Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Gabrysia_ 19:58, 01 lut 2013

Fajny ten twój wiąz
A trawka o którą u mnie pytałaś to Turzyca ptasie łapki"Variegata" fajna jest
Enya73 19:58, 01 lut 2013

Jaki nadmiar? To jest obieg zamknięty. Pompa tłoczy pod ciśnieniem wodę do tego otworu, z którego woda się wylewa, ta z kolei spada do zbiornika, skąd pompa znowu pobiera i pcha do góry. I tak na okrągło, aż nie wyłączysz ustrojstwa
Pobierz sobie kartę produktu i tam znajdziesz sposób montażu i zasady działania.
gierczusia 20:08, 01 lut 2013

Enya73 napisał(a)
Jaki nadmiar? To jest obieg zamknięty. Pompa tłoczy pod ciśnieniem wodę do tego otworu, z którego woda się wylewa, ta z kolei spada do zbiornika, skąd pompa znowu pobiera i pcha do góry. I tak na okrągło, aż nie wyłączysz ustrojstwa
Pobierz sobie kartę produktu i tam znajdziesz sposób montażu i zasady działania.
Anitko po drodze wszyscy stwierdzili ,że takie coś o czym Ty piszesz i ja myślałam na początku to da mi zbyt duży hałas z racji bliskości tarasu i stwierdziliśmy ,że lepsza byłaby taka ściana wodna ... Coś takiego Szefowa ma zdaje się... I właśnie badam metodę działania .. Więc chyba mówimy o czymś innym .. Tak mi się przynajmniej wydaje ... Hmmm... Sama nie wiem

Kuknij na 104 stronkę , tam próbowałam to narysować...
gierczusia 20:13, 01 lut 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Fajny ten twój wiąz
A trawka o którą u mnie pytałaś to Turzyca ptasie łapki"Variegata" fajna jest

Wiąz jak to się mówi po naszemu , przyjdzie w tym roku dran ... Będę go formowała w parasol , wg wskazań Przemka - mistrza formowania dostałam wskazówki , wnet zabiorę się za robienie stelaża .. Jeśli to prawda ,ze przyrasta całkiem szybko to mamy szansę za jakiś czas siedzieć pod wiązowym parasolem achhhhh

A ta turzyca .. W słońcu czy cieniu , mokro czy sucho ?? Duża czy mała ?? aleź ja Cię dziś męczę
Kasiek 20:18, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Witaj Elu ten wiaz jeszcze bardzo młodziutki, jesli juz chcesz go formować przymocuj do niego solidny palik krate możesz przywiazać lub przybic właśnie do niego.
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=271533
Formowac najlepiej wiosną kiedy rusza soki,gałązki muszą być elastyczne inaczej sie połamią, przy formowaniu żwróć uwage na paki moga poodpadać- tak zazwyczaj formujemy klony, platany,tulipnowce jeśli chodzi o ten wiąz on jest dośc rozłożysty zbiegiem czasu pod nim robi sie dość sporo miejsca w jednym z ogrodow które znam rosna dwa 12 letnie i bez formowania jest tam dużo przestrzeni jak zrobie foto to Ci pokaze

Wrzucam Ci foto i kwestię formowania Kasiu

Slicznie dziekuje za pomoc Musze cos wybrac w koncu wiosna juz do drzwi puka
gierczusia 20:22, 01 lut 2013

Kasiu cała przyjemność po mojej stronie zapraszam częściej

Też się cieszę ,że okres sadzenia się zbliża ... Ale gdzie ja jeszcze cosik upchnę ???
Juzia 20:41, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Anitko po drodze wszyscy stwierdzili ,że takie coś o czym Ty piszesz i ja myślałam na początku to da mi zbyt duży hałas z racji bliskości tarasu i stwierdziliśmy ,że lepsza byłaby taka ściana wodna ... Coś takiego Szefowa ma zdaje się... I właśnie badam metodę działania .. Więc chyba mówimy o czymś innym .. Tak mi się przynajmniej wydaje ... Hmmm... Sama nie wiem

Kuknij na 104 stronkę , tam próbowałam to narysować...

Elu zasada działania jest taka sama....tylko wylewa się inaczej
W wodogrzmocie wylewka wystaje i woda spada gdzieś, a w takiej ścianie jak Ty chcesz...brzeg wylewki...czyli koniec musi być na równi ze ścianą blaszaną lub inną.
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
A obieg zamknięty, pompa...to wszędzie tak samo.
gierczusia 20:48, 01 lut 2013

Justynko już się za Tobą stęskniłam dzięki bardzo za info w sprawie ściany wodnej ... Potwierdziłaś moje przypuszczenia bo ja zosia samosia i chcę sama z eMem zmontować takową ścianę
gierczusia 20:50, 01 lut 2013

Właśnie eM mi przywiózł wiosnę do domku
Juzia 20:55, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Justynko już się za Tobą stęskniłam dzięki bardzo za info w sprawie ściany wodnej ... Potwierdziłaś moje przypuszczenia bo ja zosia samosia i chcę sama z eMem zmontować takową ścianę

Ja tyż kcem coś w podobie I tyż sami