwość z balkonu ... Teraz widok na ogród mam zasłonięty przez szklany dach z ogrodu zimowego ... Mogę teraz jedynie "boczki" pokazać

Syla 11:02, 22 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Super mieć taki ogród zimowy i z takim widokiem!! No ale pokazałabyś ten widok z teraz coby do 2011 przyłożyc Na pewno nie masz się czego wstydzić więc szybciochem pokazuj!

Hej Nicol Dołączyłam boczki ogrodu ... Z balkonu nie mam już możliwości
Syla 11:04, 22 kwi 2015

makkasia napisał(a)
Syla uściski na dzień dobry przysyłam
A żeby nie było, ze taka bezinteresowna jestem to poproszę o fotki z tulipanami bo przecież som u Ciebie i pewnie kolor już pokazały
Macham

Witam Kasia Tulipki jeszcze w pąkach .... Czekam z niecierpliwością na kolor choć spektakularnych ilości nie posiadam
Syla 11:10, 22 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

Nie mam, tylko dlatego, że wiem, że bym go zaniedbywała dużo łatwiej (niestety) jest być podglądaczem niż osobom tworzącą wątek, może kiedyś... na razie siedzę sobie na płotach, gabionach itp. i podglądam co się dzieje w cudnych ogrodach ogrodowiskowych, np. w Twoim, który, jak już pisałam set razy ZACHWYCA!!!!

Dzięki Ania ... No to w takim razie czuj się w moim ogrodzie jak u siebie Kawę już wypiłam ale zawsze można kolejną ... Byłam wczoraj na zakupach bo potrzebowałam agrowłókninę pod żwirek (będę poszerzać łezkę przy huśtawce) i widziałam wiszący leżaczek taki w sam raz dla mnie ... Wycofała mnie przed zakupem myśl "kolejny mebel ? i kiedy ja na nim poleżę ?... zapewne , jak się zdecyduję to dzieciaki z tym zrobią porządek i już nie będzie na czym "
Syla 11:17, 22 kwi 2015

niezapominajka napisał(a)
Witaj Syla, już od dawna podziwiam Twój ogród. Powiedz mi jak w tym roku z opuchlakami u Ciebie? Widziałam ze w zeszłym roku stosowałaś Dursban lancą. I jakiś efekty? Robiłaś jeden czy więcej razy tym Dursbanem? Zastanawiam się nad zakupem takiej lancy zamiast podlewania konewką,bo ponoć bardzo śmierdzi. Czy coś jeszcze stosowałaś na opuchlaki w zeszłym roku i jak z ich ilością w tym roku? Pozdrawiam

Dursbanu użyłam tylko raz w kilku miejscach (jednorazowo) ... Nie zastosowałam kolejny raz ponieważ zdecydowałam jednak , że jeśli będę walczyć z nimi to nicieniami .... Ewentualnie zaproszę do ogrodu osobę która będzie zorientowana co i jak z nimi dalej i nie tylko z nimi ...
Oprysk robiłam lancą doglebową .... śmierdzi ten preparat to fakt ...
W tym sezonie zauważyłam inne robaki , z opuchlakiem się nie spotkałam ...Ale ja je intensywnie gniotłam w zeszłym sezonie tam gdzie je spotkałam
Syla 11:21, 22 kwi 2015

Skleję w jedno
było: 2011 rok

jest: wiosna 2015

Syla 11:23, 22 kwi 2015

Poczyniłam sobie wczoraj oto takie rozmaitości ... Wzmocniona kawą idę to ulokować w dogodne miejsca Miłego , słonecznego dnia ......