Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:19, 10 lip 2013

Kindzia napisał(a)
U mnie na patelni żurawka świeci na czerwono, piękna jest. To Fire Chief.

Buziolki.

P.S. Słoneczny kopytnik ładniejszy

Zaraz wylukam tą żurawkę ... Teraz od nadmiaru propozycji mam lekki zawrót głowy

Ps. Może i słoneczny kopytnik ładniejszy ale mam obawy jak on długo w tym półcieniu przeżyje
gierczusia 20:21, 10 lip 2013

BarbaraM napisał(a)
Świerk serbski jest niebieskawy.Sama zobacz w internecie.
Ale jesli chcesz super niebieskie cudeńko wolnorosnące to tylko jałowiec "Blue star".
Za to płożące i lekkoniebieskawe,no powiedzmy szmaragdowy jest jałowiec płożący "Wiltonii".
Ale on do wolnorosnących nie należy.
Raczej jest zadarniający.

Basieńko .. Ja wnet będę jak ten osiołek w wierszu ... ten co mu w żłoby dano a on zdechł z głodu .. Pamiętasz ???

A tak serio .. Wielkie dzięki za pomoc
gierczusia 20:25, 10 lip 2013

polichlorek napisał(a)
mówisz: "nie ma co fotografować" a jednak się coś znalazło... ładnie u Cię, tyle zmian się szykuje...
też jestem za Berry Smoothie - naprawdę fajnie się trzyma na "patelni"

no i 30 m.. to całkiem sporo (patrząc na moje małe 20,14 m...... - szczególnie te ..,14 m jest bardzo istotne )

Nooo widzisz Ala .. Ile siem musiałam napocić , by coś do obfocenia znależć

A jakie to fantastyczne uczucie usłyszeć ,że można mieć jeszcze mniej .. Więc powinnam się cieszyć ....,,,, .. Że mam ,aż 30

A zmiany.. Achhh .. To idzie jak krewa z nosa
gierczusia 20:27, 10 lip 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Blue Strar jest śliczny Mam więc polecam

Gosieńko .. Dzięki .. Listę kandydatów już zrobiłam .. I stałe do niej dopisuję
gierczusia 20:32, 10 lip 2013

Loosiuu napisał(a)
Gdzie ty to wszystko mieścisz?? Ile już masz roślin?... i jeszcze miłorząb się zmieści U mnie kopytnik nie chce rosnąć. Już druga sadzonka obumiera... Spróbuję jeszcze raz jak się nie uda w zupełnym cieniu, a jak się nie uda to rezygnuję.

Filip .. Fajny ten nowy awatarek ... U mnie z kopytnikiem było tak ,że padł mi jednego roku a kolejnym sezonie odbił w tym samym miejscu .. Więc może Twój Ci teź zobi niespodziankę

Ja bardzo lubię kopytnika , bo te listeczki są bardzo dekoracyjne ...

Powodzenia z kopytnikiem życzę

A ile mam roślin ???.... Aaaa.. Lepiej o takie rzeczy nie pytać .... Miłorząb rósł na tym miejscu gdzie teraz rośnie wiąz , więc dostał eksmisję kiedy się okazało ,że jednak cień jest ważniejszy od walorów dekoracyjnych miłorzębu
gierczusia 20:33, 10 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Skarpetka bardzo urodziwa Pozdrawiam

Booo ja Danusiu koffffam skarpetki w każdej postaci .... Cieszę się ,że Ci się podoba
gierczusia 20:40, 10 lip 2013

atena35 napisał(a)

Daj jej czas i piciu, piciu i florovitu.
Ostatnia mądrość ws żurawek jaką słyszałam to taka, że im ciemniejsze tym bardziej do słońca, im jaśniejsze tym bardziej do cienia.

Do 11tej to jeszcze nie słońce kobieto

Tośku .. Toż ja ją leję i leję .. Mam nadzieję ,że da radę

Ja już nie wiem , jak to jest z tymi żurawkami ... Ostatnio znów słyszałam ,że zielona też musi mieć cień... Achhhhh... Ale to cenna rada .. Dziękuję .. U mnie się sprawdza.. Bardzo ciemna wytrzymuje wszystko , prawie jak Chuck Norris .. A różowa jest delikatna jak cukiereczek

Berry smoothie , mówisz .. Wędruje na moją listę, zaraz będę sprawdzać w necie wszystkie Wasze typy

Dzięki
gierczusia 20:45, 10 lip 2013

Szukałam dziś cisów na żywopłot cisowy... Był problem .. Znalazłam producenta specjalizującego się w cisach... Tyle ,że z ...... Łodzi. ... Ale chyba ma niezłe ceny ,w stosunku do wielkości roślin i faktu ,że cisy wolno rosną

http://www.kosowscy.pl/pl/cisy/oferta/

Może ktoś miał do czynienia z tą szkółką , alo kupował cisy ... Będę wdzięczna za pomoc .. Potrzebuję duże , bo ńie mogę czekać... Wiecie ...widmo domu weselnego ....
leon60 20:54, 10 lip 2013

Elu kupowałam cisy Hicksii wys. 40 ale przyszły wyższe po 10,20 na www.cisy.com.pl (sprzedają też na allegro ) w tej chwili widzę, że już troszkę podrożały ale ogólnie polecam jakiej wysokości potrzebujesz ?
JulkAd 21:02, 10 lip 2013

A gdzież Ty ten żywopłot cisowy chcesz posadzić?...u sąsiada??