Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Juzia 22:29, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)

No pierwsze moje chciejstwo to była właśnie kwasówka wygięta w fale... a teraz to myślę raczej o ścianie z łupków czy czegoś podobnego.. i wodogrzmot lejący się do małego oczka.

Juzinko u mnie z tego co wiesz odpada wodogrzmot , bo na tych moich przeogromnych włościach hałas by nas zabił zasięgłam porady wielu ogrodowiskowych ekspertów , którzy takowe ustrojstwo maja i kategorycznie mi to wybili z głowy ... Więc mi została ścianka z kwasówki , warsztat ślusarski mam niedaleko , może mi takie cudo zrobią , skoro wiem już napewno jak , dzięki Tobie muczas grasias ... Jeszcze tą drewutnię mam w planie .. Ale ścianka ważniejsza ,bo jak rzeczywiście dom weselny postawią to wygrodzenie się optyczne będzie priorytetem

Ale blacha plus ściana normalna?!?
Czy sama blacha?

No i o żywopłocik musisz się chyba postarać
gierczusia 22:33, 01 lut 2013

Nooo Juziu pzrecież mi zrobiłaś piękny projekt , pamiętasz ?? .. Teraz jest lekka modyfikacja tzn . Nie wylewka i zrzut wody z góry tylko lelkko ma po tej ściance z kwasówki spływać.. No i oczywiście w wypełnieniu jakiś zielony żywopłot.. Mnie się marzy taka ściana z bluszczu .. Achhh będzie się chyba pięknie komponować z tą kwasówką .... Mam nadzieję
Juzia 22:37, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo Juziu pzrecież mi zrobiłaś piękny projekt , pamiętasz ?? .. Teraz jest lekka modyfikacja tzn . Nie wylewka i zrzut wody z góry tylko lelkko ma po tej ściance z kwasówki spływać.. No i oczywiście w wypełnieniu jakiś zielony żywopłot.. Mnie się marzy taka ściana z bluszczu .. Achhh będzie się chyba pięknie komponować z tą kwasówką .... Mam nadzieję

Z tym bluszcze to się jeszcze zastanów....żebyś później na weselników nie narzekała
Ja bym cisy u Ciebie obstawiała...
gierczusia 22:42, 01 lut 2013

Nooo myślę intensywnie jJuziu bo cisy też lubię ... A z tym bluszczem to chciałam cieńką ściankę postawić , na szczycie donice umocować jakby na balustradzie balkonu i żeby ten bluszcz z góry leciał ...

Ale jestem otwarta na wszelkie sugestie Twoje szczególnie ... Cisy mają tą zaletę ,że można je fajnie ciąć ... A bluszcz będzie zdecydowanie tańszy ... Aaaa
gierczusia 22:45, 01 lut 2013

Juziu pisz o pomysłach wszystko co Ci wpadnie do głowy ,bo z takiej burzy mózgów zawsze cosik fajnego wyniknie a ja już dziś zmykam , wybacz mi ... Ale po całym tygodniu mam prawdziwy zgon dzieki za koncepcje i pomoc , jesteś nieoceniona

Buziam i bloblanoc
Juzia 22:51, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo myślę intensywnie jJuziu bo cisy też lubię ... A z tym bluszczem to chciałam cieńką ściankę postawić , na szczycie donice umocować jakby na balustradzie balkonu i żeby ten bluszcz z góry leciał ...

Ale jestem otwarta na wszelkie sugestie Twoje szczególnie ... Cisy mają tą zaletę ,że można je fajnie ciąć ... A bluszcz będzie zdecydowanie tańszy ... Aaaa

To cisy dasz po bokach ściany...a górą możesz trochę bluszczu puścić...
Juzia 22:52, 01 lut 2013

Oki...pomyślimy

Dobranoc
Gosiniak 22:52, 01 lut 2013

Boblanoc, a ja jeszcze połażę i poczytam o tych planach
gierczusia 22:53, 01 lut 2013

A jeszcze na dobranoc wrzucę moje hiacynty już przygotowane do tego by je postawić w jakimś eksponowanym miejscu
monteverde 03:26, 02 lut 2013

ładne