Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:50, 19 cze 2013

Agnieszka_B napisał(a)

Bo tu jest taki klub dyskusyjny na tematy wszelakie ja tylko podglądam ale też bym prosila o wiecej zdjęć

.. Klub dyskusyjny zaprasza nowych Członków
gierczusia 21:33, 19 cze 2013

Zdjęcia robione za dnia , są zdecydowanie ładniejsze

danuta_szwajcer 22:26, 19 cze 2013

Piekna żurawka: A zylistki tez bardzo lubiePozdrawiam
Bea 23:04, 19 cze 2013

gierczusia napisał(a)

Tak jest Pani Generał .. A jakieś bliższe szczegóły ??
Noo chyba ,że to zawoalowane zaproszenie na wakacje ????
Dzięki Beatko

Na ul. Hierowskiego jest serwis kosiarek, gdzie można naostrzyć noże lub oddać kosiarkę do naprawy.
Do tej pory korzystałam z ich usług, praktycznie nóż do odbiory był na drugi dzień . Jutro podjadę i spawdzę w jakich godzinach mają otwarte.
Sama też będę ostrzczyć bo moja trawa po koszeniu podobnie wygląda - dzisiaj sprawdzałam osobiście.

Co do zaproszenia to cały czas jest aktualne.

Czekam, daj tylko znać kiedy będziesz już wolniejsza, bo pewnie jeszcze w branży edukacynej jest szczyt sezonu lub przy okazji ostrzenia - nie ma problemu - będzie mi bardzo miło.

gierczusia 07:12, 20 cze 2013

Beatko... Dzięki na info kosiarkowe

A z tym zaproszeniem na wakacje to śmiesznie wyszło ...

Bo kiedyś , gdzieś marudziłam że już nie mam gdzie kopać u siebie , bo miejsca brak.. No więc dziewczyny , które są jeszcze w " trakcie " ogrodu napisały.. : jak nie masz , gdzie kopać to przyjedz do mnie nad morze (.. W tym sensie że mi przekopiesz ogródek - żartobliwie )

Potem było ,że w góry też zapraszają ,a dołączyła się Ania Asc , która potrzebowała rąk do zaprawiania ogórków.. .. Noo i tak się śmiałyśmy ,że już całe wakacje mamy zagospodarowane .. Na niby , oczywiście

No więc dlatego napisałam o tym zaproszeniu ..

Aczkolwiek rzeczywiście w wakacje " troszku " czasu będzie ,tym bardziej ,że gips u eMa raczej pewny...
Buziaki Beatko, jeszcze raz dzięki ... Życzę miłego dnia
Bea 07:20, 20 cze 2013

Ja również buziam

I miłego dnia dzisiaj już czwartek jeszcze tyko jutro i wolne dwa dni
AgnieszkaW 07:27, 20 cze 2013

Żurawka jest fajna, też mam tę samą. Pozdrawiam Elu z upalnego Jurajskiego i miłego dnia życzę
gierczusia 08:02, 20 cze 2013

Moja pęcherznica się przefarbowała

Bez czarny teź pierwszy raz kwitnie , co jest nie lada wyczynem biorąc pod uwagę fakt ,że zimą został zeżarty przez mieszkańców okolicznego lasu prawie do cna , tzn , do ziemi

I takie tam jeszcze.. .. Inksze habazie .. A może chabazie .. Nie wiem ( niewłaściwe skreślić )

boguslawa_ma... 11:24, 20 cze 2013

Pęcherzyca jeszcze ładniejsza,cały czas o niej myśle,czy te kwiatki to pączki czy już w pełni kwitnienia?
tylko ciągle brak miejsca bo ona jednak rośnie wysoka po paru lata chyba żeby ją ciachać
ale jak mi gdzies wejdzie pod ręke to chyba kupie.....
Kindzia 11:35, 20 cze 2013

Bardzo mi się kwiatuszki pęcherznicy podobają...u mnie nie kwitnie, ciachana ciągle... nie ma prawa.
A to wszystko przez to, że eMuś podsadził ją tawułkami, nie chcę żeby je zadusiła. I nie chcę eMusiuowi przykrości sprawić, to pierwsze własnoręcznie posadzone przez Niego rośliny W przyszłym roku przesadzę dalej od Diabolo, to pęcherznica odżyje i zakwitnie

Jak tam temperaturka? Odpowiednia?