Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 17:18, 06 sty 2013

Bea napisał(a)
mogą być też hortensje, może trzeba zrobić z przodu nasadzenia z cieniolubnych i nie sadzić od razu dużych bukszpanowych kulek tylko obwódki i małe kulki i zobaczyć co się będzie działo

Ja myślę że nasi złodzieje aż tak bardzo się na roślinach nie znają poza tym wokół pełno domów... A sąsiad z naprzeciwka stałe coś w ogrodzie długie i psy wyprowadza ... Kto by miał czas kulki formowane z kilku bukszpanów podkradać ??
Gabrysia_ 17:32, 06 sty 2013

Jestem
Przeczytałam,mało widzialam ,bo zdecydowanie za mało zdjęć.
Ja też myślę,że tych bukszpanów nikt nie zakosi.
Dobrze się zastanów co tam posadzić,bo inaczej będziesz latała po ogrodzie z roślinami,a miejsca malutko.Zobacz który ja już raz będę front przerabiała i teraz już wiem ,że ma być coś zimozielonego,żeby wchodząć do domu nie było smutno.
Może daj coś na pniu i kulki z bukszpanów,zawsze będą cieszyć oko,a zawsze możesz dosadzić żurawki,hosty i będzie kolorowo!
Bea 17:33, 06 sty 2013

Ela to z przodu może będzie lepiej hostom bo one raczej cieniolubne
gierczusia 17:40, 06 sty 2013

No tak .. Hosty .. Uwielbiam i są prześliczne ale chyba tylko odrobinkę tych host bo inaczej jak ktoś u mnie zagości zimą to zobaczy pobojowisko ... Bo one zbyt efektowne zimą to nie są . .....postaram się poprawić z tymi fotkami , bo przecież te rabaty nie są do końca puste teraz
Bea 18:24, 06 sty 2013

ja bym tam widziała ekranik cisowy do tego przed nimi hortensje (na tej dłuższej ścianie) i hosty, aby wszystko wyrównać
potem chyba ma być tam wąska ścieżka do przejścia do garażu
po całej długości obwódka bukszpanowa, aby trochę tą ścieżkę przysłonić,

a z przodu różnej wielkości kulki i kule bukszpanowe

od drzwi do drogi albo żurawki jednej odmiany, albo jasne trawki w kształcie litery L

pod drugiej stronie na tle ściany kulka bukszpanowa na pniu w kwadratowej skarpecie, a poniżej dwa kwadraty, a w nich miejsce na cebulowe i inne sezonowe

tak mi się coś ulęgło

ale narysować tego nie narysuję bo talentu w rysowaniu brak

Enya73 18:41, 06 sty 2013

Ela może podaj ludziom wymiary tej rabaty na froncie, bo z tego co tu widzę, to Ci proponują busz, a tam miejsca jak na lekarstwo
gierczusia 18:44, 06 sty 2013

Bea napisał(a)
ja bym tam widziała ekranik cisowy do tego przed nimi hortensje (na tej dłuższej ścianie) i hosty, aby wszystko wyrównać
potem chyba ma być tam wąska ścieżka do przejścia do garażu
po całej długości obwódka bukszpanowa, aby trochę tą ścieżkę przysłonić,

a z przodu różnej wielkości kulki i kule bukszpanowe

od drzwi do drogi albo żurawki jednej odmiany, albo jasne trawki w kształcie litery L

pod drugiej stronie na tle ściany kulka bukszpanowa na pniu w kwadratowej skarpecie, a poniżej dwa kwadraty, a w nich miejsce na cebulowe i inne sezonowe

tak mi się coś ulęgło

ale narysować tego nie narysuję bo talentu w rysowaniu brak

Beatko nie potrafię sobie wyobrazić jak Tobie może brakować talentu w rysowaniu ... Achhh.. Nie wierzę... Jutro obfocę to miejsce jeśli będzie cokolwiek widać spod pierzynki śniegu... Wtedy zobaczysz co ja tam mam ale fajniście Ci się ulęgło... A kwadratowy skarpeta powaliła mnie na kolana . ... Jeszcze jedna kwestia ... Czy masz jakieś sprawdzone trawy , nie malusienkie, które wytrzymają w cieniu ???
Bea 18:49, 06 sty 2013

ja ma u siebie carexy

bardzo je lubię bo są ozdobą przez cały rok, w zimie też

http://www.futuregardens.pl/carex-oshimensis-evergold-turzyca.html
gierczusia 18:52, 06 sty 2013

Bea napisał(a)
ja ma u siebie carexy

bardzo je lubię bo są ozdobą przez cały rok, w zimie też

http://www.futuregardens.pl/carex-oshimensis-evergold-turzyca.html
no widzisz ... A ja nie wiedziałam , że one w cieniu też wytrzymają... Znam tę szkółkę , nawet kiedyś tam byłam osobiście ... Fajny materiał mają dzięki wielkie
Enya73 18:54, 06 sty 2013

Mnie się u Ciebie też by bardziej widziała bardziej uporządkowana wersja tej rabaty na froncie, taka geometryczna będzie bardziej elegancka Wcześniej jakoś nigdy nie rozmawiałyśmy o Twoim ogródku, a dziś mam okazję wyrazić swoją opinię i mam nadzieję, że mnie nie pogonisz